lucek 300 nie chce odpalić po wymianie sprzęgła jednokierunk

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
ODPOWIEDZ
emilxy
Quad:: lucky star
Imię: Emil

lucek 300 nie chce odpalić po wymianie sprzęgła jednokierunk

Post autor: emilxy » wt 19 lut, 2013

Chłopaki mam problem nie chce mi odpalic po wymianie sprzęgła jednokierunkowego.
Mianowicie:
Miałem duże problemy z zdjęciem magneta musiałem je rozcinać ale po złożeniu odpalił i popracował z godz. Po godzinie przypomniało mi sie że nie wkręciłem śrub mocujących sprzęgło na klej , więc rozebrałem jeszcze raz lucka i dokręcilem sprzęgło a następnie skręciłem jeszcze raz identycznie jak wcześniej i po złożeniu nie odpalił :/.
Stał sporo czasu bez odpalania na boku bo nie miałem czasu go zrobić , ale raz odpalił a teraz nawet sprey nie pomaga. Iskra jest , ciśnienie również ,paliwo dochodzi .Jedynie co sie stało to ssanie sie zapiekło .
Powiedzcie co można zrobić , czy tak jak ktos wczesniej pisał rozbierać i sprawdzic nagar na zaworze? czy najpierw rozebrać gażnik i zrobic ssanie?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: lucek 300 nie chce odpalić po wymianie sprzęgła jednokie

Post autor: Marines » wt 19 lut, 2013

Rozcinałeś magneto? Co to za dziwny patent? Musi być ono idealnie wyważone inaczej powoli będziesz uszkadzał silnik (czyt. łożyska wału a w skrajnych przypadkach sam wał).
Co do odpalania - nie założyłeś źle magneta? Rozcinałeś i zapewne ściąłeś klin, założyłeś magneto tak jak weszło i czujnik położenia wału daje iskrę w innym momencie niż powinien.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

emilxy

Post autor: emilxy » wt 19 lut, 2013

ale odpalił mi po złożeniu , jedynie tylko pozniej dokręcałem śruby na klej. A po rozcięciu (bo nie szło innaczej) klin dorobiłem i tak jak pisałem odpalił.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » wt 19 lut, 2013

To jest tak skonstruowane, że bez rozcinania da się zdjąć przy pomocy ściągacza. Nie scięło Ci tego klinu? Nie widzę możliwości innej usterki z tym powiązanej. Jeśli iskra jest to cewki podłaczone są. Jesteś pewien, że paliwo dochodzi? Przy przechylaniu mógł zawiesić się pływak i nie daje paliwa. Mało prawdopodobne, ale wszystko się może zdarzyć.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

emilxy

Post autor: emilxy » pn 25 lut, 2013

Zrobione ,źle był dorobiony klin i obruciło koło, po wymianie klina odpalił od razu.
Dzięki Marines za pomoc.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » pn 25 lut, 2013

Czyli jednak :) Dobrze, że się udało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”