quad 110 atv problem z odpaleniem
quad 110 atv problem z odpaleniem
witam was !
mam problem z moim quadem 110 atv master .
odrazu powiem że w nim są nowe :
-przekaźnik
-rozrusznik
-świeca
-stacyjka
a wiec problem polega na tym że po podłączeniu akumulatora rozrusznik odrazu kręci (bez naciskanie start) wydaje mi sie że to coś z instalacją , ale co ?
a drugi problem to to że w przekaźniku coś strzela gdy próbuję go odpalić tak jakby sie jakieś zwarcie robiło
Sam sie na tym nie znam więc prosze was o pomoc
z góry dzięki pozdro !
mam problem z moim quadem 110 atv master .
odrazu powiem że w nim są nowe :
-przekaźnik
-rozrusznik
-świeca
-stacyjka
a wiec problem polega na tym że po podłączeniu akumulatora rozrusznik odrazu kręci (bez naciskanie start) wydaje mi sie że to coś z instalacją , ale co ?
a drugi problem to to że w przekaźniku coś strzela gdy próbuję go odpalić tak jakby sie jakieś zwarcie robiło
Sam sie na tym nie znam więc prosze was o pomoc
z góry dzięki pozdro !
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: quad 110 atv problem z odpaleniem
Zapewne zupełnie nie tak złożona instalacja. Skoro kręci to znaczy, że rozruch jest zwarty i nawet jak odpali to będzie kręcił rozrusznikiem uszkadzając jego napęd. Sprawdź połączenie ze starterem od aku i od przekaźnika.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
już jest ok
kręci dopiero po naciśnieciu start ale ciagle nie może odpalić ponieważ cos cpyka w przekaźniku i rozrusznik nie chce kręcić
kręci dopiero po naciśnieciu start ale ciagle nie może odpalić ponieważ cos cpyka w przekaźniku i rozrusznik nie chce kręcić
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Może po prostu słabe ako, albo przekaźnik na wykończeniu. Jest iskra?
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
no ale przekaźnik nowy , akumulator też dosyć mocny ale nawet jak podłącze na krótko to rozrusznik nie rusza i zaczynają topić sie kable + i -
Witam, mam taki sam problem że nie pali tylko mi zgasł podczas jazdy i nie chce odpalić. Obecnie jestem w trakcie wyjęcia rozrusznika i zobaczę co i jak i Ci dam odpowiedź co u mnie. A może już zrobiłeś ? to podziel się
-
- Quad:: Bombardier 125
- Imię: Daniel
Morze iskry nie masz.
A co do jakub0204 to masz chyba spalony regulator napięcia.
A co do jakub0204 to masz chyba spalony regulator napięcia.
Silny Byk Quad 125
Nie maszyna a technika czyni z Cb zawodnika
Nie maszyna a technika czyni z Cb zawodnika