Czy jest sens modyfikować Kingway Alpinus 200

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
Q200cc
Quad:: Kingway 200cc

Czy jest sens modyfikować Kingway Alpinus 200

Post autor: Q200cc » sob 16 lis, 2013

Witam mam takie pytanie czy opłaca się modyfikować Kingway Alpinus 200cc ?
Mam zamiar wzmocnić ramę, usunąć te takie żelazne stopki czy tam nie wiem co to jest które znajdują się za przednim kołem. Quad jest na wał to zmienił bym ten wał na jakiś mocniejszy bo ten jest cieki strasznie i najważniejsze czy można by włożyć do niego cylinder od Quada 300 lub 250 i czy to doda jakiejś odczuwalnej mocy.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Czy jest sens modyfikować Kingway Alpinus 200

Post autor: Ikar » sob 16 lis, 2013

Szkoda zachodu i czasu, wzmocnisz jedno popsuje się drugie. Proponuje kupić mocniejszy sprzęt.
Ozo Drapers Squad

Q200cc
Quad:: Kingway 200cc

Post autor: Q200cc » sob 16 lis, 2013

Mam go od 5-6 lat zrobiłem na nim ok 1500-2000KM jeździłem nim po terenie, lesie i jedyne co mi się w nim popsuło to olej się leje ten który nalewam by mi się wał nie popsuł i motor mi na prawą stronę ciągnie, bo mam luzy na kołach to też mam zamiar przerobić.

ten.nowy
Quad:: Kingway Jumper 250
Imię: Jacek

Post autor: ten.nowy » pn 18 lis, 2013

Hej.
O takie rzeczy jakie Ty pytasz nie ma sensu pytać na forum. Sam musisz zdecydować czy przerobić, bo sam wiesz najlepiej jak działa Ci ten quad.
Jedni powiedzą ze się nie opłaca bo mieli taki i się im psuł inni wręcz odwrotnie.

Sam wiesz najlepiej jak jeździ Ci się tym quadem jak się trzyma i czy warto go ulepszyć.

A co do cylindra to musisz sobie zmierzyć rozstaw śrub mocujących, długość tulei skok tłoka, oraz musisz zmierzyć czy zmieści ci się nowy cylinder z głowicą(musisz przy wymianie cylindra wymienić głowicę i ewentualnie tłumik na nowe dopasowane do odpowiedniej mocy)

Równie ważne jest czy Tobie się opłaca takie usprawnienie quada czy zakup nowego mocniejszego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”