regulacja sprzęgła automatycznego Quad
regulacja sprzęgła automatycznego Quad
Witam Kolegów! Zakupiłem quada LIFAN 400 ST 4x4 i mam problem z wrzucaniem biegów do przodu, wsteczny, parking i luz. Skrzynia jest automatyczna, drążek z lewej strony. Problem wygląda następująco: po wciśnięciu hamulca nożnego wrzucam bieg do przodu a wtedy słychać głośne rzężenie, odgłos podobny jakbym wrzucał biegi bez sprzęgła w skrzyni manualnej. Gdy uda się wrzucić bieg quad porusza się całkiem poprawnie, problem jest znowu gdy chcę wyrzucić na luz (N). Czym można to wyregulować? Podobno jest jakaś śruba ale gdzie?) Może już ktoś przerabiał taki problem i coś podpowie. Jak powinna wyglądać regulacja?
Re: regulacja sprzęgła automatycznego Quad
Mialem taki sam problem, pomoglo zmniejszenie obrotow sruba znajdujaca sie na gazniku, do niej dochodzi ciegno z linka od gazu.
Quad ma za duze obroty, a w skrzyni po zmianie biegu takie trzy kostki musza zapiac sie w zebatke, gdy obroty sa za duze to nie daja rady wskoczyc na swoje miejsce
Quad ma za duze obroty, a w skrzyni po zmianie biegu takie trzy kostki musza zapiac sie w zebatke, gdy obroty sa za duze to nie daja rady wskoczyc na swoje miejsce