Suzuki kinquad czy raczej coś innego

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
kierownik
Quad:: suzuki kinquad

Suzuki kinquad czy raczej coś innego

Post autor: kierownik » ndz 03 mar, 2013

witam szanowne grono zwracam się z prośbą do was postanowiłem kupić quada i powiemże nie wiem na jakiego się zdecydować chodzi mi o quada przeprawowego mam ochotę na SUZUKI KINQUADA 700 lub 450 ale chyba wolałbym mocniejszego na ten cel nie chcialbym wydawać więcej jak 16000 i proszę mi jeszcze powiedzieć czy przebieg 10000 km to dużo jak na quada z góry dziękuje za wszelkie informacje

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Suzuki kinquad czy raczej coś innego

Post autor: Ikar » ndz 03 mar, 2013

Kingquad 700 lepiej się sprawdzi od 450, ale może być problem ze znalezieniem sprzętu w tych pieniążkach...

10000km jak na quada to sporo, aczkolwiek nie jest to jeszcze etap końcowy życia maszyny. Oczywiście wszystko zależy jak się dba. Znam sprzęty które po 10000 km wyglądają lepiej niż te po 2000 km
Ozo Drapers Squad

kierownik

Post autor: kierownik » ndz 03 mar, 2013

a co sądzicie o tym quadziku powiedzcie mi na co najbardziej zwracać uwagę przy zakupie quada http://otomoto.pl/suzuki-kingquad-700-efi-4x4-zarejestrowany-M3541866.html

Awatar użytkownika
Mieszko123
Quad:: Suzuki KingQuad 700
Imię: Mieszko

Post autor: Mieszko123 » śr 06 mar, 2013

Przy kingquadzie od razu poproś o odpalenie, na bieg jałowy i daj mu gazu, zobacz czy nie przepala oleju (Niebieskawy Dym) bo w KQ700 jak się zaniedba to ma tendencje do palenia oleju. Następnie możesz pobujać kołami, sprawdzić czy nie ma luzów, lekko kierownicą czy nie ma luzu, pozaglądać na ramę czy nie ma pęknięć. Jak masz rygor to przyjrzyj się obudowie licznika, jak nic nie odstaje, nic nie jest ułamane, wszystko jest dobrze spasowane, to quad nie był rolowany. No i przede wszystkim należy się przejechać...
Pozdrawiam, Mieszko!

Cofam się tylko po to aby nabrać rozpędu

Czerwony SUZUKI LT-A KINGQUAD 700EFI+Dalton Clutch Kit + COOP FIXED MODS nr.1 + Snorkel KIT + ITP MAYHEM 26"

kierownik

Post autor: kierownik » czw 07 mar, 2013

dzięki wszyskim za rady na pewno się przydadzą przy zakupie quadzika jak coś kupię to się odezwie

kierownik

Post autor: kierownik » pt 08 mar, 2013

kupiłem Quada Suzuki Kinquad 450 wizualnie stan bardzo dobry i mechanicznie też ok silniczek pracuje równo nie ma żadnych wycieków tylko opony z tylu do wymiany i chyba będę musiał rozglądnąć się za używkami bo na razie na nowe mnie nie stać jakby ktoś miał używki w dobrym stanie i rozsądnych pieniążkach to możemy pohandlować

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”