Którą dydsze wymienia sie dla poprawy osiągu.

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
kemorim89
Quad:: shineray 250
Imię: Romek

Którą dydsze wymienia sie dla poprawy osiągu.

Post autor: kemorim89 » sob 23 lut, 2013

Witam jak w temacie czy morze mi ktoś zaznaczyć na tym zdjeciu.http://imageshack.us/photo/my-images/24/gaznik.jpg/

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Którą dydsze wymienia sie dla poprawy osiągu.

Post autor: Marines » pn 25 lut, 2013

Obrazek

Morze :)

A jeśli chodzi o dyszę. Dysza nic Ci nie da, a jedynie pogorszy. To nie jest tak hop sium, zmieniasz dyszę i Szybcy i Wściekli. Do tego potrzebne jest dostrojenie gaźnika, bo zmienia się skład mieszanki, ewentualna zmiana filtra powietrza. Druga sprawa, że z powodu wielkości komory spalania będzie się zalewać. Dokładniej nie napiszę, bo to tyle na ile się w to bawiłem i to sprawdzałem. Może odpisze Ci ktoś bardziej kompetentny z technicznego punktu widzenia.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: Którą dydsze wymienia sie dla poprawy osiągu.

Post autor: Pingwin Legnica » śr 27 lut, 2013

Dokładnie masz rację, kiedyś chciałem ogarnąć ten "tjuning made in czajna" i się poddałem. Jest tak wiele możliwości , że nawet u syna w skuterze mnie to przerosło...
dysza, filtr powietrza, ciężarki w wariatorze, sprężyna główna w sprzęgle, sprężynki w sprzęgle, wydech, moduł - wszystko to daje nieskończoną liczbę możliwości konfiguracji :)

Dla mnie obecnie wnioski są dwa : zrobić to na wzór czegoś co już chodzi gdzieś tam - lub kupienie zestawu tuningowego, kompletnego, dedykowanego lub wymiana na większą pojemność.

Jak widzę ile się sprzedaje stożków, dysz i rolek - często szkoda mi tych młodych ludzi, którzy wywalają kasę w błoto bo myślą , że jakiś półśrodek pomoże...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”