Wyposaenie Ridera ?

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
Awatar użytkownika
ŁySy
Kontakt:

Wyposaenie Ridera ?

Post autor: ŁySy » wt 18 wrz, 2007

Podpwiedzcie

Quad juz wybrany ale najpier chce zakupic osprzet dla mnie tzn: kask , buty , gogle, zolwia, rekawajce :twisted:
Po poszukiwaniach w necie znalazlem pare rzeczy ale WY jako doswiadczeni w bojach Quadowcy mam nadzieje ze podpowiecie :D
Buty - http://www.fmx.pl/product_info.php/cPat ... 38a2cddb01
kask - http://www.fmx.pl/product_info.php/cPat ... 38a2cddb01
chcialbym taki ale nie wiem czy bedzie rozmiar
google - http://www.fmx.pl/product_info.php/cPat ... 38a2cddb01

co do zowia i rekawic kompletnie nie mam pojecia :(

wiec podpowiedzcie - a moze jakies inne propozycje

Z gory wielkie THX a cenne rady

Awatar użytkownika
Grzesiek G

Post autor: Grzesiek G » wt 18 wrz, 2007

Na Twoim miejscu nie kupował bym kasku i butów przez internet . Te elementy stroju koniecznie trzeba przymierzyć przed zakupem . Co do gogli , to sprawa też wcale nie jest taka prosta , o czym wielu raiderów już się przekonało . Słabe gogle odbierają duuużo przyjemności z jazdy szczególnie w chłodniejsze i bardzej mokre dni . Z moich doświadczeń znam jedne gogle , których używam , które polecam i które kupił bym ponownie . Te wskazane przez Ciebie używałem , ale przyznam , że lipa - nie polecam. http://moto.allegro.pl/item243605838_pr ... l_off.html . Posiadają rewelacyjny system roll-off , który jest dużo lepszy , tańszy w eksploatacji i wygodniejszy niż zrywki - zapewniają zawsze znakomitą widoczność bez konieczności przecierania ręcznie szybki i wogóle nie parują . Żółw , czy jak inni nazywają buzer , może być cały plastikowy , albo z ochraniaczami na siatce - Ja używam plastikowego w upalne dni , a tego na siatce w pozostałe dni . Co do rekawic , to ja wybieram takie , które chronią kostki i są pdszyte grubszym materiałem pod dłonią , żeby przy dłuższych jazdach zbytnio nie nabawić się odcisków .

Awatar użytkownika
ŁySy
Kontakt:

no w ciemnno bym nie kupowal bez przymiezenia - jak cos to pojade se do nich :D
chodzi mi o to czy dobre jakosciowo i czy nie bede musial zmieniac tego wszystkiego po jednym sezonie :evil: bo okaze sie ze nie wytrzymaly albo sa juz niewystarczajace na moje potrzeby :shock:
Dziex za rade odnosnie googli - napewno gleboko to przemysle :D

chodzi mi rowniez o to czy te zeczy ktore podalem przykladowo sa godne polecenia pod wzgledem jakosiowym i czy warto na nie wydac pieniazki - czy jednak lepeij doluzyj jakies pare grosikow i kupic cos lepszego :?:

Awatar użytkownika
Grzesiek G

Post autor: Grzesiek G » wt 18 wrz, 2007

Butów i kasku bezpośrednio nie poznałem i nie mogę ich rekomendować . Natomiast co do butów , to AXO jest znaną firmą i nie słyszałem , żeby komuś się rozpadły . Kask , jeśli posiada atest i jest w miarę wygodny - to czemu nie , może nie jest to topowy model , ale to nie znaczy , że się nie nadaje :D

Awatar użytkownika
ŁySy
Kontakt:

ktos jeszcze jakies opinie - nie musi byc koniecznie o co podalem :D

Czekam na propozycje :D

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » wt 18 wrz, 2007

Osobiście jeżdże w kasku Airoh TYGER,
co prawda nie ma porównania,
ale jestem z niego zadowolnony.
Pozdrawiam Mikołaj

Awatar użytkownika
ŁySy
Kontakt:

Post autor: ŁySy » sob 22 wrz, 2007

THX Mickey

Ale moze jeszcze jakies rady - Panowie moze inaczej powiedzcie co uzywacie a ja se lookne czy ew. mnie stac :D

Sorki ze tak mecze ale nie chce kupic przyslowiowego kota w worku badz jak kto woli gó..a :twisted:

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » sob 22 wrz, 2007

Jeśli chodzi o oszczędność, to ja zamiat tych typowych butów
mam zwykłe wojskowe. Jak się nie jeździ jakoś strasznie
ekstremalnie to raczej wystarczą. A zamiast firmowych
bluz i spodni zwykłe moro.
Mi ten zestaw odpowiada :mrgreen:
Pozdrawiam Mikołaj

Awatar użytkownika
arekT

Post autor: arekT » sob 22 wrz, 2007

WITAM jak mogę coś zaproponować to:buty FLY(nowy model polecam),jeśli chodzi o odzież typu spodnie(nie crossowe),bluza,kurtka,to zdecydowanie SCOTT,GOGLE-polecam tej samej firmy(u mnie doskonale się sprawdzają),RęKAWICE-firmy ,,NO FIRE'',nakolanniki-AXO(na zawiasach),zbroja-EVSa(super sprawa),kask AIROH lub LAZER.Ja używam takiego zestawu sprzętu i jestem zadowolony sprawdż może coś ci przypadnie do gustu .pozdrawiam

Awatar użytkownika
arekT

Post autor: arekT » sob 22 wrz, 2007

WITAM jak mogę coś zaproponować to:buty FLY(nowy model polecam),jeśli chodzi o odzież typu spodnie(nie crossowe),bluza,kurtka,to zdecydowanie SCOTT,GOGLE-polecam tej samej firmy(u mnie doskonale się sprawdzają),RęKAWICE-firmy ,,NO FIRE'',nakolanniki-AXO(na zawiasach),zbroja-EVSa(super sprawa),kask AIROH lub LAZER.Ja używam takiego zestawu sprzętu i jestem zadowolony sprawdż może coś ci przypadnie do gustu .pozdrawiam :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”