Problem z quadem bashan 200 pali kable
-
- Quad:: bashan 200
- Imię: Kamil
Problem z quadem bashan 200 pali kable
Witam wszystkich mam problem z bashanem, po ostatniej jeździe (ok miesiąc temu) i wjechaniu do kałuży zaczyna mi palić kabel ( konkretnie to osłonę kabla, kabel z akumulatora taki zielony podpięty do masy) wczoraj chciałem go odpalić lecz aku siadło więc go naładowałem i wszystko było już ok. Po krótkiej jeździe zatrzymałem sie u kolegi i zgasilem baśke. gdy chciałem ją odpalić znowu kabel się zaczął palić i tak jakby aku znowu się rozładowało. Co się stało i jak to naprawić proszę pomóżcie mi.
-
- Quad:: Kashan
Re: Problem z quadem bashan 200 pali kable
Jo witom pono, jo ni wim w czym pon ma problema, winc panu ni pomoga bo moj kashan chodzi sam do sklepu i pukuje sobie kable i ich ni pali. Kiedys on palil ale rzucil bo mu pan buczek ne pozwalol, Winc dam panu rade i wypiewdalaj pan do szklepa i kup se nowy, a jak bydzie zawarte to ja mam take fajne zlomowisko.
No i ten tego, ja juz bede spadol bo mi sie internet skonczyl, do wi dze nia i spadaj pan.
No i ten tego, ja juz bede spadol bo mi sie internet skonczyl, do wi dze nia i spadaj pan.
-
nie no dziękuje za fachową odpowiedz
-
- Quad:: yamaha banshee
- Imię: Dawid
Sprawdź bezpiecznik. Bo jeżeli byłoby zwarcie to powinien się spalić bezpiecznik a nie kable. Chyba że zamiast bezpiecznika masz kable zmostkowane to jak wjechałeś w wodę zaczęło gdzieś zwierać i się przewody nagrzały. Tak właśnie się opaliły kable Posprawdzaj kable . Pozdrawiam
-
bezpiecznik jest ok. ostatnio go odpalałem i juz nie palił ale odpalał tylko od prostownika jak go zgasiłem to znowu pali. nie wiem nawet gdzie ten kabel idzie a nie chce wszystkich plastikow odkrecac
-
- Quad:: Jianshe 250 JS-171FMM
- Imię: Mariusz
Przede wszystkim sprawdz kable od masy.grzeje sie dlatego że masa jest ujowa a jak to nie to to sprawdz czy plusowy nie dotyka gdzieś masy.
witam. moim zdaniem to będzie regulator napięcia ponieważ ja w swoim też tak miałem akumulator się rozładowywał ponieważ nie było ładowania i kable też mi topiło przy odpalaniu, nawet raz w lesie podczas jazdy całkiem mi upaliło kabel od akumulatora.
-
regulator napiecia trzeba by wymienić czy też wystarczy go jakoś wyczyścić w środku i dobrze zabezpieczyć przed wilgocią???
raczej wymienić bo on raczej jest nie rozbieralny koszt to około 45 zł ja tyle płaciłem do swojego a z tego co wiem to w bashanie jest taki sam jak u mnie
http://allegro.pl/regulator-napiecia-bashan-shineray-eagle-quad-250-i3477504430.html tutaj masz ten regulator tylko przed kupnem sprawdzi czy masz tyle samo kabli i czy te same kolory bo to ważne