Pęknięte magnego Chiński quad 110

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
hyundai
Quad:: Chiński 110

Pęknięte magnego Chiński quad 110

Post autor: hyundai » pn 14 paź, 2013

Witam wszystkich forumowiczów, mam problem z chinskim quadem 110, kupiłem już bez iskry i na dzień dobry wymieniłem cewki ( 6 cewek + stator) ale iskry nadal nie mam. Przejrzałem instalacje , wszystko jest ok, alarm odłączyłem i iskry nadal nie ma. Z cewek nawet nie wychodzi żadne napięcie na moduł(wacha się od 0.1 do 0.6 v). Czy może to być spowodowane pękniętym/przeciętym magnetem od wewnętrznej strony? Mam trochę styczności z mechaniką i jest to dla mnie dziwne że mimo nowych cewek nie ma żadnej poprawy.

hyundai
Quad:: Chiński 110

Re: Pęknięte magnego Chiński quad 110

Post autor: hyundai » wt 22 paź, 2013

Pomoże ktoś?? nie mam pojęcia co tutaj może być, znajomy też próbował i nic z tego . To jest quad z biegami, przód tył, Czy są tu jakieś czujniki do odpalania? Np musi być luz czy coś takiego?? Są nowe cewki i nadal iskry nie ma...

Awatar użytkownika
rockers
Quad:: loncin 200
Imię: Artur
Kontakt:

Re: Pęknięte magnego Chiński quad 110

Post autor: rockers » pt 25 paź, 2013

wymień magneto i powinno działać, a najpierw sprawdź czy dobrze podłączyłeś stator...
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/rzIb/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”