Polaris sportsman 500
-
Polaris sportsman 500
Witam, czy ktoś wie jaki jest najlepszy olej do silnika polarisa sportsmana 500? Chcialbym sie jeszcze dowiedzieć, gdzie jeszcze wymienia się olej w tym quadzie i w których miejscach go przesmarowac. Jesli ktos ma części użyawne (plastki, siedzenie) do sportsmana 500 to proszę o kontakt . Pozdrawiam Maniek1409
-
- Kontakt:
Najlepiej wymienić jeszcze olej w mostach (przednim i tylnym) oraz przesmarować wszystkie kalamitki. A olej to sądze że Castrol lub Motul 10W-40.
Pozdrawiam Dominik_Dyńka
.
Pozdrawiam Dominik_Dyńka

[size=75]"Kiedy jadę w błocie nikt mnie nie pokona". W Płocku najlepsze tereny. Polecam! Ale tylko jak masz cichy tłumik ;)[/size]
-
Witam
Prosze mi jeszcze napisac jaki konkretnie olej jest najlepszy do mostów oraz jak to się wymienia. Ile potrzeba tego oleju i jeszcze odnośnie do tych kalamitek, to gdzie one się znajdują?
Do skrzyni biegów proponowali mi olej mobil 0W40, co o tym sądzisz?
Jestem posiadaczem Quada od miesiąca dlatego jestem mało zorientowany w tych sprawach.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Maniek1409
Prosze mi jeszcze napisac jaki konkretnie olej jest najlepszy do mostów oraz jak to się wymienia. Ile potrzeba tego oleju i jeszcze odnośnie do tych kalamitek, to gdzie one się znajdują?
Do skrzyni biegów proponowali mi olej mobil 0W40, co o tym sądzisz?
Jestem posiadaczem Quada od miesiąca dlatego jestem mało zorientowany w tych sprawach.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Maniek1409
-
- Kontakt:
Do mostów Olej Mobil Mobilube 85W-90. Do silnika tak jak pisalem wczesniej 10W-40. W Polarisie nie ma skrzyni biegow jest naped na pas. Najlepiej kalamitki niech Ci pokaze jakis mechanik poniewaz sa one w kilku miejscach i dlugo by tlumaczyc.
[size=75]"Kiedy jadę w błocie nikt mnie nie pokona". W Płocku najlepsze tereny. Polecam! Ale tylko jak masz cichy tłumik ;)[/size]
-
Napisz mi moze chociaz w przyblizeniu jak bedziesz mial ochote z tymi kalamitkami bo nie mam skad sie dowioedziec .A ile oleju wchodzi w silnik i w mosty,a jezeli chodzi o mosty to tam som jakies bagnety czy jakos to sie sprawdza ile tego sie leje.Tak to jest jak c
zlowiek jezdzil tylko chinolami
to teraz zadaje dziwne pytania.
Dziekuje i pozdrawiam
Maniek1409
zlowiek jezdzil tylko chinolami

Dziekuje i pozdrawiam
Maniek1409
-
- Kontakt:
Ile wchodzi do mostów musisz przeczytać w instrukcji obsługi. Mi w Rinconie do przedniego i tylnego wchodzi około 3; 3,5 setki. To jest sprawa indywidualna przy każdym quadzie. Pozdrawiam Dominik_Dyńka
.

-
- Kontakt:
tede74
Dominik trochę sie mylisz, że quad ma pasek napędowy to nie znaczy, że nie ma skrzyni biegów. Jak by nie miał to jak by do tyłu jeździł. O reduktorze nie wspomnę.
Co nie zmienia faktu że oleju tam się nie zmienia

Pozdrawiam Dominik_Dyńka

Ostatnio zmieniony ndz 10 sie, 2008 przez Dominik_Dyńka, łącznie zmieniany 1 raz.