Witam
Koledzy pomóżcie mi. Poszukuję manszety na tył do sportsman 800 EFI z 2010 roku.
Za oryginał zaśpiewali mi 450 zeta, wydaje mi się ,że to stanowczo za dużo.Gdzie można kupić porządny zamiennik za uczciwa kasę?Przecież to osłona a w serwisie chcą kasy jak za przegub.
Pozdrawiam
manszety do Sportsman 800 efi
Re: manszety do Sportsman 800 efi
Hihihi poszukujesz manszety w ASO ? Ceny z kosmosu to niestety standard Proponuję allegro. Ewentualnie opcja najtańsza - zdejmujesz popsuty mieszek idziesz do samochodowego i próbujesz dopasować
Ozo Drapers Squad
- waldek75
- Quad:: polaris 800 efi
- Imię: waldek
Kupiłem EPI na Allegro za 70 zeta, niby pasowała ale po 3 km zsuneła się , jest 1 cm krótsza.Jesli ktoś prerabiał ten problem to prosze o podpowiedż.
Na 99,9 % za słabo zacisnąłeś opaski.
Przerabiałem ten sam problem w Rinconie.
http://quadzik.pl/forum/wymiana-gumowej-oslony-przegubu-rincon-680-t9862.html
Wyjmij półoś i wsadź w imadło. Wyczyść przegub. Nałóż nową gumę załóż na nie opaski. Na półośce możesz ścisnąć w imadle. Nie zakładaj gumy na większą końcówkę przegubu. Najpierw dopasuj opaskę i całą gumę wraz z założoną opaską wciśnij na przegub, później porządnie ściśnij.
Jeszcze jedna sprawa, zarówno na półosi jak i na kielichu przegubu powinieneś mieć wydrążone niewielkie rowki. Musisz tam trafić zaciskując opaski.
Wiem, że napisałem niezbyt jasno Jak masz pytania zadzwoń 500 623 550 Artur
Przerabiałem ten sam problem w Rinconie.
http://quadzik.pl/forum/wymiana-gumowej-oslony-przegubu-rincon-680-t9862.html
Wyjmij półoś i wsadź w imadło. Wyczyść przegub. Nałóż nową gumę załóż na nie opaski. Na półośce możesz ścisnąć w imadle. Nie zakładaj gumy na większą końcówkę przegubu. Najpierw dopasuj opaskę i całą gumę wraz z założoną opaską wciśnij na przegub, później porządnie ściśnij.
Jeszcze jedna sprawa, zarówno na półosi jak i na kielichu przegubu powinieneś mieć wydrążone niewielkie rowki. Musisz tam trafić zaciskując opaski.
Wiem, że napisałem niezbyt jasno Jak masz pytania zadzwoń 500 623 550 Artur
Ozo Drapers Squad
- waldek75
- Quad:: polaris 800 efi
- Imię: waldek
Czekam na przesyłke z manszetami innego producenta.Co do opasek zrobione było tak jak mówisz, nie podabają mi sie tylko opaski i długość gumy,musialem ja rozciągnąć zęby pasowała na rowki. Opaski z kompletu są dużo węższe od oryginalnych, no i same manszety są z miękiiej gumy a oryginalne plastiokwe.