Wizyta w fabryce CF MOTO
Re: Wizyta w fabryce CF MOTO
To była 800 ? Wg mnie jest wyczuwalna różnica w mocy między canamem, a cf x8 i to od samego dołu - cf ka zostaje w tyle. Robiliśmy ostatnio test na asfalcie - mój rincon i cf terralander (oczywiście rozblokowany) do 40 km/h idą równo, powyżej 50 cfka już odjeżdża.
Wydaje mi się, że na tym filmiku CF było mocno przerobione...
Wydaje mi się, że na tym filmiku CF było mocno przerobione...
Ozo Drapers Squad
W sieci jest jeszcze jeden filmik
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ko6s6OITbL0[/youtube]
Niech znawcy się wypowiedzą
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ko6s6OITbL0[/youtube]
Niech znawcy się wypowiedzą
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
Cf X8 jest ciezszy i slabszy od Can Am 800 wiec wynik testu porownawczego jest jaki jest...
Osobiscie jezdze X8 i mam okazje porownac z Can Am"ami i jakby nie bylo te drógie lepiej sie zbieraja..
Osobiscie jezdze X8 i mam okazje porownac z Can Am"ami i jakby nie bylo te drógie lepiej sie zbieraja..
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Co tam porównania, liczy się tylko fun. Czy właściciele x8 go nie mają ,ujeżdżając swoje zabawki? A jak porównają koszty zakupu w stosunku do Canamów to już banan na twarzy. Tylko warunki gwarancji, kosztów przeglądów i ich częstotliwość może popsuć dobre mniemanie o x8. Niech każdy się cieszy swoją maszyną. Jedne quady są lepsze drugie gorsze, wszystko zależy z jakiej perspektywy patrzymy na te zabawki.
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
miro12a pisze:Co tam porównania, liczy się tylko fun. Czy właściciele x8 go nie mają ,ujeżdżając swoje zabawki? A jak porównają koszty zakupu w stosunku do Canamów to już banan na twarzy. Tylko warunki gwarancji, kosztów przeglądów i ich częstotliwość może popsuć dobre mniemanie o x8. Niech każdy się cieszy swoją maszyną. Jedne quady są lepsze drugie gorsze, wszystko zależy z jakiej perspektywy patrzymy na te zabawki.
Kolego moja wypowiedz tyczyla sie miedzy innymi do powyzszego filmiku na ktorym Can Am wygral w tescie..
Osobiscie nabylem Cf X8 ze wzgledu na cene bo wszyscy wiemy jakie sa koszta zakupu Can Am"a i jak narazie nie zaluje wyboru i polecilbym zakup przyszlym quadowiczom,zeczywiscie czestotliwosc przegladowi oraz cena za serwis troszke powalaja ..
;;;Jesli chlop kupil konia to musi go stac na owies;;;
A zabawy zeczywiscie jest coniemiara niezaleznie od tego czy jezdzimy markowym czy hinskim quadem to juz zalezne jest od umiejetnosci ridera...
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
I właśnie właśnie o to mi chodzirobertw77 pisze: A zabawy zeczywiscie jest coniemiara niezaleznie od tego czy jezdzimy markowym czy hinskim quadem to juz zalezne jest od umiejetnosci ridera...
Niestety, ale po pewnym czasie obserwacji muszę stwierdzić, że CF moto cały czas daleko do Japończyków i Amerykanów. Mimo, że sprzęt naprawdę fajny to ma sporo wad, a najgorzej w tym zestawieniu wypada awaryjność.
Nasz przypadek przebieg poniżej 1000 km, sprzęt jeżdżony rekreacyjnie - zgodnie z przeznaczeniem, ale absolutnie nie katowany :
1) popsuty przełącznik napędów - wymiana na gwarancji
2) pęknięta obudowa tylnego mostu - wymiana na gwarancji
3) odkręciła się śruba trzymająca most przedni, jeszcze chwila, a byłaby kolejna wymiana
4) ukręcona przednia półoś tuż po wymianie opon na Zille 26" - sprawa gwarancji w toku
Szkoda bo sprzęt naprawdę robi dobrą robotę, niemniej jednak jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Tym bardziej że sprzęt jest nówka i jeszcze się świeci jakby z salonu wyjechał. Oczywiście bezapelacyjnym plusem jest prawidłowo działająca gwarancja, niemniej jednak quad zamiast jeździć spędził do tej pory 3 tygodnie w serwisie...
Nasz przypadek przebieg poniżej 1000 km, sprzęt jeżdżony rekreacyjnie - zgodnie z przeznaczeniem, ale absolutnie nie katowany :
1) popsuty przełącznik napędów - wymiana na gwarancji
2) pęknięta obudowa tylnego mostu - wymiana na gwarancji
3) odkręciła się śruba trzymająca most przedni, jeszcze chwila, a byłaby kolejna wymiana
4) ukręcona przednia półoś tuż po wymianie opon na Zille 26" - sprawa gwarancji w toku
Szkoda bo sprzęt naprawdę robi dobrą robotę, niemniej jednak jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Tym bardziej że sprzęt jest nówka i jeszcze się świeci jakby z salonu wyjechał. Oczywiście bezapelacyjnym plusem jest prawidłowo działająca gwarancja, niemniej jednak quad zamiast jeździć spędził do tej pory 3 tygodnie w serwisie...
Ozo Drapers Squad
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Ikar z tą jazdą rekreacyjną to troszkę przesadziłeś chyba
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
A jak można nazwać niedzielny wypad z kumplami i pasażerem z tyłu. Na rajdzie żadnym nie była, katowana ani mordowana też nie jest, ot użytkowanie zgodnie z przeznaczeniem
Ozo Drapers Squad