Wczoraj odwiedzili mnie znajomi ze starszym dzieckiem 16lat.
Oczywiście chciał się przejechać quadzikiem moje synka (musiałem mu pozwolić bo to chrześniak), zacząć na nim szaleć aż zaliczył dwie konkretne wywrotki, po których to quad gaśnie kiedy puści się gaz. Pali bez problemu, moc ma dobra a kiedy puści się gaz całkowicie to pada.
Wydaje mi się że, śruba od obrotów raczej by się nie przekręciła podczas przewrócenia quada.
Wyczytałem na forum, że ktoś miał taki problem i winą był pęknięty króciec (łączy gaźnik z głowicą). Oglądałem go i nie widziałem żadnych pęknięć. Jedynie co to w miejscu łączenia gaźnika z króćcem jest jak by czarna uszczelka i od góry widać jak była lekko oderwana jej cześć (zrobię zdjęcie) ale to raczej nie to.
Może jakiś użytkownik (z wiedza naprawcza) z Warszawy lub okolic jest w stanie mi pomóc. Podjechał bym z quadem na przyczepce.
Kupiłem go tydzień temu i synek mi placze że się zepsuł. Jakiś 4 pak piwka albo flaszke Kupię.
http://images.tinypic.pl/i/00396/w0j3sh6r2o9l_t.jpg
ATV 110 po wywrotce cały czas gaśnie. Prosze o pomoc i rady.
Re: ATV 110 po wywrotce cały czas gaśnie. Prosze o pomoc i r
spróbuj tą śrubką pokręcić (ta od wolnych obrotów ze sprężynką)
a jak masz tą urwaną czarną gumkę to czy to wyrwa nie sięga do tego otworu na środku bo jeżeli tak to łapie lewe powietrze
Jeśli ta śrubka nie pomoże to ja nwm
a jak masz tą urwaną czarną gumkę to czy to wyrwa nie sięga do tego otworu na środku bo jeżeli tak to łapie lewe powietrze
Jeśli ta śrubka nie pomoże to ja nwm
Srubka kreciłem najpierw w prawo 3 razy i nic pozniej w lewo i tez nic. Tak od upadku to nie możliwe że ta śruba zmieniła by stan położenia. WYdaje mi się że nie sięga, ale jak nic nie pomoze to kupie nowy króciec i uszczelki
jeśli wkręcasz tą śrubkę od obrotów to delikatnie podnosisz przepustnice.
W mym chinolu przepustnica jest plastikowa u cb pewnie też jeśli quad zaliczył pożądne wywrotki to możliwe że przepustnica gdzieś się ułamała i zamiast stać delikatnie podniesiona, aby sinik pracował na wolnych obrotach to ona opada i gaśnie
W mym chinolu przepustnica jest plastikowa u cb pewnie też jeśli quad zaliczył pożądne wywrotki to możliwe że przepustnica gdzieś się ułamała i zamiast stać delikatnie podniesiona, aby sinik pracował na wolnych obrotach to ona opada i gaśnie