Grizzly 700 jakie opony ?
Grizzly 700 jakie opony ?
Cześć.
Mam do Was pytanie o opony do G7.
Chcę kupić jakieś błotne oponki do niego.
Wcześniej jeździłem na dunlopach, a teraz mam alltraki które beda jako drugi komplet.
Planuje zakupić opony z felgami itp c7.
I teraz pytanie jakie te opony wybrać ? Troche się porozglądałem i oto co znalazłem. ITP mudlite XL 26, ITP mudlite XTR 25, Mayhem 26. Fajna też z wyglądu jest Mudzilla ale nie do dostania w PL. A może jakieś inne propozycje oprócz Zilli.
Wagowo to komplety wychodzą podobnie pomimo róznicy rozmiarów !
25 czy 26 ?Bedzie odczuwalna zmiana rozmiaru na wiekszy czy nie bardzo ?
Dzięki za pomoc.
Mam do Was pytanie o opony do G7.
Chcę kupić jakieś błotne oponki do niego.
Wcześniej jeździłem na dunlopach, a teraz mam alltraki które beda jako drugi komplet.
Planuje zakupić opony z felgami itp c7.
I teraz pytanie jakie te opony wybrać ? Troche się porozglądałem i oto co znalazłem. ITP mudlite XL 26, ITP mudlite XTR 25, Mayhem 26. Fajna też z wyglądu jest Mudzilla ale nie do dostania w PL. A może jakieś inne propozycje oprócz Zilli.
Wagowo to komplety wychodzą podobnie pomimo róznicy rozmiarów !
25 czy 26 ?Bedzie odczuwalna zmiana rozmiaru na wiekszy czy nie bardzo ?
Dzięki za pomoc.
-
- Quad:: YAMAHA GRIZZLY 700 :)
- Imię: KRZYSZTOF
Re: Grizzly 700 jakie opony ?
Siemka . Czemu podałeś różne nazwy opon oprócz ...zilli ..? Docieram już drugi taki komplecik 26, i jestem zadowolony . Na swój sposób są miękkie bardzo fajny i agresywny bieżnik są lekkie nieźle pracują w błocie i NIE ŚCIERAJĄ SIE tak szybko na asfalcie , jak oczywiście czasami była by taka potrzeba wyjechać ale to jest moje zdanie z doświadczenia . Pozdro ...
.......PATRZ W LUSTERKA !!! QUADY MOGĄ BYĆ WSZĘDZIE .......
.....TranS-Squad Team....
.....TranS-Squad Team....
Chyba pomyliłem działy, jesli chodzi o ten temat.
Bo Zilli nie chcę. Miałem je w poprzednim quadzie.
Wolę spróbować innej opony. Które z tych w/w polecicie ? Ewentualnie inne propozycje (oprócz Zilli). No i jaki rozmiar ? Skoro beda tylko do błota, to raczej 26 chyba.
Jak się sprawują te opony ?
Bo Zilli nie chcę. Miałem je w poprzednim quadzie.
Wolę spróbować innej opony. Które z tych w/w polecicie ? Ewentualnie inne propozycje (oprócz Zilli). No i jaki rozmiar ? Skoro beda tylko do błota, to raczej 26 chyba.
Jak się sprawują te opony ?
Opony oponami, ale tak naprawdę to liczą się umiejętności Dla przykładu rów melioracyjny - bardzo głęboki pokonał Kingquada na 27" bighornach i zapiętej blokadzie, a biedny Rinconek z napędem 3x4 przeszedł, co prawda po bólach, ale na zjechanym bighornie 2.0 25"
Z moich obserwacji, w błotku najlepiej radzą sobie ITP XTR, ewentualnie Mayhemy dużo osób je sobie zachwala Mudzilli nie polecę bo do Twojego sprzętu będzie po prostu za ciężka. Mimo, że na pewno do załatwienia w PL.
Z moich obserwacji, w błotku najlepiej radzą sobie ITP XTR, ewentualnie Mayhemy dużo osób je sobie zachwala Mudzilli nie polecę bo do Twojego sprzętu będzie po prostu za ciężka. Mimo, że na pewno do załatwienia w PL.
Ozo Drapers Squad
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Testowałem kilka rodzajów opon i powiem Ci tak XTR 27: są kiepskie na trawersach, twarda opona osobiście źle mi się na niej jeździło. Mayhemy 25" średnio twarda , dobrze trzyma na boki ale na śniegu przy podjazdach kiepsko w błocie nie próbowałem. Zille 27" wg mnie na dzień dzisiejszy najlepsza opona na śniegi oraz w błocie, miękka co może świadczyć o szybkim ścieraniu. XL nie znam, nie jeździłem. Oczywiście nie masz się co sugerować moją opinią. Każdy ma inne preferencje i każdy lubi inny styl jazdy no i odczucia są różne.
A ja ci zaproponuje Alltraka. Nie bardo roumiem fascynacje oponami z wielkimi lopatami zamiast bieżnika, jedzi sie tym kiepsko telepie kierownica opony ciezkie niszcza przeguby i koncowki drążków. Mialem różne quady i opony na nich, jezdzilem na zillach, big hornach, dunlopach, ITP holeshotach i mud litach, oraz oczywiscie alltrakach. Te ostatnie jak dla mnie to najlepszy wybór do rególarnego użytkowania quada w zróżnicowanym terenie. Dodam ze na jednym z renegadów ktore mam sa alltraki z przebiegiem 7500 km i wlasnie ten quad wygral typowo blotne zawody jakie odbyly sie w zeszly weekend he he he.
A jeszcze mala dygresja dotyczaca opon typowo blotnych, mialem w tym samym czasie w dwóch różnych quadach mud lite-y xl ( na renegade 800) i zille 26 ( na G7). Jak dla mnie w trakcji różnicy nie ma, natomiast mud lite jakby szybciej sie zcierały i ten ostry klocek na srodku opony robil sie zaokraglony i taki malo wyrazny, zilla natomiast zcierala sie równomiernie.
Pewnie, że umiejętności, ale po co mam jeździć na starych zjechanych Dunlopach z 1mm bieżnika skoro mogę sobie kupić nowe z bieżnikiem ?Ikar pisze:Opony oponami, ale tak naprawdę to liczą się umiejętności Dla przykładu rów melioracyjny - bardzo głęboki pokonał Kingquada na 27" bighornach i zapiętej blokadzie, a biedny Rinconek z napędem 3x4 przeszedł, co prawda po bólach, ale na zjechanym bighornie 2.0 25"
Fajnie jest czasami się pomęczyć, ale też fajnie jest przejechać.
Mudzilli nie widziałem w PL, ale też nie chce płacić 3000zł za komplet opon tylko dlatego że są mało popularne.
Gonsso, ale ja już mam alltraki. A teraz chcę kupić drugi komplet na jesienno zimowe wyjazdy, może właśnie jakiś rajd.
Jeszcze jakieś propozycje ? Czytałem bardzo dobre opinie o Mayhemach, ale to tylko kilka osób pisało. Nie jest chyba za bardzo popularna ?
XTR radialny i jest taki płaski, znaczy całą powierzchnią przylega.
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Nie wiem jak Gonsso robisz że Alltraki wytrzymały Ci 7500 km. Najdłużej opony wytrzymały mi około 4000 km i to Big horny 1. Alltraki są dobre na podjazdy i szutry ale do błota? Zobacz na rajdach błotnych w stanach jakie maja opony. Same łopaty, no ale zależy co kto myśli pod nazwą rajd błotny.
Miro to ile wytrzymają zależy od tego jak śmigasz
U Ciebie teren górzysty, wszelkiej maści skałki, to i opona szybko znika. W gonssa tak jak i w centrum sam piach, błoto, woda i tak szybko opony się nie zajedzie
U Ciebie teren górzysty, wszelkiej maści skałki, to i opona szybko znika. W gonssa tak jak i w centrum sam piach, błoto, woda i tak szybko opony się nie zajedzie
Ozo Drapers Squad