POMÓŻCIE LAIKOWI!!!!

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ginter

POMÓŻCIE LAIKOWI!!!!

Post autor: ginter » wt 11 mar, 2008

Wiiam wszystkich.
Potrzebuję rady i opini waszej. :oops:
Wczoraj pierwszy raz w życiu wsiadłem na quada i zachorowałem :bezradny:
Chcę kupić ale nie wiem co bo absolutnie nie znam tematu.
Interesuje mnie maszyna przeprawowa/rekreacyjna, nie interesuje mnie sprzęt wyczynowy/sportowy. Mam już niestety 35 lat, 190 cm. wsrostu i 100 kg wagi :dobani: dlatego musi to być kawał maszyny. Koniecznie pojazd z hamologacją ponieważ mieszkam w centrum miasta i na bezdroża muszę dojechać, koniecznie 2 osobowy.
Interesuje mnie sprzęt tylko używany, nie stać mnie na nówkę. cena do 10 000, ewentualnie do 12 000zł. Koniecznie sprzęt który jeździ i jest solidny oraz godny polecenia, nie interesuje mnie chińszczyzna (osoby z takimi propozycjami - proszę nie pisać!!!).
Proszę o wasze opinie i rady. DZIĘKI!!! :ok:

Ps. Osoby z Trójmiasta lub okolic, które znalazły by chwilę na osobiste podzielenie się uwagami, proszę o kontakt na pw. :pa pa:
ginter

bartek eg6
Kontakt:

Post autor: bartek eg6 » wt 11 mar, 2008

jesli chcesz pogadac z kims z 3miasta to zapraszam na WWW.Q3M.PL -- wiekszos z nas lata na quadach LUCKY STAR ale sa tez inne sprzety wiec mozesz sobie wpasc na jakas ustawke i oblookac co i jak :idea: 8)

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » wt 11 mar, 2008

Trochę grzebałem ostatnio i szukałem quada i muszę powiedziec że podane przez ciebie możliwości finansowe i wymagania raczej się wykluczają. Ciężko znaleśc coś dla dwóch osób w tej cenie jeśli odrzucasz chinole :cry:
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 11 mar, 2008

Bierz Lucky Stara 250, automat, duzy quad jak raptor 700, homologacja, ale niestety nei na 2 osoby cos za cos...
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

iras61

Post autor: iras61 » wt 11 mar, 2008

bartek eg6

jesli chcesz pogadac z kims z 3miasta to zapraszam na WWW.Q3M.PL -- wiekszos z nas lata na quadach LUCKY STAR ale sa tez inne sprzety wiec mozesz sobie wpasc na jakas ustawke i oblookac co i jak :idea: 8)
razem z cienkim adolfem żenada a nie strona :(
Ostatnio zmieniony wt 11 mar, 2008 przez iras61, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » wt 11 mar, 2008

Ruszko Laki Star ma homologacje na 2 osoby stety.
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » wt 11 mar, 2008

:D i jest godny polecenia :lol:
.:GALEON:.

ginter

Post autor: ginter » śr 12 mar, 2008

a warto kupować używkę? czy LS 250 nie będzie dla mnie za słaby przy mojej wadze 100kg?
ginter

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 12 mar, 2008

:wink: co to znaczy za mało :?: każdy ma na ten temat inne wyobrazenie :wink:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » śr 12 mar, 2008

Co do używanych to myślę że warto. Przy obecnym kursie dolara (tak jakoś 2.30) można trafic na całkiem oki quada za umiarkowaną cenę. NP. na całkiem fajne 350 (marka jeśli jap/usa mniej istotna) za rozsądną cenne. W przypadku ewentualnego zakupu quada sprowadzanego trzeba wręcz na gwałt żądac pełnej dokumentacji, bez niej olac nawet w przypadku gdy quad będzie fajny. Co do mocy LS to zależy od wymagań. Jeśli celem jest jazda turystyczna to da radę a jak jakieś "szaleństwa błotno-dziurne" to może byc gorzej.
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”