witam wszystkich kolegów . Mam pytanie dotyczące amortyzatorów w miśku .
Naciskając na przednie amory powracają calkiem wolno a te z tylu porównywalnie do szybkości wcisniecia nie wiem która praca jest prawidłowa dodam ze z tylu mam n 3 regulacje ustawioną a z przodu przyznam sie ze nie zwrócilem uwagi czy trzeba którąs pare wymienic zregenerowac bądz wyregulowac ?? I jeszcze chciałbym zapytac czy wszyscy mają w swoich g700 taki słaby tylny hebel w porównaniu do przedniego dodam ze kół zblokowac nie idzie za to przednie jak najbardziej . Pozdrawiam wszystkich uzytkowników skorych do pomocy w tym temacie
G700 Amortyzatory jaka jest właściwa praca????
- Ivan
- Quad:: Gryzzli 700 FI
- Kontakt:
Re: G700 Amortyzatory jaka jest właściwa praca????
Co do amorków kolego to sama praca na sucho za wiele ci nie powie. Ogólnie chodzi o to ze jak naciskasz go na postoju, to powinien wrócić do góry (quad) i sie zatrzymać a nie bujac sie jeszcze raz czy dwa. Ale to tylko teoria. Zalezy ile waży misiek oraz ile wazy misiek razem z tobą. Do tego jeszcze jaką jazde uprawiasz. Ogólnie chodzi o to aby podczas upalanka nie dobijały do końca, a przy tym zebys miał jeszcze margines komfortu.
Co do hamulców. Tył powinien Ci sie bez większego problemu blokować.
Sprawdz stan klocków, zacisków (mają z lekkością pływać) i odpowietrzenie. Ma działać.
Co do hamulców. Tył powinien Ci sie bez większego problemu blokować.
Sprawdz stan klocków, zacisków (mają z lekkością pływać) i odpowietrzenie. Ma działać.
Re: G700 Amortyzatory jaka jest właściwa praca????
no to super stwierdzam ze praca amortyzatorów jest ok a co do hamulca meczylem sie 2 dni z tym wszystkim i udalo sie hebel dziala blokuje nawet we dwie osoby bez problemu ale przyznam ze musialem dobrze poszperac na forum i okazalo sie ze sposób obrucenia tłoczków zadziałał