obława policji na quadowców Góra Kalwaria

Ustawki, wypady, quadowanie i wszystkie nieformalne spotkania quadowe - informuj, szukaj, zapraszaj, zamieszczaj relacje i zdjęcia...
iras61

Post autor: iras61 » sob 29 wrz, 2007

jak po wale to tylko szybko albo wcale :lol:
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » sob 29 wrz, 2007

dokładnie :mrgreen:
.:GALEON:.

iras61

Post autor: iras61 » ndz 30 wrz, 2007

a tak serio to obok wału tylko szybko :lol:
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

Awatar użytkownika
sXat
Kontakt:

Post autor: sXat » ndz 30 wrz, 2007

wal jest po to by bronic naszych domostw przed woda a nie do jazdy. Jak widze jak ktos specjalnie jedzie walem to mnie szlag trafia, mimo ze mieszkam 10km od wisly.

A w Gorze Kalwarii spokojnie mozna objechac most kolejowy jadac do samej Gory a pozniej zjezdzajac (na zakazie wjazdu :) ) ale normalnie bezpiecznie nie czyniac zla az pod sam wal pod droga nr 50.
Jezdze z ssquadem ;)

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » ndz 30 wrz, 2007

po drugiej stronie Wisły... pod mostem
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » ndz 30 wrz, 2007

NOWIK:
ITAL jestes w błędzie jeżeli masz quada zarejestrowanego jako pojazd samochodowy inny musisz miec kask ,jest to pojazd ODKRYTY , i nie pomogą tłumaczenia ze przecież w samochodzie CABRIO nie jezdzi sie w kasku, bo po to quada rejestrują jako INNY. dużo sprzedawców wprowadza w bład tak twierdząc, tylko zarejestrowanie quada jako ciągnik rolniczy upowaznia cie do jazdy bez kasku. normalny policjant-milicjant nie za bardzo sie orientuje ala drogówka juz ci wytłumaczy
Nie kolego uwież mi że nie jestem w błędzie co nie znaczy ,że namawiam Cie do jazdy bez kasku.
To czy jezdzimy w kasku czy bez regulują przepisy które nie mówia o odkrytym czy zakrytym pojezdzie tylko o motorowerach ,motocyklach i inych pojazdach.
A swoja drogą ciekawe czy zostałes za to ukarany lub ktoś z Twoich znajomych i jaką podstawę prawną wpisał "sprytny"policjant na mandacie bo tam nie wpisuje się interpretacji tylko konkretny przepis KRD.
Ostatnio zmieniony pn 01 paź, 2007 przez ITAL, łącznie zmieniany 1 raz.
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

iras

Post autor: iras » pn 01 paź, 2007

W ciągniku rolniczym powinny być sprawne światła postojowe i na widocznym miejscu trójkąt ostrzegawczy.Ktoś tu pomylił fora i nie może trafić na odpowiednie :P :P - najpierw bajki a teraz sprzęt rolniczy - :D .My tu rozmawiamy o QUADACH.Powiem szczerze ,nie widziałem jeszcze kierującego ciągnikiem rolniczym w kasku :lol: .Ital masz słuszną rację.

NOWIK

Post autor: NOWIK » pn 01 paź, 2007

Powiem szczerze ,nie widziałem jeszcze kierującego ciągnikiem rolniczym w kasku :lol: .Ital masz słuszną rację.
chyba nieuwaznie czytałeś , i nikt nie twierdził ze w ciągniku rolniczym jezdzi sie w kasku :idea: ja też nie widziałem :D poprostu jak masz quada zarejestrowanego jako ciągnik rolniczy to jeżdzisz bez kasku , a kupując quada np. w niemczech jest 99% zarejestrowanych jako ZUGMACHINE . co do podstawy prawnej to wystawię sie na polowanie i wrzucę na forum ten mandacik :D dla niedowiarków :wink:
Ostatnio zmieniony czw 04 paź, 2007 przez NOWIK, łącznie zmieniany 1 raz.

iras

Post autor: iras » wt 02 paź, 2007

No właśnie ,kolego to Ty masz ciągnik rolniczy :P a nie wiem czy po Poznaniu wszedzie można nimi jeżdzić :shock: :lol: :lol: .Jeszcze raz mówię że poprostu pomyliłeś fora - sprzęt rolniczy to nie tu :P .Japońskie,chińskie,tajwańskie i jeszcze innego pochodzenia ale Q U A D Y.No i mówimy oczywiście o homologacji jako pojazd samochodowy inny.

iras

Post autor: iras » wt 02 paź, 2007

Myślę że dyskusję na ten temat należy przenieść do Niezbędnika Quadowca - nie ma sensu zaśmiecania tak poważnego działu jakim są Ustawki Quadowe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ustawki quadowe”