Pogaduchy o CF Off-Top
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Poczekamy jak zda relację będzie wiadomo.
z tego co wiem to dojechał do końca ale "nie obyło się bez holowania x8 bo pękł nieszczęsny wężyk paliwowy"
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
A nie wiesz w którym miejscu ten wężyk pękł ?
-
Artek zdjęcie zapożyczone z innego forum ale widać w którym miejscu pęka przewód.
http://imageshack.us/a/img546/2017/0ynp.jpg
http://imageshack.us/a/img546/2017/0ynp.jpg
dokładnie to nie wiem, tyle że pękł ale jakoś sobie poradził bo dojechał do końca, brawo
Ja też muszę ten wężyk zmienić , w sklepie z częściami samochodowymi ciekawe czy dostane i jaka to grubość czy średnica
-
Też zastanawiam się czy jednak nie zmienić tak prowizorycznie .
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
WITAJCIE BRACIA CFkowicze!
Teraz krótko ale niedługo pełna relacja z zdjęciami!
1. Trzeba było się sprężyć i wymienić przewód paliwowy pod airbagiem. Dokładnie tam gdzie miał polecieć to poleciał. Plan był żeby wymienić przed rajdem ale brakło czasu.
2. Skład wyjazdu? 29 quadów w tym 80% CanAn'ów, trochę Miśków, Kingów i reprezentacja CF i Kymco w naszych osobach Czy dały radę? Kymco świetne na śmiganie w wąskich zwrotach (ja namachałem się biegami) ale za to pod górę Kymco momentami raki mocy - CFkę nic nie mogło zatrzymać
3. To nasz pierwszy wyjazd na trakach i pieczątkach (więc głównie uczyliśmy się nawigować) - mimo to 8 pieczątek na 14 zaliczonych w tym prawie wszystkie w etapie dziennym - nocny...niestety brak dodatkowego oświetlenia zmusił nas do odpuszczenia pieczątek
4. Organizacja? Szczerze polecam! Dziki, Mikuś i Pawulon - wielkie dzięki! Dziki!!!! jedna uwaga... CFka dała rady i da rady jeszcze nie raz
5. Dystanse? to był strzał w dziesiątkę - stabilność i jeszcze raz stabilność.
6. Mam filmik na którym Misiek, King, CanAm i Kymco pokonują przeszkodę z wsparciem a CFka? przechodzi jak burza
więcej już wkrótce... dziś może zrobi oględziny......
Teraz krótko ale niedługo pełna relacja z zdjęciami!
1. Trzeba było się sprężyć i wymienić przewód paliwowy pod airbagiem. Dokładnie tam gdzie miał polecieć to poleciał. Plan był żeby wymienić przed rajdem ale brakło czasu.
2. Skład wyjazdu? 29 quadów w tym 80% CanAn'ów, trochę Miśków, Kingów i reprezentacja CF i Kymco w naszych osobach Czy dały radę? Kymco świetne na śmiganie w wąskich zwrotach (ja namachałem się biegami) ale za to pod górę Kymco momentami raki mocy - CFkę nic nie mogło zatrzymać
3. To nasz pierwszy wyjazd na trakach i pieczątkach (więc głównie uczyliśmy się nawigować) - mimo to 8 pieczątek na 14 zaliczonych w tym prawie wszystkie w etapie dziennym - nocny...niestety brak dodatkowego oświetlenia zmusił nas do odpuszczenia pieczątek
4. Organizacja? Szczerze polecam! Dziki, Mikuś i Pawulon - wielkie dzięki! Dziki!!!! jedna uwaga... CFka dała rady i da rady jeszcze nie raz
5. Dystanse? to był strzał w dziesiątkę - stabilność i jeszcze raz stabilność.
6. Mam filmik na którym Misiek, King, CanAm i Kymco pokonują przeszkodę z wsparciem a CFka? przechodzi jak burza
więcej już wkrótce... dziś może zrobi oględziny......
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Witam Sławka to dobrze że wszystko ok właśnie miałem pytać o dystanse ale mnie ubiegłeś , jakie masz wrażenie wystarczy 3 z przodu czy spróbował byś 4,5 ?
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
stanowczo nie będę montował szerszych. W takiej konfiguracji jest ona nadal dosyć skrętna.
Wracając do wężyka - podziwiam spokój ducha Importera CFki... jak widać jest to problem występujący w każdym modelu...nie każdy musi wymieniać na podstawie informacji z Forum tym bardziej że jest to Quad na gwarancji...
Na co oni czekają? Aż komuś się zapali i nie daj Bóg komuś się stanie krzywda? Wówczas życzę importerowi żeby ten ktoś nie miał dobrego prawnika pod ręką....
Na własne oczy widziałem jak po zatkaniu w jednym miejscu wężyk puchnie i rozlatuje się w innym.
Wracając do wężyka - podziwiam spokój ducha Importera CFki... jak widać jest to problem występujący w każdym modelu...nie każdy musi wymieniać na podstawie informacji z Forum tym bardziej że jest to Quad na gwarancji...
Na co oni czekają? Aż komuś się zapali i nie daj Bóg komuś się stanie krzywda? Wówczas życzę importerowi żeby ten ktoś nie miał dobrego prawnika pod ręką....
Na własne oczy widziałem jak po zatkaniu w jednym miejscu wężyk puchnie i rozlatuje się w innym.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl