Problem z quadem , brak przyspieszenia i prędkośc
Problem z quadem , brak przyspieszenia i prędkośc
Witam Quad lucky star 180 automat
Problem polega na tym że od jakiegoś czasu pogorszyły sie znacznie osiągi quada .
Przy okazji wywrotki i wycieku oleju quad został zatarty. później długo stał ... Teraz postanowiłem sie za niego zabrać i doprowadzić do porządku ....
(problem pojawił sie przed zatarciem )
W quadzie wymieniłem cylinder, tłok, pierścienie,świece, wyregulowałem gaźnik, dalej to samo, wiec postanowiłem wymienić rolki wariatora najpierw lżejsze 0 efektu później oryginalne ... to samo. Teraz nie mam pomysłu co dalej ...
Wrócę do objawów osłabienie przyśpieszenia , duży spadek prędkości od 70 do 45 km/h
A mam uszkodzone jedno skrzydełko na przeciwtalerzu ale wątpię że by w tym był problem ...
Z góry dziękuję za pomoc
Problem polega na tym że od jakiegoś czasu pogorszyły sie znacznie osiągi quada .
Przy okazji wywrotki i wycieku oleju quad został zatarty. później długo stał ... Teraz postanowiłem sie za niego zabrać i doprowadzić do porządku ....
(problem pojawił sie przed zatarciem )
W quadzie wymieniłem cylinder, tłok, pierścienie,świece, wyregulowałem gaźnik, dalej to samo, wiec postanowiłem wymienić rolki wariatora najpierw lżejsze 0 efektu później oryginalne ... to samo. Teraz nie mam pomysłu co dalej ...
Wrócę do objawów osłabienie przyśpieszenia , duży spadek prędkości od 70 do 45 km/h
A mam uszkodzone jedno skrzydełko na przeciwtalerzu ale wątpię że by w tym był problem ...
Z góry dziękuję za pomoc
Re: Problem z quadem , brak przyspieszenia i prędkośc
Moze juz cienki,wytarty pasek...
Sorry zapomniałem , Pasek nowy
Pasek plynnie chodzi po talerzach sprzegla nie ma na nich rowkow lub innych takich?? Zdejmij pokrywe,tylne kola do gory,odpal go i wtedy patrz jak to wszystko chodzi.
Na lucie chodzi ok , z podniesionymi kołami nie próbowałem , talerze w stanie dobrym ...
Zauważyłem przy okazj lub mi sie wydaje , że silnik sie wkręca do połowy max obrotów 0,5sek przerwy i dalej sie wkręca (tak jak by delikatnie zamulił na moment) ... tak mi sie wydaje :/
Zauważyłem przy okazj lub mi sie wydaje , że silnik sie wkręca do połowy max obrotów 0,5sek przerwy i dalej sie wkręca (tak jak by delikatnie zamulił na moment) ... tak mi sie wydaje :/
Ok wiec dzisiaj przetestowałem quada z podniesionymi kołami ... Wolno wchodzi na max obroty ale rozpędza sie do 70 km i 8700obr jak nim jade to strasznie muli max prędkość 47 przy obrotach 5600 i nie chce sie wkręcić dalej .... czy z góry czy pod góre :/
Pomoże ktoś ?
Pomoże ktoś ?
Sprawdz filtr powietrza,swiece,hamulce nie trzymaja???Rozrzad dobrze ustawiony?? Luzy na zaworach dobre???
Filtr powietrza mam ściągnięty... świeca nowa , hamulce nie trzymaja, rozrząd i zawory ustawiał mi mechanik... Zajmuje sie ścigaczami wiec chyba w takim prostym silniku by nie zrobił błędu ??? chociaż...
Jak by był przestawiony rozrząd lub złe luzy zaworowe palił by od strzała i chodził równo na wolnych ?
Bo zaczynam byc nie pewny tego rozrządu ...
Jak by był przestawiony rozrząd lub złe luzy zaworowe palił by od strzała i chodził równo na wolnych ?
Bo zaczynam byc nie pewny tego rozrządu ...
kiedys w samochodzie-opel vectra 2.0 mialem tak ,ze przeskoczyl mi pasek(rozrzad) o jeden zabek...efekt byl taki ,ze auto stracilo na mocy,predkosci i przy wysokich obrotach zaczynal kopcic siwym dymem-wolne obroty,odpalanie bylo wszystko w porządku. A zfiltrem jezdziles czy zawsze masz go zdjetego???
zawsze mam zdjętego ... tz zastąpiłem go kawałkiem naciągniętego materiału ... ale czy ten materiał jest czy go nie ma , to nie robi różnicy ...