Polskie prawo

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Polskie prawo

Post autor: Ruszko » sob 18 lip, 2009

Zainspirowany gazętą ATV SPORT, dokładniej artykułem o prawie pytam: co maja wnieść do życia te bezsensowne przepisy np: to ,że nie można mieć niezarejestrowanego quada ?

Dla polityków najlepiej wyzbyć się problemu i mieć ludzi z pasją głęboko w czterech literach. Tak tak, do tego tylko są zdolni nasi politycy. Niech sobie jeszcze nagrody porozdają i mówią, że kryzys to trzeba oszczędzać!

Prawo Polskie jest BEZNADZIEJNE !

Rządzący chcą się wyzbyć quadów tylko i wyłącznie z tego względu, że jakiś paru niedouczonych "rajdowców" polatało po parkach krajobrazowych i paru nieodpowiedzialnych rodziców pokupowało quada dziecku na komunie.
Ile razy mamy pisać, że quady to NIE JEST ZABAWKA!

Zamiast oswajać ludzi z quadami najlepiej całkowicie zabronić, bo takie te przepisy teraz będą!
Powiedzcie mi co z quadami zakupionymi nawet w Polskich salonach do rajdów, nie posiadających homologacji? Na śmietnik? No chyba, politycy ale nie każdy jest tak bogaty jak Wy :) Oczywiście znowu myślicie tylko o swoich tyłkach...

A to, że wszystkie pojazdy mają być zarejestrowane nawet te, które startują w zawodach czy jeżdżą po prywatnym terenie to ŚMIECHU WARTE!

Kamikadzeee teraz Ty w SM będziesz musiał mieć kierunku, klakson, lusterka i przed zawodami jeszcze na przegląd pojedziesz, a tu niespodzianka bo quad nie przejdzie przeglądu bo ma powyżej 15kW, i już po zawodach :) Wcale się nie zdziwię jak tak będzie to wyglądać :)

POLITYCY ZANIM WPROWADZICIE TE PRZEPISY MOCNO SIĘ ZASTANÓWCIE!!!
Quadów nie da się pozbyć, czas się z nimi oswoić to co wy wyprawiacie w tym sejmie to masakra, popytajcie ludzi, którzy znają się na quadach i stwórzcie ustawę tak aby był kompromis. Czy wy na prawdę macie tak niskie IQ, żeby się nie domyśleć, że jak nawet wprowadzicie te przepisy będą jeździć ludzie na quadach?

Już w tych nowych przepisach z kategorią AM i ograniczeniem do 45km/h , tego w sumie nawet nie trzeba komentować, bo quad to nie skuter ;)

Co to jest za kraj?
Żałośni rządzący, żałosne prawo...
POLSKA :)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
kogut

Post autor: kogut » sob 18 lip, 2009

pozno sie obudziles :D :D przeciez ten nasz kraj i rzad to jeden wielki syffffffffffffffffffffffff

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”