CF Moto 500 -kufer tylny.
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
CF Moto 500 -kufer tylny.
Jaki kufer tylny kupić twardy [plastyk] czy miękki,czy wystarcza miejsca na dwie osoby po 80kg,a może tylko oparcie metalowe.Dodam że jazda głównie po drogach utwardzonych,leśnych a czasami trzeba coś tam schować do picia.
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Re: CF Moto 500 -kufer tylny.
Ja osobiście preferuje materiałowe z usztywnieniem .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Tylny kupiłem razem z quadem [kimpex] ale teraz potrzebuje do przodu kufer plastyk, mam szybę to między szybą wieje powietrze na nogi i chcę zamontować taki kufer żeby odbijał powietrze na boki ale o wysokości nie większej jak 15-20 cm-szer. 75cmx40,wiem że są skrzynie przeprawowe,narzędziowe,walizki może macie jakieś namiary,porady co zastosować.
Witam
Panowie pomóżcie wybrać - który lepszy? Może ktoś z Was posiada jeden z poniższych
http://allegro.pl/kufer-sikkia-atv-box- ... 58141.html
http://allegro.pl/kufer-plastikowy-atv- ... 71622.html
Panowie pomóżcie wybrać - który lepszy? Może ktoś z Was posiada jeden z poniższych
http://allegro.pl/kufer-sikkia-atv-box- ... 58141.html
http://allegro.pl/kufer-plastikowy-atv- ... 71622.html
Mam ten drugi, kufer spisuje się świetnie a bardzo go nieoszczedzam.
Z minusów - trzeba wywiercić dodatkowe otwory do montażu na sztywno do bagażnika. Wszelkie te opaski materiałowe są do bani. Do nich co najwyżej przyczepiam łopaty, siekiery i generalnie sprzęt który potrzebuję. Kolejny minus to trzpienie zawiasów. To zwykła pusta rurka i wyrabia się a od wibracji wyskakuje. Trzeba mieć to na uwadze pomierzyć wcześniej aby móc dociąć z alu coś sensowniejszego. Chociaż może u Ciebie nie będzie problemu, kto wie. Jeżdżę z pasażerem i twierdzi, ze jest wygodnie. Kufer ma lekkie zwężenie przy klapie i przez to np. kask może wchodzić z oporem. Ot taki minusik. Generalnie czy polecałbym? z całą pewnością tak. Miałem kilka materiałowych i żaden nie wytrzymał tyle co plastikowy. Ale blisko 7 stówek za coś takiego to jakaś naciągana cena. Mogliby znormalnieć bo kumpel w UK podobny kufer kupował za około 400zł
Z minusów - trzeba wywiercić dodatkowe otwory do montażu na sztywno do bagażnika. Wszelkie te opaski materiałowe są do bani. Do nich co najwyżej przyczepiam łopaty, siekiery i generalnie sprzęt który potrzebuję. Kolejny minus to trzpienie zawiasów. To zwykła pusta rurka i wyrabia się a od wibracji wyskakuje. Trzeba mieć to na uwadze pomierzyć wcześniej aby móc dociąć z alu coś sensowniejszego. Chociaż może u Ciebie nie będzie problemu, kto wie. Jeżdżę z pasażerem i twierdzi, ze jest wygodnie. Kufer ma lekkie zwężenie przy klapie i przez to np. kask może wchodzić z oporem. Ot taki minusik. Generalnie czy polecałbym? z całą pewnością tak. Miałem kilka materiałowych i żaden nie wytrzymał tyle co plastikowy. Ale blisko 7 stówek za coś takiego to jakaś naciągana cena. Mogliby znormalnieć bo kumpel w UK podobny kufer kupował za około 400zł
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Moim zdaniem przed zakupem kufra trzeba go na quada założyć, odwrócić się i zobaczyć ile on zasłania ....
Zawsze tym się sugeruję przed podjęciem decyzji.
Zawsze tym się sugeruję przed podjęciem decyzji.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Dzięki za odpowiedź
Ja bym raczej kombinował z twardym. Zawsze to większa pewność, że to co w środku nie ucierpi.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Nie do końca. Jak w plastiku strzeli Ci browar albo puszka z fasolą to tylko współczuć
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
O takim przypadku nie pomyślałem