niewielki wyciek oleju z wężyka pod silnikiem
niewielki wyciek oleju z wężyka pod silnikiem
witam wlasnie niedawno samodzielnie robilem pompe wody wymienilem wszystkie uszczelnienia smiglo simering łożysko bylo ok wiec zostawilem mam problem delikatnie wycieka mi olej nie mam pojecia dlaczego przeciez simering nowy dalem i zamontowalem prawidlowo moze juz ktos tak mial i po czasie przestalo ?? po konkretnej jezdzie jakies 4 godziny jazdy musze dolac conajmniej 120 ml oleju nie wiem czy znowu rozbrajac wszystko i robic od nowa czy moze przestanie samo wszystko zrobione zostalo prawidlowo jedynie do czego zastrzezenia mialem to to ze simering przesuniety byl podczas montazu blizej lozyska niz reperaturki pluje sobie w twarz bo bylo tam tyle miejsca ze daloby rade 2 simeringi wcisną nie wiem co teraz robic.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: niewielki wyciek oleju z wężyka pod silnikiem
jak cieknie olej to nic nie pomoże, trzeba rozebrać i zobaczyć co się tam dzieje, na bank cieknie z tego simmeringu, może się źle ułożył przy włożeniu?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
wczoraj wydłużyłem wężyk odmy o jakies 40 cm na próbe wężyk jest przeźroczysty zrobilem próbnie pare km okolo 6 i nic w wężyku przeźroczystym ani kropli oleju czy to możliwe ze jak jest za krótki wężyk odmy to może sie stworzy jakies podcisnienie i dosłownie zaciąga olej przez simering .co do montażu simeringa nie mam raczej zastrzerzen przesmarowalem zewnętrzną scianke smarem aby gładko wszedł i wskoczył idealnie i równo sprawdze jeszcze własną teze z tym podcisnieniem i byc moze za krótkim wezykiem odmy stary ma okolo 25 cm teraz mam ponad 50 cm zobacze jesli bedzie wyrzucac wtedy zastanowie sie nad rozbieraniem ponownym i ewentualnym wybiciu łożyska montazu tym razem 2 simeringów i nowe łożysko mam nadzieje ze calej reperaturki nie bede musial wymieniac ;/
- Iguana Team
- Moderator
- Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
- Imię: Jaro
- Kontakt:
@ Damianlu czy możesz pisać ze znakami interpunkcyjnymi, bo tego się nie da czytać
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź