Witam
Może na wstępnie proszę o normalne odpowiedz bez złośliwych porad ) jak to bywa na polskich forach.
Jestem nowym użytkownikiem XP, mam za sobą mam kilka innych quadów
Mam kilka pytań do użytkowników tego modelu
1. Czy możecie zaproponować jakieś zamienniki manszet do tego modelu, model gumy oraz gdzie można je kupić?
2. Model ten posiada problem z tulejami, oryginały mają luzy od ręki. Czy możecie polecić jakieś dobre zamienniki/zestaw naprawczy do luzów w wahaczach tylnich i przednich. Czy jest jakaś forma przeróbki aby te luzy zniwelować?
3. Czy ktoś ma może jakieś informacje jak najlepiej założyć snorkle? Może jest jakiś gotowy zestaw do tego modelu możecie polecić?
4. Czy posiadacie linki do serwisówek do tego modelu? Będę bardzo wdzięczny za podanie linków.
5. Czy normalne jest to że model ten posiada takie luzy na kierownicy, quad ma przejechane raptem 1500 km, importer wskazuje że jest są to części eksploatacyjne i nie podlegają gwarancji.
6. Czy możecie polecić jakiś dobry sklep wyborem części i akcesoria do tego modelu. Może jakieś sklepy zagraniczne
7. Szukam dobrego serwisu w okolicach centralnej Polski. Łódź-Warszawa. Możecie kogoś polecić
8. Wyskakuje mi błąd opisany jako IDLE AIR CONTROL - Position Out Of Range nr 634/7
9. Mile widziane inne wskazówki/usterki/sprawy jakie warto zrobić w tym modelu
10. Importer jak wiadomo POLONIA CUP – czy wszyscy maja problemy z serwisem/częściami/podejście u nich? Czy ma ktoś może kontakt do przedstawiciela POLARISA na europę i może warto do nich napisać…
Jak macie jakieś maile proszę o ich podanie, chętnie napisze do nich.
Dziękuje
Sportsman XP 850
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Sportsman XP 850
np. allbals31tat pisze:1. Czy możecie zaproponować jakieś zamienniki manszet do tego modelu, model gumy oraz gdzie można je kupić?
ten model tak ma, masakra... trzeba poszukać firmy, która dorabia takie tuleje, może być brąz samosmarujący lub inny tego typu materiał , nie wiem czy są ale jak nie ma - założyć kalamitki, stosuje się też różnego rodzaju tworzywa sztuczne jak poliuretan i inne, dobry tokarz będzie wiedział co i jak31tat pisze:2. Model ten posiada problem z tulejami, oryginały mają luzy od ręki. Czy możecie polecić jakieś dobre zamienniki/zestaw naprawczy do luzów w wahaczach tylnich i przednich. Czy jest jakaś forma przeróbki aby te luzy zniwelować?
na 100 % stracisz gwarancję31tat pisze:3. Czy ktoś ma może jakieś informacje jak najlepiej założyć snorkle? Może jest jakiś gotowy zestaw do tego modelu możecie polecić?
niestety normalne, nawet ORYGINALNE końcówki do Hondy, kupione w Honda Polska już je mają, potem powiększają się do pewnego poziomu i dalej już nie... trzeba będzie je wymienić, jeżeli są już duże...31tat pisze:5. Czy normalne jest to że model ten posiada takie luzy na kierownicy, quad ma przejechane raptem 1500 km, importer wskazuje że jest są to części eksploatacyjne i nie podlegają gwarancji.
pewnie, że możemy, np. www.ping... hehe, dalej nie podam nazwy bo nie wypada...31tat pisze:6. Czy możecie polecić jakiś dobry sklep wyborem części i akcesoria do tego modelu. Może jakieś sklepy zagraniczne
niestety, Polonia Cup ciężko pracuje na swoją opinię... niestety dzieje się to też u innych przedstawicieli innych marek, jakaś masakra... Poczekaj aż wybudują w Polsce fabrykę Polarisa - może będziemy mieli Polaris Poland i będzie jak należy... Z drugiej strony Polonia Cup jest pośrednikiem i też ma związane ręce bo jest zależna od centrali w Hameryce... choć podobno też od jakiejś spółki w Austrii31tat pisze:10. Importer jak wiadomo POLONIA CUP – czy wszyscy maja problemy z serwisem/częściami/podejście u nich? Czy ma ktoś może kontakt do przedstawiciela POLARISA na europę i może warto do nich napisać…
Jak macie jakieś maile proszę o ich podanie, chętnie napisze do nich.
z resztą nie pomogę...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...