Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Biorąc pod uwagę bardzo trudne warunki pogodowe na zbliżającym się rajdzie postanowiłem odizolować trochę chłodnicę od błota, które będzie na nią chlapało spod kół. Użyłem profila alu z castoramy oraz blachę alu 0,75 mm z Leroy marlin, do tego zatrzaski plastikowe - celem ekspresowego domontażu do mycia chłodnicy. Dostęp do wyciągarki jest dobry (na zdjęciach wygląda, że jest inaczej, jednak jest tam odpowiednia odległośc aby włożyć rękę).
Blacha jest odpowiednio sztywna i bardzo lekka, wykorzystałem śrubki od wiatraka, do tego mocny klej i wszystko gra
u mnie trochę ciężko z miejscem na siatkę ale będę myślał
Artur - pomysł skopiowany z Rincona ale tam też przyda się to rozwiązanie na rajdy bo obecna osłona jest zbyt mała i nadal błoto spod kól dostaje się na chłodnicę
Wiem wiem w Can amach często jest problem z zapychającą się chłodnicą. Parę razy widziałem już kontrolkę High temp i check engine, myślę że taka osłona jest jak najbardziej potrzebna na rajdy, a nawet do lajtowego latania