Kawasaki KFX 700 Problem

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
junior730
Quad:: Kawasaki KFX700
Imię: Kamil

Kawasaki KFX 700 Problem

Post autor: junior730 » ndz 19 maja, 2013

Witam wszystkich nie dawno kupiłem Kawasaki KFX 700 i przyznaje że to całkiem fajny sprzęcik ale gdy gwałtownie dodaje gaz to jakby się zadławiał a w ogóle jak jest ciepły i tak samo nie da się jechać na całym gazie bo przerywa. Moim zdaniem to jest spowodowane tym że dostaje za dużo paliwa i nie przepala tego bo nawet jak wykręce świece to jest na nich czarny nalot. Mam pytanie co o tym sądzicie, może ktoś miał taki przypadek.

Awatar użytkownika
Galempo
Quad:: Yamaha GRIZZLY 660 EVO I , Can-Am Renegade 800R , Polaris RZR
Imię: Bartek
Kontakt:

Re: Kawasaki KFX 700 Problem

Post autor: Galempo » ndz 26 maja, 2013

Witam przyczyn może być wiele , ale spróbuj ustawić skład mieszanki , lub zsynchronizować gaźniki .
CanAm-y Jeżdżą pod górę same
Hondzie rajder potrzebny tylko do tankowania
PolarisY ...

Prawdziwego rajdera poznasz po tym że ma YAMAHE :-)

http://www.youtube.com/user/quadcartel1

www.Quad-Cartel.pl

junior730
Quad:: Kawasaki KFX700
Imię: Kamil

Re: Kawasaki KFX 700 Problem

Post autor: junior730 » ndz 16 cze, 2013

w Kawie mam ustawione zawory, wyczyszczone i wyregulowane gaźniki, wymienione świece, nawet wymieniony moduł zapłonowy i dalej chodzi tak samo przerywa na całym gazie. Mam do was pytanie nie myślicie że to może być wina jakiejś cewki może się nagrzewać? albo przewody zapłonowe?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”