Na poczatku witam wszystkich forumowiczów.
Jestem pierwszy raz na forum tak wiec stalych bywalcow od razu przepraszam jesli robie cos nie fachowo.
Mam pytanie co moze byc przyczyna, jak pozbyc sie problemu i czy ktos z was mial juz cos takiego,mianowicie gotuje mi sie i puchnie akumulator w cf moto 500. Stary akumulator pewnego razu zrobil sie nabrzmialy i goracy, maszyna przestala odpalac - mysle ze juz czas na nawy i zakupilem inny. Okazuje sie ze sytuacja jest taka sama. Quad odpala bez problemu ale po pewnym czasie az skwierczy w akumulatorze i puchnie. Co moze być przyczyna? Gdzie szukac problemu? Jakas zwarka? ( w sumie to klakson raz dziala raz nie ) a tak to wszystko jest w pelni sprawne.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
Gotuje się akumulator podczas jazdy w CF Moto 500
Re: Gotuje się akumulator podczas jazdy w CF Moto 500
Tam jest dosyć blisko od wydechu sprawdź czy kolektor nie ma przedmuchu
Ozo Drapers Squad
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Re: Gotuje się akumulator podczas jazdy i postoju w CF Moto
Uszkodzony masz regulator napięcia i daje ci duży prąd ładowania , jak masz miernik to odpal i sprawdź napięcie jakie jest na akumulatorze nie powinno być większe niż 14,4-14,8 v max.
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
Dzieki za porady. Dzis bede działać. Pozdrawiam
Wielkie dzięki za porade. Okazało sie ze to regulator. Dopasowałem od innego motora - parametry sie zgadzaja wtyczki w sumie tylko jedna trzeba bylo przerobic i wszystko jest ok.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzieki.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzieki.