Gryf trophy 2007 (Mamry Challenge)
Witam
W celu uzyskania informacji na temat Gryf Trophy 2007, należy śledzić ten temat tu na forum. W przyszłym tygodniu podamy następna partię informacji , i wówczas podamy adres pod który będzie można nadsyłać zgłoszenia , po spełnieniu odpowiednich kryteriów,
gdyż w imprezie będzie mogła wziąść udział ograniczona ilośc zawodników.
Pozdrawiam M I K E
W celu uzyskania informacji na temat Gryf Trophy 2007, należy śledzić ten temat tu na forum. W przyszłym tygodniu podamy następna partię informacji , i wówczas podamy adres pod który będzie można nadsyłać zgłoszenia , po spełnieniu odpowiednich kryteriów,
gdyż w imprezie będzie mogła wziąść udział ograniczona ilośc zawodników.
Pozdrawiam M I K E
A co tu rozumieć?! Musisz mieć dorosłego (pełnoletniego, który weźmie za Ciebie odpowiedzialność) opiekuna w czasie rajdu (który jedzie na drugim quadzie lub jedziecie na jednym) i pisemną zgodę rodzica (np. Wyrażam zgodę aby mój syn aleksz, uczestniczył w rajdzie "takim i takim" w dniach "takich i takich" , czy jaką treść wymyścli sobie organizator )
Jeśli wystartujesz to życzę powodzenia ( ja odpadłem z przeprawówek, a ktoś musi reprezentować młodzianów )
Jeśli wystartujesz to życzę powodzenia ( ja odpadłem z przeprawówek, a ktoś musi reprezentować młodzianów )
mam 14, spróbuję pojeździć w CC ośką.
Głównie ze względu na to że rajdy przeprawowe odbywają się jak by nie było trochę na drogach publicznych i lasach(nie prywatnych ) a cross country jest na zamkniętym torze . Jeszcze nigdy nie miałem spotkania z policją na rajdzie ale domyślam się , że nie mając prawa jazdy byłoby to bardzo nie przyjemne. Choć nie ukrywam też, że mam ochotę spróbować czegoś innego.
Głównie ze względu na to że rajdy przeprawowe odbywają się jak by nie było trochę na drogach publicznych i lasach(nie prywatnych ) a cross country jest na zamkniętym torze . Jeszcze nigdy nie miałem spotkania z policją na rajdzie ale domyślam się , że nie mając prawa jazdy byłoby to bardzo nie przyjemne. Choć nie ukrywam też, że mam ochotę spróbować czegoś innego.
Dziś rozpoczęliśmy wyznaczanie dokładnej trasy , jako że lato było gó....ane i sporo padało ,są szanse na spore błotka , dziś tez lało co prawda nasz pojazd rozpoznawczy 4 osobowy przedarł się przez wszystkie trudne miejsca ale podejrzewam że kolejna przeprawa w tym miejscu mogła by się zakończyć ciąganiem wyciągarkowym lub ciągnikowym. Kilka odcinków będzie o trudnościach znacznych , oprócz wyciągarek istotnym narzędziem może być maczeta . Ośkowiczów i Turystów quadowych uspokoję ,każdy trudny odcinek będzie do objechania jak zawsze na naszych rajdach. Ostudze niektórych i nadmienię że fokarium w helu nie znajdzie się na trasie rajdu
Pozdrawiam M I K E
Pozdrawiam M I K E
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Poniżej oficjalne info od organizatorów:
Gryf Trophy - Czyli II pomorska przeprawa ruszy już 12 10 2007
Ponad 120 km tras, kilkadziesiąt prób.
Wymagające odcinki nocne i dzienne. Dla turystów malownicze szlaki w
przepięknej Kaszubskiej krainie. Jeśli jeździsz quadem lub motocyklem enduro to nie może tam Ciebie zabraknąć! Rajd rozpocznie się nocnym prologiem, w piątek 12.10.2007r. około godziny 20tej. Nocą do zdobycia będzie około 20 prób i jeden odcinek specjalny sędziowany.
Start odcinka dziennego przewidywany jest na sobotę rano.
Na dzień zostanie przygotowana około 100 km trasa z umieszczonymi
kilkudziesięcioma punktami "PP".
W sobotni wieczór podczas zabawy zostaną ogłoszone wyniki i rozdane nagrody.
Zapraszamy!
Data i Miejsce:
12-13.10.2007 Władysławowo
Profil:
Rajd przeprawowo turystyczny. Dedykowany wszystkim zarażonym klimatem „Mamry Challenge” Trasy ułożone tak aby wszyscy znaleźli „coś dla siebie” czyli jak zwykle wszelkie poziomy trudności.
Jazda wg znaków umieszczonych w terenie i wskazań GPS. Mile widziane pojazdy SideXSide i oczywiście motocykle.
Ramowy program imprezy
Piątek 12.10.2007
Od 15:00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników.
Od 17:00 otwarcie biura rajdu, rejestracja zawodników, oznaczenie maszyn.
20:00 Odprawa.
20:30 Start odcinka nocnego.
06:00 Zamkniecie trasy nocnej i zdanie kart nocnych.
Sobota 13.10.2007
8:00 Otwarcie biura rajdu.
9:30 Odprawa uczestników do odcinka dziennego.
10:00 Wyjazd uczestników na trasę.
19:00 Zamknięcie trasy - zdanie kart!
21:00 Integracja w barze.
22:00 Ogłoszenie wyników, rozdanie nagród.
24:00 - ? Zabawa.
Niedziela 14.10.2007
Wyjazd zawodników.
Baza noclegowa:
Organizatorzy nie zapewniają 100% miejsc noclegowych. Konsultacje pod numerem: 600 245 364
Organizatorzy Info/Kontakt:
Michał Mazurek
michalmazurek@plusnet.pl
www.challenge.net.pl
tel: 0-609-548-400
Michał Deling
0-600-245-364
Gryf Trophy - Czyli II pomorska przeprawa ruszy już 12 10 2007
Ponad 120 km tras, kilkadziesiąt prób.
Wymagające odcinki nocne i dzienne. Dla turystów malownicze szlaki w
przepięknej Kaszubskiej krainie. Jeśli jeździsz quadem lub motocyklem enduro to nie może tam Ciebie zabraknąć! Rajd rozpocznie się nocnym prologiem, w piątek 12.10.2007r. około godziny 20tej. Nocą do zdobycia będzie około 20 prób i jeden odcinek specjalny sędziowany.
Start odcinka dziennego przewidywany jest na sobotę rano.
Na dzień zostanie przygotowana około 100 km trasa z umieszczonymi
kilkudziesięcioma punktami "PP".
W sobotni wieczór podczas zabawy zostaną ogłoszone wyniki i rozdane nagrody.
Zapraszamy!
Data i Miejsce:
12-13.10.2007 Władysławowo
Profil:
Rajd przeprawowo turystyczny. Dedykowany wszystkim zarażonym klimatem „Mamry Challenge” Trasy ułożone tak aby wszyscy znaleźli „coś dla siebie” czyli jak zwykle wszelkie poziomy trudności.
Jazda wg znaków umieszczonych w terenie i wskazań GPS. Mile widziane pojazdy SideXSide i oczywiście motocykle.
Ramowy program imprezy
Piątek 12.10.2007
Od 15:00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników.
Od 17:00 otwarcie biura rajdu, rejestracja zawodników, oznaczenie maszyn.
20:00 Odprawa.
20:30 Start odcinka nocnego.
06:00 Zamkniecie trasy nocnej i zdanie kart nocnych.
Sobota 13.10.2007
8:00 Otwarcie biura rajdu.
9:30 Odprawa uczestników do odcinka dziennego.
10:00 Wyjazd uczestników na trasę.
19:00 Zamknięcie trasy - zdanie kart!
21:00 Integracja w barze.
22:00 Ogłoszenie wyników, rozdanie nagród.
24:00 - ? Zabawa.
Niedziela 14.10.2007
Wyjazd zawodników.
Baza noclegowa:
Organizatorzy nie zapewniają 100% miejsc noclegowych. Konsultacje pod numerem: 600 245 364
Organizatorzy Info/Kontakt:
Michał Mazurek
michalmazurek@plusnet.pl
www.challenge.net.pl
tel: 0-609-548-400
Michał Deling
0-600-245-364
Póki co quadowa emeryturka :)
U W A G A
Wszyscy chętni do udziału w Gryf Trophy proszeni są o rejestrację pod adresem :
http://challenge.net.pl/rajdy/form01.php
Pozdrawiam M I K E