Pomóżcie xD

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Raptorek123
Imię: Piotrek

Pomóżcie xD

Post autor: Raptorek123 » śr 03 lut, 2016

Witam ! :mrgreen: chcę sobie kupić quada Yamaha i nie wiem jaką pojemność 250 czy 660 :P :mrgreen: Wiem że różnica jest duża, miałem 2 chińczyki 110 i jeździłem nimi bdb ( nie polecam nikomu chińczyka ) jest słaby i nawet bardzo :) I czy taka 660 jest na mnie dobra mam 13 lat 163cm i 52 kg tata mówi że 250-350 raptor jest na mnie idealny a 660 to szatan ? :) Jak wy myślicie ? :D

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Pomóżcie xD

Post autor: Ikar » śr 03 lut, 2016

Tata ma racje, słuchaj sie rodziców xD
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » czw 04 lut, 2016

ojciec prawdę powiada
mods in progress :-)

Awatar użytkownika
atomboy

Post autor: atomboy » pn 08 lut, 2016

Jesteś lekki więc taka 350tka będzie naprawdę dobrze śmigać nawet chyba przy większych podjazdach da sobie spokojnie radę. Sąsiad miał podobny dylemat, kupił synowi jednak mocniejszy model, chłopak szybko się zraził dosłownie nie opanował mocy zaliczył przykrą w konsekwencji rolkę oprócz poszarpanej nogi naprawa quada wyszła całkiem sporo. Gadzina pół roku w naprawie i praktycznie nie jeżdżona teraz.
WIem, że nie można tym przypadkiem mierzyć każdego ale dobrze mieć to na uwadze. Może się mylę ale wydaje mi się, że na mniejszej pojemności nauczyć się lepiej panować nad qadem a ty sam stwierdzisz, że będzie wystarczający. Najlepiej gdybyś pojeździł na różnych pojemnościach w sklepie/komisie czy gdzie tam celujesz i wybrać organoleptycznie.

btw - 660 rzeczywiście jest trochę szatan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”