CF Moto 500 - serwisowanie.

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
Ranid
Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
Imię: Mirek

Re: CF Moto 500 - serwisowanie.

Post autor: Ranid » sob 07 wrz, 2013

Pytałem się o ten pierwszy przegląd [100km] czy mogę przeciągnąć powiedzieli że tak [50km] ale nie 200 i więcej,jak na razie tu u mnie w górach to tylko paliwo znika a kilometrów mało.

Awatar użytkownika
sebavfr
Quad:: Polaris sportsmen 570
Imię: Sebastian

Post autor: sebavfr » śr 11 wrz, 2013

Randi jak tam wrażenia z pierwszych kilometrów jak się zachowuje qład. Sam zastanawiam się na kupnem cf 500. :D

Awatar użytkownika
Ranid

Post autor: Ranid » śr 11 wrz, 2013

Jutro jadę na pierwszy przegląd [120km mam już] mam tylko 15 km do serwisu,jak na razie wszystko działa,u mnie w górach sprawdzone wszystkie napędy i jest OK.Jak dla mnie to te 100km to mało żeby wydarzyła się jakaś awaria.Po pierwszym przeglądzie pójdzie w błoto,wodę i górskie kamienie bo na razie była ostrożna jazda.

Awatar użytkownika
Ranid

Post autor: Ranid » czw 12 wrz, 2013

Już po przeglądzie wymiana oleju w silniku Yamaha 10W40,mosty 80W90 też tej firmy bo mam serwis w Yamaha.Skasowali razem 400zł - 250 wymiana olejów+sciągnięcie blokady.Przy 400 wymiana tylko oleju w silniku i regulacja zaworów,czy prawidłowo będą przy tym przebiegu regulować zawory jak to u was robią.

Awatar użytkownika
Ranid

Post autor: Ranid » pn 23 wrz, 2013

Czy przy 400km jest konieczna regulacja zaworów,w końcu jest tylko dwa zawory,więc regulację muszą przeprowadzić na zimnym silniku to muszę quada zostawić na pół dnia żeby wystygł.A może dać już sobie spokój po pierwszym przeglądzie.

Awatar użytkownika
sebavfr
Quad:: Polaris sportsmen 570
Imię: Sebastian

Post autor: sebavfr » sob 30 sie, 2014

Witam Raind po ilu robiłęś regulacje zawórow?
Mam jeszcze jedno pytanie za nie długo będe jechał na pierszy przeglad, co wchodzi zakres pierwszego przeglądu oprucz wymiany olei, chodzi mi oto na co zwrócić uwgę.

Awatar użytkownika
Ranid

Post autor: Ranid » ndz 31 sie, 2014

Byłem tylko na pierwszym przeglądzie 100km,oprócz olejów sprawdzili powietrze i skasowali 400zł.Obecnie mam 1500km i wczoraj właśnie wymieniłem oleje,olej w silniku wymieniam co 500km,[Motul 5100 10W40] Zaworów jeszcze nie regulowałem bo nie ma potrzeby silnik chodzi dobrze.

Awatar użytkownika
rzeznikczek
Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
Imię: Robert

Post autor: rzeznikczek » pn 10 lis, 2014

siemka, mam pytanie do Ranid, jak się sprawuje CF MOTO?
pozdro

Awatar użytkownika
Ranid

Post autor: Ranid » wt 11 lis, 2014

rzeznikczek pisze:siemka, mam pytanie do Ranid, jak się sprawuje CF MOTO?
pozdro
Jak na razie bez awaryjnie [około 2 tyś mam,rok już minął] na początku docierania oblepiał się opiłkami impulsator [prędkościomierz nie działał] ale teraz co wymianę oleju czyszczę i jest OK.Też zastanawiałem się nad'' Cectek Quadrift'' bo głównie jeżdzę po drogach twardych ale CF-ka jest wszechstronna,mieszkam w górach więc trochę jazdy po wzniesieniach na dwóch napędach, nielegalnie po lesie [ błoto tylko na grubość opon widział] więc wygląda jak nówka.Na przeglądzie bylem tylko na 100km [400zł] i więcej nie pojechałem,jest tu opisane na forum.Dodam tylko że opony przy tych 2 tyś tylne się dobrze trzymają ale przednie zleciały o połowę,na początku był problem ze zbieżnością ale ustawiłem po swojemu dzięki kolegom z forum.Jak radzi kolega ja bym poczekał na tego 550,może będą go mieli w MUDDY'' to porządna firma ja tam kupiłem,masz nie daleko do Warszawy to sobie oglądniesz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”