serwisowanie G700 i Rincona 680

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
kingmen8

serwisowanie G700 i Rincona 680

Post autor: kingmen8 » czw 20 wrz, 2007

Liczę się z zamiarem kupienia jednego z tych quadów. Wiem że obydwie to super maszyny i równie dobre w terenie. Mieszkam w nie za dużym mieście w którym nie ma żadnego serwisu quadów.Będę zmuszony sam go serwisowac lub oddac do jakiegoś mechanika ale nie specjalisty. I teraz moje pytanie która maszyna jest łatwiejsza do serwisowania oraz ma mniej skąplikowaną elektronikę. Mam tu na myśli komputery wiem że w niektórych maszynach przypominają o serwisie i nie wiem czy trzeba koniecznie jechac do serwisu żeby sobie z tym poradzic
pozdro

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » ndz 23 wrz, 2007

Niestetz Zonk bo yaden z nich nie ma latwej elektroniki. Jezeli chcesz cos latwego w serwisowaniu to proponuje zainteresowac sie modelami sprzet co najmniej 4 lat. teraz quady z najwyzszej półki raczej ciezko dobrze serisowac jezeli nie zna sie na rzeczy. Zalezy co kryje sie pod nazwa serwisowanie. Filtry i olej zmienisz sam. Elektroniki raczej bym sie nie tykal. szczegolnie ze jak rozumiem chcesz kupic nowego quada ktory bedzie na gwarancji.

kingmen8

Post autor: kingmen8 » ndz 23 wrz, 2007

zgadza się
No to pytanie z innej strony
Czy konieczne jest odstawianie gada do autoryzowanego serwisu podstawowe przeglądy przecież mogę zreobic sam
pozdro

iras61

Post autor: iras61 » pn 24 wrz, 2007

aby zachować gwarancje to niestety ale tak.
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » śr 26 wrz, 2007

dokladnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”