Problem z uruchomieniem silnika 110ccm automat
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: Problem z uruchomieniem silnika 110ccm automat
Jaki masz luz zaworowy? Sprawdzałeś szczelność gniazd? Daj paliwo bezpośrenio na tłok i sprawdź wtedy. Ja walczyłem tak ze skuterem: faktycznie miałem nieszczelne gniazdo przez skrzywiony lekko zawór. Wymiana nie dała nic, winowajcą okazał się szlam w gaźniku.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
Luz na zaworach ustawiłem 0,03mm i 0,05mm. Szczelności właśnie jeszcze nie sprawdzałem.
Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda następująco.
Sprawdziłem wszystkie połączenia gaźnika, króćca, mieszankę ustawiłem na 1,5 obrotu. Świeca nowa, zawory szczelne, filtr powietrza nabyłem oryginalny. Maszyna nadal nie odpala, coś mi się nie podoba ta iskra. Mógłby mi ktoś nagrać filmik pokazując swoją iskrę na wykręconej świecy ? Robiłem całą nową instalację elektryczną według schematów w necie ale coś mi tutaj nie pasuje.
Sprawdziłem wszystkie połączenia gaźnika, króćca, mieszankę ustawiłem na 1,5 obrotu. Świeca nowa, zawory szczelne, filtr powietrza nabyłem oryginalny. Maszyna nadal nie odpala, coś mi się nie podoba ta iskra. Mógłby mi ktoś nagrać filmik pokazując swoją iskrę na wykręconej świecy ? Robiłem całą nową instalację elektryczną według schematów w necie ale coś mi tutaj nie pasuje.
Ciepło się zrobiło więc można działać dalej z quadem.
Nadal jest bardzo słaba iskra na świecy które już przekładałem na nowe i używane bez skutku. Wszystkie części są ok więc nie wiem o co chodzi, że nie chce zapalić. Iskrę mam taką samą jak na poniższym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=nWzgj8puZBU
Nadal jest bardzo słaba iskra na świecy które już przekładałem na nowe i używane bez skutku. Wszystkie części są ok więc nie wiem o co chodzi, że nie chce zapalić. Iskrę mam taką samą jak na poniższym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=nWzgj8puZBU
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Iskra jest dobra i wygląda to raczej na nieszczelność lub brak paliwa. Zaaplikuj bezpośrednio na tłok i zobacz. Czy rozrząd jest dobrze ustawiony?
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
Wszystkie części z elektryki już podmieniałem, przekładałem i nadal jest to samo. Po wlaniu paliwa do cylindra nawet na chwilę nie chce zagadać. Wczoraj jeszcze raz grzebałem przy luzach zaworowych i ustawiłem tak jak powinno być. Zawory szczelne, kompresja jak najbardziej w porządku. Ja już nie mam więcej pomysłów co może być z tym moim quadem. Obecnie do quada mam podpięte tylko niezbędne elementy do odpalenia silnika bez żadnych wyłączników zapłonu i tym podobnych rzeczy.
PS. Szukam magika do mojej maszyny.
PS. Szukam magika do mojej maszyny.
-
- Quad:: Bombardier 125
- Imię: Daniel
A dochodzi ci paliwo do świecy.
Silny Byk Quad 125
Nie maszyna a technika czyni z Cb zawodnika
Wszystko jest ok ale nie pali tak jak powinien.
-
- Quad:: Bombardier 125
- Imię: Daniel
Ale pali wogule.
Silny Byk Quad 125
Jak przeczytasz cały temat to będziesz wiedział. Pisałem o wszystkim wcześniej.