"Polemiki na temat G700"

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha Grizzly 550/660/700
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » ndz 06 sty, 2008

Otwarcie planujemy 1 marca jeżeli wszyscy dostawcy się wyrobią .
Rozumiem troski Areckiego , tylko po co sarkazm...? Nad projektem od niemal roku pracuje sztab osób , stroną merytoryczną czyli budową struktur zajmuje się powiązana z 3Fun osobą prezesa i kapitałem grupa doradcza, która budowała struktury PGD - największego samochodowego dealera multibrendowego , personel rekrutuje trzecia z firm- siósr z tej samej grupy kapitałowej firma HRowska.
Planujemy stanowisko diagnostyczno tuningowe z hamownią inercyjną http://www.dynotech.pl/dynapro/dynapro.htm
Na pewno nie zadziała ona w dniu otwarcia , do tego potrzeba chwilkę czasu i kiludziesięciu godzin szkoleń.
Skutery śnieżne też planujemy sprzedawać , choć to już jest całkowita nisza...
Oczywiście że personel będzie wysoko wykwalifikowany , stanowiska kluczowe są już praktycznie obsadzone, w tej chwili trwa proces rekrutacji na pozostałe.
Niebawem ruszy też kampania reklamowa.
Wszyscy zostaniecie zaproszeni na otwarcie , będzie więc okazja ustawić lożę szyderców i śmiać się do woli...
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » ndz 06 sty, 2008

:) pamiętać trzeba że to że firma jest duża nie znaczy że jest wielka.....

to ciężki kawałek chleba w tym kraju :| i z całego serca życzę powodzenia(wiesz o tym krzysiu) ale trudno nie mieć wątpliwości....

oby się udało :D
.:GALEON:.

shelton

Post autor: shelton » ndz 06 sty, 2008

Wybór hamownii dobry jeśli chodzi o wsparcie AFR firma Innovate Motorsports daje do tego osprzęt. Polecam zakup reszty zestawu do hamownia na torze w terenie. Testu zawieszeń, i innych mechanciznych podzespołów - niekoniecznie będących bezpośrednim elementem silnika.

Wada jest, taka, że przeniesienie napędu w przypadku CVT, i opon typu kostki na rolki nie jest łatwy do zrealizowania. Potrzebne będą slicki dostosowane do rolek - a tu już będziesz miał przekłamanie pomiaru... o przekładni nie wspominam.

Co do motocykli i quadów z napędem na tylną oś tzw. osiek będzie łatwiej.

Ok super. Czyli hamownia w przyszłości - myślę, że to duży plus, kilka stanowisk serwisowych - chyba z 6 o ile dobrze pamiętam.

Ok mam:

Wybacz upierdliwość analizuje wiadomości. O konkurencję się nie boję, bo tak jak pisałem wcześniej jesteśmy małą firmą o wąskiej specjalizacji.

Rzuć jeszcze raz trochę danych suchych danych.
Free&Fun Motors zajmuje się sprzedażą markowego sprzętu przeznaczonego do rekreacji. Planowana siedziba firmy to duży, reprezentacyjny obiekt mający kilkaset metrów powierzchni ekspozycyjnej. Ponadto planujemy też przestronny serwis z przeznaczeniem na kilkanaście stanowisk serwisowych. Obiekt będzie posiadał dużą powierzchnię przeznaczoną na obszerny magazyn części i akcesoriów, jak też dającą możliwość zimowania sprzętu naszych klientów. Z pewnością będzie to jeden z największych salonów quadowo-motocyklowo-skuterowych.

W naszym serwisie będą pracować najnowocześniejsze hamownie dla quadów i motocykli, będzie on wyposażony w najnowszy sprzęt komputerowo- diagnostyczny. Narzędzia rodem z F1 pozwolą naszym mechanikom uporać się z każdym problemem. W asortymencie naszego sklepu znajdzie się każdy niezbędny element wyposażenia quada przeprawowego, sportowego, skutera wodnego czy motocykla. Na półkach znajdziecie tysiące przydatnych gadżetów od przysłowiowych rękawiczek, szekli, machet, strojów, pasów po snorkele i nawigację...

Arecki chyba słusznie się obawia. To jedna z największych inwestycji tego typu w Polsce jeśli tekst ze strony firmy nie rozmija się z prawdą. Kilkanaście stanowisk na każdym narzędzia i wyposaźenie (mechanicy - kilkunastu!!) - cholera tego nie ma nawet Scania czy Rowiński!

Szykuje się naprawdę olbrzymie wydarzenie, przerażają mnie liczby, ja przez lata gromadziłem sprzęt na 2 stanowiska, a w zasadzie na jedno i wiem, że z wyposaźeniem warsztatu to ogromne koszty. Szacunek.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » ndz 06 sty, 2008

Krzysztof Wronowski:
A tak przy okazji czy ADMINI mogli by zmienić niefortunny tytuł tego tematu który ktoś z Was nadał? Budzi on niepotrzebne emocje sugerując jakiś otwarty konflikt.
Nie ma żadnego starcia czy pojedynku jak sugeruje tytuł , jest mniej lub bardziej rzeczowa dyskusja o quadach , rozwiązaniach technicznych w różnych pojazdach w tym w G700.
Powstają już ankiety w atvpolska , kto wygra pojedynek 2can czy G700 , którego nie ma!
Rozumiem , że martwy sezon i brakuje igrzysk w narodzie , jednak w ten sposób, być może niechcący generowane są konflikty zupełnie niepotrzebne.
Krzyśku od razu niefortunny - to nie moja wina, że niektórzy quadowcy takie ciśnienia ogromne co do tytułów mają... Zaproponuj jakiś tytuł, który Twoim zdaniem nie będzie budził emocji... wcześniej, jak tylko ITAL podzielił temat było "Yamaha kontra reszta świata" i ten tytuł to dopiero emocje u co niektórych wzbudził... :)
Póki co quadowa emeryturka :)

shelton

Post autor: shelton » ndz 06 sty, 2008

Innaczej może: 2can nie lubi G700
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » ndz 06 sty, 2008

Co ITAL co ITAL...!!??
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » ndz 06 sty, 2008

Grześku , nie musisz "podkręcać " oglądalności pikantnymi tytułami , i tak jest duża bez tego.
Mnie cieszy to że piszą tu tacy ludzie jak shelton , maciekp, czy ostatno asterix i że można rzeczowo dyskutować. ,
A tytuł np: "Polemiki na temat G700" byłby bardziej neutralny , nieprawdaż?
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » ndz 06 sty, 2008

Krzysiu mówisz i masz!! :mrgreen:
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » ndz 06 sty, 2008

Krzyśku, jestem daleki od podkręcania oglądalności tego tematu... Bo to nie ja założyłem ankietę na ATV Polska. Piszesz na forach quadowych nie od dziś, więc wiedziałeś, że Twoje stwierdzenie co do G700 wywoła dyskusję i burzę... Więc nie przerzucaj teraz odpowiedzialności na ADMINów quadzikowych :)

Dla mnie jest to tylko sygnał, że poza mną i moderatorami oraz kilkoma zatwardziałymi użytkownikami ktoś jeszcze przegląda forum Quadzika... :P :lol:

Ale wracajmy do obecnego tematu czyli do Polemiki na temat G700...
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » ndz 06 sty, 2008

:mrgreen: ja bym wolał się dowiedzieć :lol: co lubi krzysiek :mrgreen: :?:

myślę że dużą przyjemność mu sprawia......bycie DJ z gniezna którego nikt nie zna :P :mrgreen:
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha Grizzly 550/660/700”