Witam,
Jestem w trakcie projektowania pojazdu z napędem 4x4. Przednia i tylna oś będą miały osobne silniki, łączna masa ok. 500 kg - ale pojazd mało dynamiczny, nieduża prędkość maksymalna (pewnie 30-40 km/h). Pojazd NIE ma służyć do zabawy. Potrzebne mi są do niego 2 dyferencjały z nieautomatyczną blokadą sterowaną elektrycznie z quadów średniej i dużej wielkości.
Będę bardzo wdzięczny za informacje na temat takich przekładni różnicowych/quadów w których występują, najlepiej dobrych i jednocześnie w normalnej cenie.
Pozdrawiam
Dyferencjał z blokadą - jaki i gdzie
Re: Dyferencjał z blokadą - jaki i gdzie
Z quada chcesz ? Jesteś pewny że wytrzyma ? Polecę Ci na przód z Kawasaki brute force, tam mamy dzwigienkę zwiększającą moc blokady. Fajne pod tym względem, że możemy w razie potrzeby zmieniać mmoc blokady.
Ozo Drapers Squad
Re: Dyferencjał z blokadą - jaki i gdzie
Dziękuję za odp. Quady mają spore przyspieszenie / dużo koni tak więc przy moim cięższym ale znacznie słabszym pojeździe taki dyferencjał z quada powinien dać radę...
edit: Widziałem też taką blokadę w quadzie Grizzly - wciska się przycisk żeby "włączyć/wyłączyć" działanie dyferencjału.
edit: Widziałem też taką blokadę w quadzie Grizzly - wciska się przycisk żeby "włączyć/wyłączyć" działanie dyferencjału.