Policyjnym quadem... nie ma kto jeźdźić

Ciekawe linki atv, prasa o quadach, filmy o quadach, gry i wszystko co medialnie związane z quadami...
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Policyjnym quadem... nie ma kto jeźdźić

Post autor: DKfan » wt 25 mar, 2014

Zmora1966 pisze:
i to jest właśnie nas Polski problem....My nadal nie wierzymy w możliwości demokracji:
- lobby to my!
- wyborcy to także my
- jest nas sporo więc dlaczego nie zrobimy nic?
Wydaje mi się że wiara to za mało w starciu ze świadomością betonowej struktury naszych urzędów i prawodawców. Niestety oni zazwyczaj nie zmieniają się wraz ze zmianą rozkładu głosów w sejmie, często od lat na tych samych stanowiskach, z takimi samym ciasnym światopoglądem i brakiem zainteresowania potrzebami obywateli. To jest powód bierności społeczeństwa, a co za tym idzie naszego środowiska.
Może przecież przygotować obywatelski wniosek. Nie ma wśród nas prawników? Przygotować propozycję zmiany wraz z uzasadnieniem. Obalić mit o prawie UE - bo to bzdura.
Dla mnie naprawdę jest to niepojęte dlaczego nikt nie próbuje coś zrobić z coś z naszym problemem... To wszystko co robią pseudo organizacje Zrzeszające Quadowców to żenada i pierdzenie w stołki....
Bo najtrudniejszy jest pierwszy krok, gdyby jeden lub małą grupa niezadowolonych ruszyła zagadnienie konstruując wniosek tych którzy by go podpisali byłoby bardzo wielu, a od ilości podpisów zależy stopień zainteresowania się wnioskiem odpowiednich osób. Dlaczego nie występują z tym osoby zasiadające w radach ,organizacjach, zrzeszeniach związanych ze środowiskiem? Widocznie nie ma wystarczającego nacisku ze strony środowiska quadowego.
Jest to dla mnie dziwne gdzie olbrzymie grono osób kompletnie bez jakiekolwiek inicjatywy akceptuje stan faktyczny który jest chory i pozbawiony logiki. Zresztą to dotyczy wszystkiego - zaczynając od kwestii rejestracji po nagonkę na "złych" "piratach" na Quadach.

Panowie i Panie - Obywatele :) - mamy dwa lata cudów..WYBORY..może trzeba spróbować :) ?

Nie tyle akceptuje co godzi się z sytuacją, ale masz rację że to dziwne że w środowisku nie ma nacisków na osoby które sa w nim reprezentatywne i są widoczne medialnie. Dlaczego ATV Polska nie wystąpi do PZM aby było rzecznikiem tej sprawy, nie zasięgnie opinii prawnej nie wiem.

Kwestia czarnego PR quadowego też mnie dziwi, przeciwdziałania są rachityczne. Dlaczego rozwieszanie linek nie jest piętnowane wspólnie ze środowiskiem motocrossu w ogólnodostępnych mediach? Dlaczego w tej sprawie działania są wstydliwe i niemrawe? Nazwijmy sprawę w mediach po imieniu, jest w społeczeństwie grupa potencjalnych morderców, morderców którzy świadomie próbują pozbawić życia innych ludzi. Powinni mieć świadomość że próba zabójstwa będzie bezkompromisowo ścigana. Takie działania też powinny być podejmowane przez PZM, które powinno wypracować wspólne stanowisko z Policją.

Tak jak Ty uważam że są ogromne braki jeżeli chodzi o reprezentowanie środowiska.
Tylko jak to zmienić?
Może zacznijmy zmiany od znalezienia /stworzenia w środowisku struktury która będzie nas reprezentować?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Iguana Team
Moderator
Quad:: Miśki dwa - G7 & 350 IRS
Imię: Jaro
Kontakt:

Post autor: Iguana Team » wt 25 mar, 2014

DKfan pisze:Dlaczego ATV Polska nie wystąpi do PZM aby było rzecznikiem tej sprawy, nie zasięgnie opinii prawnej nie wiem.
Dlatego, że oni są od trzepania kapuchy na organizacji rajdów. Resztę mają w d*** - ale to moje subiektywne zdanie.
DKfan pisze:Dlaczego rozwieszanie linek nie jest piętnowane wspólnie ze środowiskiem motocrossu w ogólnodostępnych mediach? Dlaczego w tej sprawie działania są wstydliwe i niemrawe? Nazwijmy sprawę w mediach po imieniu, jest w społeczeństwie grupa potencjalnych morderców, morderców którzy świadomie próbują pozbawić życia innych ludzi. Powinni mieć świadomość że próba zabójstwa będzie bezkompromisowo ścigana. Takie działania też powinny być podejmowane przez PZM, które powinno wypracować wspólne stanowisko z Policją.
Ale linki są rozwieszane w słusznej sprawie (mimo, że nie wolno) wytępić bandytów na quadach :(
:I love Quadowe Bezdroża:
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź

Awatar użytkownika
DKfan

Iguana Team pisze: Ale linki są rozwieszane w słusznej sprawie (mimo, że nie wolno) wytępić bandytów na quadach :(
Nawet tak nie pisz bo zaczynam od razu pianę toczyć. Rozumiem, że komuś przeszkadza hałas, rozjeżdżanie pola itd. Ale są na to sposoby, czasem wystarczy postawić tabliczkę teren prywatny, czasem interwencja policji. Mieszkam pod Warszawą i nie raz sąsiad jeździ z dziurawym tłumikiem przez 3 miesiące a inny pruje 80km/h na uliczce gdzie ledwo 2 samochody się mijają
To nie powód abym egzekwował porządek rzucając mu na przednią szybę płytę chodnikową jak będzie obok mojej bramy przejeżdżał.

Niestety świadomości bandytów nie zmieni nic innego niż uparte ściganie ich przez policję i to należy w przypadku spotkania takiej linki egzekwować, aby było prowadzone dochodzenie jak w przypadku usiłowania zabójstwa.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Iguana Team
Moderator
Kontakt:

Ale przecież wiesz, że ja się z tobą zgadzam :D
Kiedyś, ajk mój syn był jeszcze malutki, jeździł koło mnie gość na crossie, zaiwaniał, że głowa mała. Zatrzymałem go i poprosiłem grzecznie, żeby koło mnie zwalniał, bo mu może dzieciak wyskoczyć pod koła. Gośc ok, ok ale skubaniec dalej zasuwał. No to zatrzymałem jeszcze jeszcze raz i kulturalnie powiedziałem, że jak będzie koło mojej bramy szybko jechał to mu wrzucę kij w szprychy - dopiero to poskutkowało. Mieszkam na uboczu jak coś i tylko mój dom stoi przy szutrowej ulicy.
Sam staram się nie przeszkadzać ludziom i uważać na zamieszkałych terenach.
Ale za linki to bym chu*ów powiesił :D

Awatar użytkownika
DKfan

Iguana Team pisze:Ale przecież wiesz, że ja się z tobą zgadzam :D
Kiedyś, ajk mój syn był jeszcze malutki, jeździł koło mnie gość na crossie, zaiwaniał, że głowa mała. Zatrzymałem go i poprosiłem grzecznie, żeby koło mnie zwalniał, bo mu może dzieciak wyskoczyć pod koła. Gośc ok, ok ale skubaniec dalej zasuwał. No to zatrzymałem jeszcze jeszcze raz i kulturalnie powiedziałem, że jak będzie koło mojej bramy szybko jechał to mu wrzucę kij w szprychy - dopiero to poskutkowało. Mieszkam na uboczu jak coś i tylko mój dom stoi przy szutrowej ulicy.
Sam staram się nie przeszkadzać ludziom i uważać na zamieszkałych terenach.
Ale za linki to bym chu*ów powiesił :D
Wiem Ekscelencjo, że się zgadzasz ale nawet żartem wywołuje to we mnie irytację.
Sam staram się być niewidzialny, nie odkręcam manetki na opór, omijam pieszych szerokim łukiem (mimo że samochody jadące tą samą ulica mijają ich o metr), nie jeżdżę polami a jedynie miedzą lub drogą pomiędzy polami, do lasu wjeżdżam tylko w drogi przeznaczone do ruchu kołowego (jeżeli jakąś inną kiedyś jechałem to tylko i wyłącznie z niewiedzy). Generalnie staram się wynajdować nieużytki, boczne drogi itd gdzie nikomu nie przeszkadzam i jeszcze nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi.

Jeżeli kiedyś znajdę w okolicy jakąś ekipę do jeżdżenia to również będę starał się promować taki styl (chyba że przestaną chcieć ze mną jeździć) :P
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Iguana Team
Moderator
Kontakt:

Ja cię Jacek serdecznie zapraszam na QB2, wyjeździsz się trochę :)

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » wt 25 mar, 2014

Jaro..pojechałeś z ATV..starałem się być dyplomatyczny po moich przejściach :) ale.... trudno nie przyznać racji.
Niech stracę..pogadam z znajomym prawnikiem i rozeznam temat a później spróbuje uruchomić tu na Quadziku..może się uda zebrać wytaczająca liczbę podpisów.

A jeśli chodzi o lobbing to coś tam wiem tylko nie to ministerstwo :) i nie ta branża ale zasady trochę znam :)
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
Iguana Team
Moderator
Kontakt:

Jeżeli jest Stowarzyszenie, które ma reprezentować całą brać quadową a skupia się na imprezach to o czym mowa?
Stowarzyszenie ma jakiś cel, statut.
A co ja będę pisał rzeczy o których wszyscy wiedzą.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » wt 25 mar, 2014

Dajcie spokój z tym ATV P, szkoda słów, wszyscy wiedzą po co jest stowarzyszenie i strefa komercyjna ...
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » wt 25 mar, 2014

Właśnie chciałem to napisać, po co poruszać temat ATV gdzie tam jedyne co jest istotne to komercja i zarobek.
Dlaczego sQuad Olsztyn wyniósł się z ATV? Bo po jednej z 'integracji' zostało wyzygane ile to się zarabia ale nie ma co się rozwijać. Tam jak nie zapłacisz to lecisz. oolsztyniak zalogował się na quadziku a za 15 min był ban, za co? Nie wiem ;-)

Jeśli chodzi o temat dopuszczenia quada do ruchu, Sławek wiesz dlaczego nikt nie wychodzi z inicjatywą? Bo po co kopać się z drzewem? Jeśli nikt w tym nie węszy interesu to nic nie robi, z tego nie ma kasy ani profitów wiec nikt piłeczki nie podejmie bo nawet jeśli to za duże są z tym związane koszta których nikt dla idei ponosić nie będzie.

Jeśli chodzi o złe imię quadowca to sorry Panowie ale sami sobie na to zapracowalismy. Poza tym mentalność Polaków jest taka a nie inna.
Zresztą niedaleko szukać, jest u mnie impreza, kuzyn mówi daj się przejechać, jedzie 600 metrów i ora sąsiadowi świeżo posadzony trawnik. Kuzyn faktycznie jest idiotą ale to tacy kierowcy 'na chwilę' i wypożyczalnie zrobiły ogólną niechęć do quadów a jak jeszcze do tego Sonik wypowiada się ze on do lasu to proce by zabierał na quadowcow no to o czym my rozmawiamy...
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Media o quadach”