obława policji na quadowców Góra Kalwaria
- prezziguzzi
- Kontakt:
wal jest po to by bronic naszych domostw przed woda a nie do jazdy. Jak widze jak ktos specjalnie jedzie walem to mnie szlag trafia, mimo ze mieszkam 10km od wisly.
A w Gorze Kalwarii spokojnie mozna objechac most kolejowy jadac do samej Gory a pozniej zjezdzajac (na zakazie wjazdu
) ale normalnie bezpiecznie nie czyniac zla az pod sam wal pod droga nr 50.
A w Gorze Kalwarii spokojnie mozna objechac most kolejowy jadac do samej Gory a pozniej zjezdzajac (na zakazie wjazdu

Jezdze z ssquadem ;)
- ITAL
- V-ce Admin
- Quad:: Honda Rincon 680 :)
- Imię: Adam
- Kontakt:
Nie kolego uwież mi że nie jestem w błędzie co nie znaczy ,że namawiam Cie do jazdy bez kasku.NOWIK:
ITAL jestes w błędzie jeżeli masz quada zarejestrowanego jako pojazd samochodowy inny musisz miec kask ,jest to pojazd ODKRYTY , i nie pomogą tłumaczenia ze przecież w samochodzie CABRIO nie jezdzi sie w kasku, bo po to quada rejestrują jako INNY. dużo sprzedawców wprowadza w bład tak twierdząc, tylko zarejestrowanie quada jako ciągnik rolniczy upowaznia cie do jazdy bez kasku. normalny policjant-milicjant nie za bardzo sie orientuje ala drogówka juz ci wytłumaczy
To czy jezdzimy w kasku czy bez regulują przepisy które nie mówia o odkrytym czy zakrytym pojezdzie tylko o motorowerach ,motocyklach i inych pojazdach.
A swoja drogą ciekawe czy zostałes za to ukarany lub ktoś z Twoich znajomych i jaką podstawę prawną wpisał "sprytny"policjant na mandacie bo tam nie wpisuje się interpretacji tylko konkretny przepis KRD.
Ostatnio zmieniony pn 01 paź, 2007 przez ITAL, łącznie zmieniany 1 raz.
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red 

W ciągniku rolniczym powinny być sprawne światła postojowe i na widocznym miejscu trójkąt ostrzegawczy.Ktoś tu pomylił fora i nie może trafić na odpowiednie
- najpierw bajki a teraz sprzęt rolniczy -
.My tu rozmawiamy o QUADACH.Powiem szczerze ,nie widziałem jeszcze kierującego ciągnikiem rolniczym w kasku
.Ital masz słuszną rację.

chyba nieuwaznie czytałeś , i nikt nie twierdził ze w ciągniku rolniczym jezdzi sie w kaskuPowiem szczerze ,nie widziałem jeszcze kierującego ciągnikiem rolniczym w kasku.Ital masz słuszną rację.

Ostatnio zmieniony czw 04 paź, 2007 przez NOWIK, łącznie zmieniany 1 raz.
No właśnie ,kolego to Ty masz ciągnik rolniczy
a nie wiem czy po Poznaniu wszedzie można nimi jeżdzić
.Jeszcze raz mówię że poprostu pomyliłeś fora - sprzęt rolniczy to nie tu
.Japońskie,chińskie,tajwańskie i jeszcze innego pochodzenia ale Q U A D Y.No i mówimy oczywiście o homologacji jako pojazd samochodowy inny.