jakiego quada wybrac

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
kolumb

jakiego quada wybrac

Post autor: kolumb » sob 22 wrz, 2007

witam
znalazlem namiar na ta stronke bo ostatnio chodzi mi glowie zakup quada. i wiem ze pewnie temat ten był juz wiele razy wałkowany ale nie wiem co mam zrobić wiec prosze o jakas porade. jestem uzytkownikiem dwoch kol ale ostatni coraz mniej mam na to czsu i pomyslałem czy nie zamienic to na quada. zdaje sobie sprawe ze fundusze jakie chce na to przeznaczyc ( ok 15tys) nie sa wielkie ale coż...
co do moich ewentualnych wymagan to wydaje mi sie ze musiałby to byc juz taki wiekszy quad 450ccm-600 gdyz raz ze dosc duzy ze mnei chlop :) a dwa chcialbym miec go juz na jakis czas a nie zmieniac za chwile gdy sie okaze ze jest mi "mało". chciałbym tez cos w miare konkretnego a nie jakaś chińska popierdółke bo chodzi o to żeby po ciężkim dniu pracy można bylo wsiść na quada i sie wyluzowac , wyciorac a nie po pierwszym zakręcie leżec pod nim i naprawiac. ewelntualnie gdyby moje fundusze okazały sie zbyt smieszne żeby sprostać moim wymaganiom moge sie wstrzymac i kupic quada za jakis czas za wieksze pieniadze....Szacuneczek dla Was i waszych maszyn
krzysiek
P.S. bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi i informacje albo konkretne propozycje sprzedazy.

Awatar użytkownika
Grzesiek G

Post autor: Grzesiek G » sob 22 wrz, 2007

Łatwiej było by gdybyś wstawił jakieś swoje typy , np. linki z allegro i poprosił o opinię na ich temat .

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » sob 22 wrz, 2007

Przeczytaj i sprecyzuj swoje "żądania" :wink:
Pozdrawiam Mikołaj

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » ndz 23 wrz, 2007

hmmmm linki z allegro chetnie skomentuje ale:
- nie wstawiaj linkow z quadami chinskimi
- procz opini czy quad jest dobry czy nie pozostaje ogromny problem z oszacowaniem stanu quada po zdjeciach z allegro, ale mam nadzieje ze chodzi Ci jedynie o wybranie modelu

rozumiem ze interesuje sie quad 4x4 tak? ile wazysz i ile masz wzrostu?

kolumb

Post autor: kolumb » pn 24 wrz, 2007

a wiec jesli chodzi o wzrost to ok 185 cm i waga ok 100kg . tak myslalem o quadzie 4x4.
a co o typów naprawde nie mam pojecia : honda jest mi bliska bo ma cbr 929rr ale rownie dobrze moze byc yamaha a i zastanawialem sie nad polarisem

kolumb

a co do typow z allegro to np:
http://moto.allegro.pl/item248441806_qu ... 0_4x4.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M430506

no i to narazie tyle co znalazłem
pozdrawiam

boloyung

Post autor: boloyung » pn 24 wrz, 2007

Witam! Jeśli chodzi o te Hondy to napisze Ci coś więcej o ich stanie wieczorem bo mieszkam w pobliżu więc wybiorę się tam !

kolumb

BOLOYUNG dzieki serdeczne za checi.
mam nadzije ze bede mogl sie jakos odwdziecyc

boloyung

Post autor: boloyung » pn 24 wrz, 2007

Sorry ale może nie jestem za mocny w qadzikach ale dzis sie trochę przeraziłem :shock: ! Ogólne wrażenie tych qadów jest bardzo słabe są zaniedbane matowe, kanapy spękane itd. Mają niestety wycieki ale to nic , po odpaleniu silnik hondy pracuje jak w starej Suzuki czyli głośno (szumy , stuki itd.) Myślę że pracowały dosyć ciężko i nikt o nie nie dbał !!! NIE POLECAM !!!! :(

kolumb

Post autor: kolumb » wt 25 wrz, 2007

no coz dzieki choc za to i za checi. ja musialbym jechacz 200 km zeby je zobaczyc a pewnie moja ocena byla by podobna. dzieki wielkie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”