Poprzeczka na kierownicę

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Awatar użytkownika
Grzecho
Kontakt:

Poprzeczka na kierownicę

Post autor: Grzecho » sob 29 gru, 2007

Zaczynam uzbrajać miśka 700, i na kierownicę zaczyna trafiać trochę sprzętu, nie koniecznie lubiącego nagły kontakt z glebą (GPS, włączniki itp.). Dla tego myślę o poprzeczce wzmacniającej kierownicę (bardzo wystająca w Grizzly przez co narażoną na rozwałkę) oraz zabezpieczającej manele na kierownicy. Czy ktoś z szanownych kolegów takie rozwiązanie zastosował i ma jakieś opinie oraz może ktoś wie gdzie można wejść w posiadanie drogą kupna takiego dynksa? Jeżeli się nie sprawdza to może inne lepsze rozwiązanie ?

Awatar użytkownika
Jaak

Post autor: Jaak » sob 29 gru, 2007

cześć,

Ja zamontowałem poprzeczkę, ale po to aby mój potomek miał się czego trzymać kiedy jeździmy we 2ch. Moja jest po prostu dorobiona z rurki o odpowiedniej srednicy. Korzyści są 2:
1. dziecko ma się czego trzymać, kiedy siedzi przede mną
2. przy ew. rolkach też pomaga, żeby się kierownica nie rozchodziła; poza tym u mnie jest reflektor na kierownicy - ochrania go ale zasłania licznik.

Co do kupna - poszukaj w sklepach int. bo są. Jeśli masz kask bez szczęki, możesz za pomocą poprzeczki gwałtownie wyekstrahować przednie zęby, więc ostrożnie :wink:
[size=75]Pozdrawiam
Jacek, PoPo 700 było.. teraz jest V8.. a co będzie.., w sumie jeszcze nie miałem helikoptera, tylko jak tym jeździć po błocie?

"Podróżuje się nie po to, aby dotrzeć do celu, ale po to, żeby być w podróży." ...Goethe[/size]

Awatar użytkownika
Grzecho
Kontakt:

Post autor: Grzecho » sob 29 gru, 2007

To trafna uwaga, nie pomyślałem, kask mam ze szczęką ale zawsze jest to jakieś zagrożenie - Dzięki

Co do sklepów patrzyłem i albo muszę iść do takiego lekarza od oczu albo nie mają w ofercie.

Poz.
Grzesiek

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » ndz 30 gru, 2007

W sklepie luisa są poszukaj czarne albo srebrne
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
Grzecho
Kontakt:

Post autor: Grzecho » ndz 30 gru, 2007

Dzięki serdeczne za informacji.
Pozwole sobie jako początkujący, zadać jesze jedno pytanie, czy możesz mi podać jakiś link, adres co kolwiek jak trafić do tego sklepu?

Pozdrawiam
Grzesiek

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » ndz 30 gru, 2007

Po kilku rolkach lampa z licznikiem w moim KQ "trochę sie rozlazła " . Kierownica po prostowaniu też trochę miękka. Licznik z lampą na "trytytki" a na kierownicę poprzeczka. Od razu sztywniejsza zwłaszcza podczas jeżdżenia na stojąco. Zasłania prędkościomierz ale jest gdzie zamocować GPS i inne szpeje. Dostałem ją od kolegi który jeździ motocyklem enduro i złamał kierownicę podczas gleby.Poprzeczka ocalała.

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » ndz 30 gru, 2007

w google wpisz louis i znajdziesz sklep podajrze ze szczecina i tam poszukaj cena kolo 50zł chyba
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
Cyber77

Post autor: Cyber77 » ndz 30 gru, 2007

podam link, bo sama informacja o tym, że google i louis jest mało precyzyjna

http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=19271
Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd!
Pozdrawiam Robert

Awatar użytkownika
dziki

Post autor: dziki » ndz 30 gru, 2007

Witam.

Poszukaj w Google-poprzeczka kierownicy:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=284754895

Awatar użytkownika
dziki

Post autor: dziki » ndz 30 gru, 2007

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”