Quad w okolicy 5000zł co wybrać podpowiedźcie co na 2013r
Quad w okolicy 5000zł co wybrać podpowiedźcie co na 2013r
Witam potrzebuję dobrej rady co najlepiej teraz kupić do 5000zł mniej więcej.
Quada będę używał do jazdy rekreacyjnej raczej bez szaleństwa oraz do ewentualnego przewiezienia czegoś na przyczepce lub odśnieżania zastanawiam się między kupnem nowego chińczyka lub używanego markowego sprzętu bądź używanego lepszego chińczyka.
Z nowych zastanawiam się nad :
http://moto.allegro.pl/egl-farmer-200-r ... 41523.html
Waham się też czy nie warto dopłacić np do czegoś takiego:
http://allegro.pl/quad-linhai-300-4x4-w ... 05664.html
Z założenia quad ma być pomocny w koło domu + raz na czas jakaś przejażdżka po lekkim terenie bez topienia sprzętu. Wyczytałem już że jako użytkowy quad to lepiej jak jest wał kardana w tym nowym chińczyku jest łańcuch. Mam spory dylemat na nowy jest 2 lata gwarancji kupując używany quad kawasaki, suzuki np z 1991 lub 1995 nie mam żadnej pewności że coś się zaraz nie posypie tak samo z tym linhai.
Co byście wybrali w okolicy 5000 zł
Quada będę używał do jazdy rekreacyjnej raczej bez szaleństwa oraz do ewentualnego przewiezienia czegoś na przyczepce lub odśnieżania zastanawiam się między kupnem nowego chińczyka lub używanego markowego sprzętu bądź używanego lepszego chińczyka.
Z nowych zastanawiam się nad :
http://moto.allegro.pl/egl-farmer-200-r ... 41523.html
Waham się też czy nie warto dopłacić np do czegoś takiego:
http://allegro.pl/quad-linhai-300-4x4-w ... 05664.html
Z założenia quad ma być pomocny w koło domu + raz na czas jakaś przejażdżka po lekkim terenie bez topienia sprzętu. Wyczytałem już że jako użytkowy quad to lepiej jak jest wał kardana w tym nowym chińczyku jest łańcuch. Mam spory dylemat na nowy jest 2 lata gwarancji kupując używany quad kawasaki, suzuki np z 1991 lub 1995 nie mam żadnej pewności że coś się zaraz nie posypie tak samo z tym linhai.
Co byście wybrali w okolicy 5000 zł
- Arturo!!!!
- Quad:: Shineray 250 stxe
Re: Quad w okolicy 5000zł co wybrać podpowiedźcie co na 2013
Witam. Kup sobie coś takiego
http://www.adventure-motor.pl/product.php?id_product=11
http://www.adventure-motor.pl/product.php?id_product=11
Dzięki za poradę z tego co się orientuje to to też jest chińczyk. Użytkujesz może tego quada?? Coś jeszcze polecicie i co uważacie o tym Shinerayu??
Postanowaiłem Arturo!!!! zadzwonić i zapytać o ten model uzyskałem informację iż nie sprowadzają już Shineraya ale za to polecał EGL 250 twierdząc że jest lepszy od Shineraya. Podpowiedźcie użytkownicy Shineraya i EGL co to jest warte jak wam się spisuje sprzęt??????
Odpuść sobie wszystkie chińczyki, przeczytaj ostatnie 10 moich postów w tym dziale. Szukaj używanego Lucky stara/Access 250
Ozo Drapers Squad
- Arturo!!!!
Na allegro jest ich jeszcze dosyć dużo. Jeżdżę Shinerayem i nie narzekam powiem szczerze. Ikar pisze by kupić używanego Lucky Stara, trzech moich kumpli je ma i jak na tak wysoką cenę kupna tego sprzętu to jest dosyć awaryjny.
Kolego z całym szacunkiem do Ciebie, ale sam piszesz o problemach jakie masz ze swoim quadem w innym temacie :
Każdy quad się popsuje, jeśli nie będzie się o niego dbało. Przejadłem w swoim teamie parę Lucky starów. Jakość wykonania jest o niebo lepsza niż chińskich wynalazków - bez urazy dla nikogo oczywiście. Nie ma też sensu polecania takiego sprzętu - chińskiego, bo w zasadzie jedyne ich zastosowanie jest dla dzieci, które rozpoczynają swoją przygodę z quadami.
Arturo!!!! - te usterki które napotykają Twoi koledzy biorą się najprawdopodobniej z dwóch rzeczy : albo Twoi znajomi nie dbają zupełnie o maszyny nie serwisują ich itp, albo jeżdżą w znacznie bardziej wymagającym terenie i znacznie częściej od Ciebie. Nie przekonasz mnie i najprawdopodobniej żadnego z aktywnych użytkowników tego forum, że Lucky star jest bardziej awaryjny od quadów chińskich...
Podam Ci pewien przykład. Był raz sobie wyjazd piękna niedziela. W teamie wyjechały z nami 2 lucky stary i jeden banshan (jakościowo chiński quad). O ile lucky zdołały wrócić i wyjechać z nami jeszcze 3 razy zanim się popsuły o tyle Banshan miał niezwykłą przyjemność bycia ciągniętym na lince już po 10 km...
Oczywiście nie należy tu wymagać jakiś super osiągów i bezawaryjności, ale po prostu porównanie Luckiego z chińską myślą techniczną jest całkowicie nie na miejscu.
P.S. Kolego Arturo!!!! nie miałem zamiaru Cię urazić. Każdy kiedyś zaczynał od chińczyka. Jednakże, celem tego forum jest doradzić w taki sposób , żeby kupujący nie narzekał i później nie stwierdził, że quadzikowcy zrobili go w konia
rafal1984 - odpuść sobie te chińczyki, szkoda czasu, pieniędzy i nerwów straconych na serwis takich quadów. Czegokolwiek nie poprawisz to w mig popsuje się następna rzecz. Kup lucky stara, jeździj lajtowo i bez szaleństw, a maszyna posłuży na długo.
Każdy quad się popsuje, jeśli nie będzie się o niego dbało. Przejadłem w swoim teamie parę Lucky starów. Jakość wykonania jest o niebo lepsza niż chińskich wynalazków - bez urazy dla nikogo oczywiście. Nie ma też sensu polecania takiego sprzętu - chińskiego, bo w zasadzie jedyne ich zastosowanie jest dla dzieci, które rozpoczynają swoją przygodę z quadami.
Arturo!!!! - te usterki które napotykają Twoi koledzy biorą się najprawdopodobniej z dwóch rzeczy : albo Twoi znajomi nie dbają zupełnie o maszyny nie serwisują ich itp, albo jeżdżą w znacznie bardziej wymagającym terenie i znacznie częściej od Ciebie. Nie przekonasz mnie i najprawdopodobniej żadnego z aktywnych użytkowników tego forum, że Lucky star jest bardziej awaryjny od quadów chińskich...
Podam Ci pewien przykład. Był raz sobie wyjazd piękna niedziela. W teamie wyjechały z nami 2 lucky stary i jeden banshan (jakościowo chiński quad). O ile lucky zdołały wrócić i wyjechać z nami jeszcze 3 razy zanim się popsuły o tyle Banshan miał niezwykłą przyjemność bycia ciągniętym na lince już po 10 km...
Oczywiście nie należy tu wymagać jakiś super osiągów i bezawaryjności, ale po prostu porównanie Luckiego z chińską myślą techniczną jest całkowicie nie na miejscu.
P.S. Kolego Arturo!!!! nie miałem zamiaru Cię urazić. Każdy kiedyś zaczynał od chińczyka. Jednakże, celem tego forum jest doradzić w taki sposób , żeby kupujący nie narzekał i później nie stwierdził, że quadzikowcy zrobili go w konia
rafal1984 - odpuść sobie te chińczyki, szkoda czasu, pieniędzy i nerwów straconych na serwis takich quadów. Czegokolwiek nie poprawisz to w mig popsuje się następna rzecz. Kup lucky stara, jeździj lajtowo i bez szaleństw, a maszyna posłuży na długo.
Ozo Drapers Squad
- Arturo!!!!
Kolega rafal1984 sam napisał, że chce sobie kupić quada do rekreacyjnej jazdy, więc w czym problem, by kupił sobie nowego chińczyka? Ja już mam drugiego chińczyka i podobnie jest jak z innymi markami quadów, gdy w miarę dbasz, to i chińskim sprzętem pojeździsz.
Jeszcze pytanie do rafala1984, czy woli skrzynie manual, czy automat?
Jeszcze pytanie do rafala1984, czy woli skrzynie manual, czy automat?
Ja jeszcze bym powiedział Blaster...
Tylko to jest 2t.
Tylko to jest 2t.
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Ja dbałem i się przejechałem. Odpuść chińskie quady. Lucky jak najbardziej fajna maszynka.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE