Kawasaki KFX 700 - strzela, problem z akumulatorem
Kawasaki KFX 700 - strzela, problem z akumulatorem
Witam mam na imię Kamil jestem pierwszy raz na forum..
Postanowiłem napisać ten temat, ponieważ z moim KFX'em dzieje się coś dziwnego. Kupiłem go miesiąc temu, jest z 2005 roku. Na początku nie wyjawiał żadnych usterek palił czysto, żadnych stuków i luzów. Kilka dni temu jak jechałem na wstecznym strzelił z rury wydechowej ale tylko raz i to zignorowałem. Kolejnym razem przy wjeżdżaniu do garażu też strzelił.. postał 2 tygodnie nie chciał odpalić. Jak odpalał to gasł. Jak juz odpalił i się rozgrzał to jeździł już normalnie. na kolejny dzień przy dodawaniu gazu zaczął strzelać z czarnym dymem, nie tak jak wcześniej.. aż pewnego dnia wgl nie chciał odpalić był problem z akumulatorem. Po prostu sie zepsuł bo nie rozładował, bo w prostowniku nic nie pokazywało, że się ładuję ... Po zakupie quad nie był przeserwisowany, byc może z tym strzelaniem to jest tylko problem z regulacją gaźników? zanim go oddam na serwis może mi coś podpowiecie?
Dzięki, Kamil ;]
Postanowiłem napisać ten temat, ponieważ z moim KFX'em dzieje się coś dziwnego. Kupiłem go miesiąc temu, jest z 2005 roku. Na początku nie wyjawiał żadnych usterek palił czysto, żadnych stuków i luzów. Kilka dni temu jak jechałem na wstecznym strzelił z rury wydechowej ale tylko raz i to zignorowałem. Kolejnym razem przy wjeżdżaniu do garażu też strzelił.. postał 2 tygodnie nie chciał odpalić. Jak odpalał to gasł. Jak juz odpalił i się rozgrzał to jeździł już normalnie. na kolejny dzień przy dodawaniu gazu zaczął strzelać z czarnym dymem, nie tak jak wcześniej.. aż pewnego dnia wgl nie chciał odpalić był problem z akumulatorem. Po prostu sie zepsuł bo nie rozładował, bo w prostowniku nic nie pokazywało, że się ładuję ... Po zakupie quad nie był przeserwisowany, byc może z tym strzelaniem to jest tylko problem z regulacją gaźników? zanim go oddam na serwis może mi coś podpowiecie?
Dzięki, Kamil ;]
Re: Kawasaki KFX 700 - strzela, problem z akumulatorem
A sprawdzałeś luzy zaworowe?
Już naprawione.. Coś z tłokiem było nie tak, ale dokońca sam nie wiem, to że strzela to jest normalne. Tylko oczywiście nie bez przesady.
- landryna
- ATV-Team Sulechów
- Quad:: Yamaha Raptor 700se
- Imię: Krzysiek
mi też strzela jak puszcze gaz..... a co i gdzie robiłeś.... może też powinienem coś z tym zrobić??? tylko tyle, że mi czarnym dymem nie wali
BĘDZIE ZABAWA, BĘDZIE SIĘ DZIAŁO I ZNÓW PALIWA BĘDZIE MAŁO ...
Kawka musi strzelać, zatankuj 98, v power nitro +, czy tam jakieś inne paliwo - powinno być lepiej
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Dokładnie po 98 ce jest lepiej