Witam, od niedawna poszukuję dla siebie jakiegoś quada sportowego.
Na którego z wyżej wymienionych w temacie najlepiej zwrócić uwagę?
Może bardziej doświadczeni koledzy znają jeszcze jakieś inne podobne modele tego typu quadów ?
A tak dla ścisłości szukam sprzętu z biegiem wstecznym, pojemność ok 400-700, no i żeby budżet nie przekroczył mniej wiecej 13k zł, no chyba, że jakaś opcja z kosmosu super
Pozdrawiam janusz oraz z góry dzięki za pomoc
Predator, raptor, kfx, ltz
- Chochol
- Quad:: POLARIS
- Imię: Michal
- Kontakt:
Re: Predator, raptor, kfx, ltz
Sportowy to LTZ, ewentualnie Predator w wersji TLD, Raptor jest zaś quadem enduro, KFX to quad rekreacyjny - takie są wg producentów. Zastanów się nad tym gdzie i jak chcesz jeździć, bo każdy z wymienionych quadów jest na swój sposób dobry.
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Też proponuję określić się najpierw w jaki sposób i w jakim terenie zamierzasz używać quada a dopiero coś dobrać. Ja z wymienionych miałem osobiście KFX 700 i jestem super zadowolony.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
Ja tam polecę LTZ, bezawaryjna maszyna, dla mnie najlepszy kompromis sport-rekreacja.
Ozo Drapers Squad
Zatem chcąc sprostować, iż pisząc quada sportowego, myślałem kategoriami występującymi na Allegro
Generalnie, w 100% nie szukam żadnego sprzętu na tor i prawdziwej sportowej jazdy, chodzi mi o jakiś ogólnie dostępny sprzęt, w miarę możliwości bezawaryjny, i oczywiście także modeli, które najczęściej są rejestrowane ponieważ zależy mi na tablicach
Wiem też, że fajnie jakby był w miarę mocny, bo po paru kombinacjach poszerzajacych można śmigac supermoto na asfalcie z szosowymi kołami . Na reduktorach, blokadach mostów itp w tym momencie mi nie zależy
Z tego co sie zorientowałem to zazwyczaj w takim quadzie jest napęd 2x4, chociaż jakby była opcja 2x4 z dołączanym przodem to czemu nie.
Pozdrawiam janusz
Generalnie, w 100% nie szukam żadnego sprzętu na tor i prawdziwej sportowej jazdy, chodzi mi o jakiś ogólnie dostępny sprzęt, w miarę możliwości bezawaryjny, i oczywiście także modeli, które najczęściej są rejestrowane ponieważ zależy mi na tablicach
I właśnie idąc tym tropem, zamierzam go używać , na bocznych drogach, szutrach, piaskach, polach, lasach tam gdzie to możliwe i leśnych duktach itpChochol pisze:jest zaś quadem enduro, KFX to quad rekreacyjny - takie są wg producentów
Wiem też, że fajnie jakby był w miarę mocny, bo po paru kombinacjach poszerzajacych można śmigac supermoto na asfalcie z szosowymi kołami . Na reduktorach, blokadach mostów itp w tym momencie mi nie zależy
Z tego co sie zorientowałem to zazwyczaj w takim quadzie jest napęd 2x4, chociaż jakby była opcja 2x4 z dołączanym przodem to czemu nie.
Pozdrawiam janusz