Polaris sportsman 500

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
maniek1409

Polaris sportsman 500

Post autor: maniek1409 » czw 07 sie, 2008

Witam, czy ktoś wie jaki jest najlepszy olej do silnika polarisa sportsmana 500? Chcialbym sie jeszcze dowiedzieć, gdzie jeszcze wymienia się olej w tym quadzie i w których miejscach go przesmarowac. Jesli ktos ma części użyawne (plastki, siedzenie) do sportsmana 500 to proszę o kontakt . Pozdrawiam Maniek1409

Dominik_Dyńka
Kontakt:

Post autor: Dominik_Dyńka » czw 07 sie, 2008

Najlepiej wymienić jeszcze olej w mostach (przednim i tylnym) oraz przesmarować wszystkie kalamitki. A olej to sądze że Castrol lub Motul 10W-40.
Pozdrawiam Dominik_Dyńka ;).
[size=75]"Kiedy jadę w błocie nikt mnie nie pokona". W Płocku najlepsze tereny. Polecam! Ale tylko jak masz cichy tłumik ;)[/size]

maniek1409

Post autor: maniek1409 » sob 09 sie, 2008

Witam

Prosze mi jeszcze napisac jaki konkretnie olej jest najlepszy do mostów oraz jak to się wymienia. Ile potrzeba tego oleju i jeszcze odnośnie do tych kalamitek, to gdzie one się znajdują?

Do skrzyni biegów proponowali mi olej mobil 0W40, co o tym sądzisz?

Jestem posiadaczem Quada od miesiąca dlatego jestem mało zorientowany w tych sprawach.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam
Maniek1409

Dominik_Dyńka
Kontakt:

Post autor: Dominik_Dyńka » sob 09 sie, 2008

Do mostów Olej Mobil Mobilube 85W-90. Do silnika tak jak pisalem wczesniej 10W-40. W Polarisie nie ma skrzyni biegow jest naped na pas. Najlepiej kalamitki niech Ci pokaze jakis mechanik poniewaz sa one w kilku miejscach i dlugo by tlumaczyc.
[size=75]"Kiedy jadę w błocie nikt mnie nie pokona". W Płocku najlepsze tereny. Polecam! Ale tylko jak masz cichy tłumik ;)[/size]

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » sob 09 sie, 2008

Dominik trochę sie mylisz, że quad ma pasek napędowy to nie znaczy, że nie ma skrzyni biegów. Jak by nie miał to jak by do tyłu jeździł :). O reduktorze nie wspomnę.
:I love POLARIS:

maniek1409

Post autor: maniek1409 » sob 09 sie, 2008

Napisz mi moze chociaz w przyblizeniu jak bedziesz mial ochote z tymi kalamitkami bo nie mam skad sie dowioedziec .A ile oleju wchodzi w silnik i w mosty,a jezeli chodzi o mosty to tam som jakies bagnety czy jakos to sie sprawdza ile tego sie leje.Tak to jest jak c
zlowiek jezdzil tylko chinolami :) to teraz zadaje dziwne pytania.
Dziekuje i pozdrawiam
Maniek1409

Awatar użytkownika
WoDzUu
Kontakt:

Post autor: WoDzUu » ndz 10 sie, 2008

Mam takiego samego Polarisa :D 4 kalamitki masz na wahaczach następne dwie są na wałku :D

Dominik_Dyńka
Kontakt:

Post autor: Dominik_Dyńka » ndz 10 sie, 2008

Ile wchodzi do mostów musisz przeczytać w instrukcji obsługi. Mi w Rinconie do przedniego i tylnego wchodzi około 3; 3,5 setki. To jest sprawa indywidualna przy każdym quadzie. Pozdrawiam Dominik_Dyńka ;) .

Dominik_Dyńka
Kontakt:

Post autor: Dominik_Dyńka » ndz 10 sie, 2008

tede74

Dominik trochę sie mylisz, że quad ma pasek napędowy to nie znaczy, że nie ma skrzyni biegów. Jak by nie miał to jak by do tyłu jeździł :). O reduktorze nie wspomnę.

Co nie zmienia faktu że oleju tam się nie zmienia ;).
Pozdrawiam Dominik_Dyńka ;) .
Ostatnio zmieniony ndz 10 sie, 2008 przez Dominik_Dyńka, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”