Problem z quadem , brak przyspieszenia i prędkośc
Re: Problem z quadem , brak przyspieszenia i prędkośc
To zaloz filtr,bo moze ma za duzo powietrza.
Problem polega na tym ze nie posiadam tego filtra i nie mogę znaleźć w sprzedaży , może założę stożkowy ?? nie wiem czy to coś zmieni :/
To okrec izolacja ten co masz tak zeby zmniejszyc przelot powietrza,kombinuj metoda prob i bledow. Zobacz tez na calkowicie odetkanym przelocie,pobaw sie gaznikiem jeszcze-iglica,powietrze(srubka) wkrecasz(mniej powietrza) wykrecasz(wiecej powietrza).
Ok wiec to nie powietrze ... wszelkie przytykanie nic nie daje :/ zauważyłem też, że jak chce go odpalić na pełnym ssaniu to rozrusznik nie ma siły okręcić wałem korbowym , zmniejszę ssanie odpala i tu jest kolejna zagadka...
Iglice daj na srodkowe polozenie,srube od powietrza wykrec bardziej(wiecej powietrza daj)...jakies czary to sa:)
Śrubkę do regulacji w gaźniku mam tylko jedną nie wiem czy to od benzyny czy od powietrza ... próbowałem regulować i nic
to pewnie jest srubka od powietrza...a wolne obroty jak ustawiasz???
Odgrzebuje temat
Z braku czasu nie miałem jak pogrzebać przy quadzie
Więc tak ciśnienie na tłoku mam 18 bar ... rozrząd idealnie ustawiony przestawiałem kilka razy i dalej d*** ... Teraz zastanawiam sie nad modułem (ale czy to jest możliwe że by na wolnych chodził idealnie a nie wkręcał sie na obroty ?) znajdzie sie jakiś spec od modułów ?
POZDRAWIAM
Z braku czasu nie miałem jak pogrzebać przy quadzie
Więc tak ciśnienie na tłoku mam 18 bar ... rozrząd idealnie ustawiony przestawiałem kilka razy i dalej d*** ... Teraz zastanawiam sie nad modułem (ale czy to jest możliwe że by na wolnych chodził idealnie a nie wkręcał sie na obroty ?) znajdzie sie jakiś spec od modułów ?
POZDRAWIAM
Wolne obroty ustawiam na przepustnicy
W końcu rozwiązałem problem , pisze bo może się komuś przyda . problemem był oring na kolektorze ssącym . quad wrócił do życia v max 85 i znów pokazuje dymek kuzynowi z 250 temat zamknięt