Honda, olej silnkowy?
Honda, olej silnkowy?
Jaki polecacie olej do silnku Hondy Big red. Ja mam jedną komore do wlewania oleju do silnka i skrzyni. I jaką byście polecili ?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Honda, olej silnkowy?
Masz Big Reda ? UTV-ła ? Czy starą trajkę ?
dawaj fotki brzydala
Z tego co się orientuje to jest tam silnik z rincona (UTV , nie trajka) więc zalałbym Motulem 5100 10W40 i będzie git. Jeżeli jest tam chłodnica oleju a pewnie jest, zapal silnik, odczekaj, zgaś i sprawdź stan oleju, za mało - dolelewaj i zapalaj, gaś do skutku, aż będzie olej na bagnecie. To bardzo ważne .
dawaj fotki brzydala
Z tego co się orientuje to jest tam silnik z rincona (UTV , nie trajka) więc zalałbym Motulem 5100 10W40 i będzie git. Jeżeli jest tam chłodnica oleju a pewnie jest, zapal silnik, odczekaj, zgaś i sprawdź stan oleju, za mało - dolelewaj i zapalaj, gaś do skutku, aż będzie olej na bagnecie. To bardzo ważne .
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
O bardzo dziękuje! To jest stara honda z 96r także pewnie masz racej. Ja niedawno kupiłem sobie ją i chce powymieniać oleje.
Tu masz foto: file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/Komputer/Pulpit/quady/M3526681_1.jpg
Pozdrawiam!
Tu masz foto: file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/Komputer/Pulpit/quady/M3526681_1.jpg
Pozdrawiam!
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
ech miałem nadzieję na UTV-ała
ten też jest jednak fajny ale z tym olejejem to sie w nim nie sprawdzi
dałeś link do swojego komputera , jak mam oglądnąć sobie fotkę ?
ps.
kurcze napaliłem się jak dzieciak
ten też jest jednak fajny ale z tym olejejem to sie w nim nie sprawdzi
dałeś link do swojego komputera , jak mam oglądnąć sobie fotkę ?
ps.
kurcze napaliłem się jak dzieciak
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Hihi, a jednak coś z Hondziarza zostało W sumie Big red to bardzo rzadki sprzęt. Ciekawe czy ktoś go w Polsce ma ? Z drugiej strony na mnie nie robi wielkiego wrażenia w porównaniu do innych SxS - taki traktorek ogrodowy. Niemniej jednak jak pierwszy raz zobaczyłem na żywo RzR - S to prawie z fotela spadłem, może kiedyś usiądę za sterami
Ozo Drapers Squad
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Rzr - s ech warto sie przejechać
a rzr -s 900 to już inny wymiar, podobno, bo jeszcze nie miałem okazji ale kto wie, może na mt będzie okazja
bigred - faktycznie traktorek ogrodowy i w dodatku brzydki , że hohoho
ale miło by było, jak by ktoś u nas w kraju upalał ten wynalazek
a rzr -s 900 to już inny wymiar, podobno, bo jeszcze nie miałem okazji ale kto wie, może na mt będzie okazja
bigred - faktycznie traktorek ogrodowy i w dodatku brzydki , że hohoho
ale miło by było, jak by ktoś u nas w kraju upalał ten wynalazek
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Mam i to nawet dużo. Było kilka nawet na sprzedaż, zobacz sobie na allegro czy tablicy napewno bedzie jeszcze pre. Moim zdaniem na ten rocznik quad spisuje się znakomicie. Tylko co nim przejechałem jest wszystko ok. To jakim olejem mam go zalać ?
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Pingwin napisał wyżej
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE