Poprzeczka na kierownicę
Poprzeczka na kierownicę
Zaczynam uzbrajać miśka 700, i na kierownicę zaczyna trafiać trochę sprzętu, nie koniecznie lubiącego nagły kontakt z glebą (GPS, włączniki itp.). Dla tego myślę o poprzeczce wzmacniającej kierownicę (bardzo wystająca w Grizzly przez co narażoną na rozwałkę) oraz zabezpieczającej manele na kierownicy. Czy ktoś z szanownych kolegów takie rozwiązanie zastosował i ma jakieś opinie oraz może ktoś wie gdzie można wejść w posiadanie drogą kupna takiego dynksa? Jeżeli się nie sprawdza to może inne lepsze rozwiązanie ?
cześć,
Ja zamontowałem poprzeczkę, ale po to aby mój potomek miał się czego trzymać kiedy jeździmy we 2ch. Moja jest po prostu dorobiona z rurki o odpowiedniej srednicy. Korzyści są 2:
1. dziecko ma się czego trzymać, kiedy siedzi przede mną
2. przy ew. rolkach też pomaga, żeby się kierownica nie rozchodziła; poza tym u mnie jest reflektor na kierownicy - ochrania go ale zasłania licznik.
Co do kupna - poszukaj w sklepach int. bo są. Jeśli masz kask bez szczęki, możesz za pomocą poprzeczki gwałtownie wyekstrahować przednie zęby, więc ostrożnie
Ja zamontowałem poprzeczkę, ale po to aby mój potomek miał się czego trzymać kiedy jeździmy we 2ch. Moja jest po prostu dorobiona z rurki o odpowiedniej srednicy. Korzyści są 2:
1. dziecko ma się czego trzymać, kiedy siedzi przede mną
2. przy ew. rolkach też pomaga, żeby się kierownica nie rozchodziła; poza tym u mnie jest reflektor na kierownicy - ochrania go ale zasłania licznik.
Co do kupna - poszukaj w sklepach int. bo są. Jeśli masz kask bez szczęki, możesz za pomocą poprzeczki gwałtownie wyekstrahować przednie zęby, więc ostrożnie

[size=75]Pozdrawiam
Jacek, PoPo 700 było.. teraz jest V8.. a co będzie.., w sumie jeszcze nie miałem helikoptera, tylko jak tym jeździć po błocie?
"Podróżuje się nie po to, aby dotrzeć do celu, ale po to, żeby być w podróży." ...Goethe[/size]
Jacek, PoPo 700 było.. teraz jest V8.. a co będzie.., w sumie jeszcze nie miałem helikoptera, tylko jak tym jeździć po błocie?
"Podróżuje się nie po to, aby dotrzeć do celu, ale po to, żeby być w podróży." ...Goethe[/size]
- Adamiak Jarosła
- Kontakt:
Po kilku rolkach lampa z licznikiem w moim KQ "trochę sie rozlazła " . Kierownica po prostowaniu też trochę miękka. Licznik z lampą na "trytytki" a na kierownicę poprzeczka. Od razu sztywniejsza zwłaszcza podczas jeżdżenia na stojąco. Zasłania prędkościomierz ale jest gdzie zamocować GPS i inne szpeje. Dostałem ją od kolegi który jeździ motocyklem enduro i złamał kierownicę podczas gleby.Poprzeczka ocalała.
w google wpisz louis i znajdziesz sklep podajrze ze szczecina i tam poszukaj cena kolo 50zł chyba
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]
podam link, bo sama informacja o tym, że google i louis jest mało precyzyjna
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=19271
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=19271
Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd!
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert