lucek 300 nie chce odpalić po wymianie sprzęgła jednokierunk
lucek 300 nie chce odpalić po wymianie sprzęgła jednokierunk
Chłopaki mam problem nie chce mi odpalic po wymianie sprzęgła jednokierunkowego.
Mianowicie:
Miałem duże problemy z zdjęciem magneta musiałem je rozcinać ale po złożeniu odpalił i popracował z godz. Po godzinie przypomniało mi sie że nie wkręciłem śrub mocujących sprzęgło na klej , więc rozebrałem jeszcze raz lucka i dokręcilem sprzęgło a następnie skręciłem jeszcze raz identycznie jak wcześniej i po złożeniu nie odpalił :/.
Stał sporo czasu bez odpalania na boku bo nie miałem czasu go zrobić , ale raz odpalił a teraz nawet sprey nie pomaga. Iskra jest , ciśnienie również ,paliwo dochodzi .Jedynie co sie stało to ssanie sie zapiekło .
Powiedzcie co można zrobić , czy tak jak ktos wczesniej pisał rozbierać i sprawdzic nagar na zaworze? czy najpierw rozebrać gażnik i zrobic ssanie?
Mianowicie:
Miałem duże problemy z zdjęciem magneta musiałem je rozcinać ale po złożeniu odpalił i popracował z godz. Po godzinie przypomniało mi sie że nie wkręciłem śrub mocujących sprzęgło na klej , więc rozebrałem jeszcze raz lucka i dokręcilem sprzęgło a następnie skręciłem jeszcze raz identycznie jak wcześniej i po złożeniu nie odpalił :/.
Stał sporo czasu bez odpalania na boku bo nie miałem czasu go zrobić , ale raz odpalił a teraz nawet sprey nie pomaga. Iskra jest , ciśnienie również ,paliwo dochodzi .Jedynie co sie stało to ssanie sie zapiekło .
Powiedzcie co można zrobić , czy tak jak ktos wczesniej pisał rozbierać i sprawdzic nagar na zaworze? czy najpierw rozebrać gażnik i zrobic ssanie?
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: lucek 300 nie chce odpalić po wymianie sprzęgła jednokie
Rozcinałeś magneto? Co to za dziwny patent? Musi być ono idealnie wyważone inaczej powoli będziesz uszkadzał silnik (czyt. łożyska wału a w skrajnych przypadkach sam wał).
Co do odpalania - nie założyłeś źle magneta? Rozcinałeś i zapewne ściąłeś klin, założyłeś magneto tak jak weszło i czujnik położenia wału daje iskrę w innym momencie niż powinien.
Co do odpalania - nie założyłeś źle magneta? Rozcinałeś i zapewne ściąłeś klin, założyłeś magneto tak jak weszło i czujnik położenia wału daje iskrę w innym momencie niż powinien.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
ale odpalił mi po złożeniu , jedynie tylko pozniej dokręcałem śruby na klej. A po rozcięciu (bo nie szło innaczej) klin dorobiłem i tak jak pisałem odpalił.
- Marines
- Moderator
To jest tak skonstruowane, że bez rozcinania da się zdjąć przy pomocy ściągacza. Nie scięło Ci tego klinu? Nie widzę możliwości innej usterki z tym powiązanej. Jeśli iskra jest to cewki podłaczone są. Jesteś pewien, że paliwo dochodzi? Przy przechylaniu mógł zawiesić się pływak i nie daje paliwa. Mało prawdopodobne, ale wszystko się może zdarzyć.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
Zrobione ,źle był dorobiony klin i obruciło koło, po wymianie klina odpalił od razu.
Dzięki Marines za pomoc.
Dzięki Marines za pomoc.
- Marines
- Moderator
Czyli jednak Dobrze, że się udało.