Quad Przeprawowy gdzie szukac i jaki wybrać ? dla grubasa

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
borek120984
Imię: Mariusz

Quad Przeprawowy gdzie szukac i jaki wybrać ? dla grubasa

Post autor: borek120984 » śr 04 wrz, 2013

Jak większość ludzi piszących takie posty zaczynam zabawę z quadami dokładnie ja i zona.
No a le tu się zaczynają schody nie moge zlokalizować żadnego sklepu wartego wyjazdu z quadami w okolicach Elbląga czy Gdańska.
Nasz budżet to max 2 x 4500zl, quady używane raczej nie wchodzą w grę nie lobie używanych rzeczy i się boje kupic takiego quada, wiem co się wiąże z zakupem chinola ale raczej tylko to mi pozostaje, teraz najważniejsze pytanie jaki quad w przedziale do 4500zl jest największy?
Jak pisałem w temacie quad dla grubasa :) waga ok 120kg i nie chciał bym wyglądać na nim jak krowa na rowerze.

Szukamy quadów przeprawowych ale nie do jeżdżenia po bagnach raczej drogi polne czy przejazdy szosami itp na plarze...... jazda rekreacyjna na spokojnie.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Quad Przeprawowy gdzie szukac i jaki wybrać ? dla grubas

Post autor: Ikar » czw 05 wrz, 2013

Cześć, cieszę się że masz dystans do siebie itp. Niestety za 4500 zł nie kupisz dla siebie nic ciekawego, chińska myśl nie wytrzyma. Bez urazy oczywiście bo nie o to chodzi. Nie zastanawiałeś się z żoną nad jednym quadem ? Za 9k można już coś znaleźć, ale raczej też nie przeprawowego...
Ozo Drapers Squad

borek120984

Post autor: borek120984 » czw 05 wrz, 2013

My juz na quady odkładamy 2 lata:(,,dom dziecko auto i ciężko więcej,, najgorsze jest to ze zona jak i ja jestem napalony na jazdę Quadami, a taki model jak Egl Lyda ludzie dobrze nim piszą ale nie wiem gdzie można by bylo pojechać i obejrzeć nawet żeby tyłek przymierzyc.
O zone sie nie martwie i rozmiar quada a ze mną jest problem..

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » czw 05 wrz, 2013

Taka china nie wytrzyma dużo. Więcej będzie stał w garażu niż jeździł, lepszy i to o wiele używany japoniec niż nowy chińczyk. Niestety taka jest rzeczywistość, rozumiem Twoje zniecierpliwienie bo też odkładałem na swojego 3 lata - ale było warto !!

Za 4500 zł nie kupisz dobrego quada, jedyne co mi przychodzi na myśl to używany lucky star/access 250, tandetna china rozwali się po pierwszej jeździe...
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » czw 05 wrz, 2013

Podpiszę sie tu pod słowami Ikar-a, niestety 4500zł nic sie nie kupi nadającego do jazdy, ale jak by sie wam udało jeszcze dozbierać nawet na używane Lucky Star 250 to będziecie bardziej zadowoleni w turystycznej jeździe.
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

borek120984

Post autor: borek120984 » pt 06 wrz, 2013

Oglądałem na allegro te quady ale używki to koszt ok 6-7K i znowu to wyglad sportowego quada, a mi zalezy na wygladzie przeprawowego i homologacja do morza mam blisko miasto tez itp. Jak pisałem nie zalezy mi na wyczynówkach tylko jazda rekreacyjna.

A ktos z was zna jakis sklep w pomorskim lub war-maz żeby można bylo sie przymiezyc do czegos takiego juz zaczynam myśleć o ratach nawet czesc wplacic a reszte na raty.

Jak to jest z homologacja na 2 osoby co musi quad spelniac zeby miec taka?

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » pt 06 wrz, 2013

Tylko china nic w tych pieniążkach lepszego nie znajdziesz. Lucky star to nie jest quad wyczynowy, tylko rekreacyjny i świetnie się do tego nadaje. Większość rejestrowanych quadów ma wpisane 2 miejsca w dowodzie. Inna sprawa że jazda we dwójkę na takim jednoosobowym quadzie to przyjemność ale tylko na 10 km drogi.

Jeszcze moja propozycja CF moto 500 long.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Adam Wieczorek
Moderator
Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: Adam Wieczorek » pt 06 wrz, 2013

Niestety kolego to drogie hobby i nie kupisz nic w tej cenie dla dorosłego. Jak chcesz coś przypominającego wyglądem przeprawe to polecam MXU 300 ale to też trochę droższe maszyny. Ja od siebie polecam używanego japonca np. Grizzly 350
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

borek120984

Post autor: borek120984 » pt 06 wrz, 2013

Dzieki za propozycje ale takie maszyny przekraczaja moje możliwości finansowe na chwile obecna. 20-30K to sporo kasy x 2 quady bo niechcial bym zonie jej mazenia tez pokrzyżować i podejść do sprawy samolubnie:(
Boje sie tez ze wydam tyle kasy na maszyny a skorzystam z nich 7 x w roku.
Bede myślał dalej nad tym....

A co z tymi sklepami z quadami znacie jakis? zeby w ogóle popatrzeć na nie

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » pt 06 wrz, 2013

Nie napalaj się też na nowy sprzęt, a zwłaszcza chiński. Nawet starszy rocznikowo japoniec będzie lepszy od nowej chiny.
Ozo Drapers Squad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”