Pomoc w zakupie LS-a

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Pomoc w zakupie LS-a

Post autor: ropa0 » pn 30 gru, 2013

witam
nie znalazłem podobnego tematu ,i odp.na moje pytania wiec pytam tu 8)

a wiec ,jestem po kilku oględzinach i myślałem ze bedzie łatwiej w branży quad-ów niż w samochodowce na znalezienie w miarę rozsądnym stanie sprzętu a tu d.... , albo ja mam pecha :( albo sprzęt na który mnie stac w obecnej chwili(w granicach5/6,5 k) jest juz do gruntownego remontu :cry: a text
''nie katowany'' albo ''używany rekreacyjnie '' to juz serdecznie mi sie odechciewa

ale do rzeczy :)
- gdzie znajdują sie nr.nadwozia i gdzie jest tabliczka znamionowa, i ile ich jest ?

- na co zwrócić uwagę podczas oględzin ,głównie chodzi mi o silnik ?

- po ja kim przebiegu trzeba ingerować w rozrząd ?

-no i czy zwracać wo gule uwagę na przebieg czy to tylko abstrakcja ?

wiem dziwne pytanie ,ale po moich oględzinach i przeglądaniu ogłoszeń dochodzę do wniosku ze przebiegi są .........................

wiekszosc sprzętu z lat 07''/08'' mają w granicach 5/6 tys przebiegu ,i w obecnej chwili koresponduje z właścicielem, nie handlarzem, i napisał mi prosto z mostu ze ma prawie 10tys km przy normalnym użytkowaniu :shock:

zapytam wprost ,czy korekcja przebiegu w LS-ach to jest problem ?

w temacie ls-ów jestem zielony wiec kazde informacje/sugestie beda mile widziane

pozdrawiam
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
Gruszkin8804
Quad:: Lucyfer
Imię: Łukasz

Re: Pomoc w zakupie LS-a

Post autor: Gruszkin8804 » pt 03 sty, 2014

Witam tez miałem ten sam problem ale niestety trzeba sie pogodzić z tym ze quad nie jest do jazdy tzw niedzielnej tylko w teren... Wszystko sie zużywa itd... Szukałem w podobnych granicach finansowych i kupiłem ale z miejsca 1000zł musiałem dołożyć... Co do silnika jak i to w autach osobowych do końca nigdy sie nie sprawdzi... Wiec szukaj a może znajdziesz:) quada maja po 5 i więcej lat i tez nie wierze w gatki ze był niekatowany itd... ja w swoim lucku mam przekręcone 6tys km...

ozimek84
Quad:: Lucky Star 500
Imię: Bartek

Post autor: ozimek84 » sob 18 sty, 2014

witam ja kolego mam najechane 18000 km i bez wiekszych problemow oczywiscie jak sie dba tak sie ma i to jest prawda...czesci nie sa jakos bardzo drogie ostatnio regenerowałem tylna oske tzn rozebranie wyczyszczenie,smarowanie i wymiana łozysk i uczczelniaczy koszt 130zl czas pracy 2godz i jak nówka sztywno...Tabliczke znamionowa masz z tyłu na ramie pod siedzeniem naprzeciw tłumika Przy silniku sprawc oczka olejowe odkrec korki i czy nie ma bialych nalotow jesli tak był topiony...odpal i jak złapie temp gazuj na luzie czy nie kopci na czarno i oczywiscie czy nie dzwoni w silniku zbytnio...

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » sob 18 sty, 2014

korekcja w ls-ach licznika jest dziecinnie prosta :(

quada kupuj na stan techniczny i tyle...

dooooobrze go oglądnij i tyle, jak będzie oki to kupuj :)

częste awarie : sprzęgło rozrusznika, po zatopieniu biora olej....

reszta jak rama, poasek, łańcuch, żebatki do sprawdzenia organoleptycznie
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”