>>> POLARIS 800 EFI <<< nie działa wskaźni

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jasny-gwint

>>> POLARIS 800 EFI <<< nie działa wskaźni

Post autor: jasny-gwint » sob 21 kwie, 2007

Proszę o pomoc, nie działa mi elektroniczny wskaźnik paliwa, tzn raz działa ale mruga i pokazuje jakieś głupoty np. raz cały bak a raz dwie kreski, czy jest to przyczyna mycia [shadow=red]traktorka[/shadow] karcherem ? czy może gdzieś się obluzowała się kostka ??? bardzo proszę o pomoc w którą dziurę ewentualnie włożyć rękę, pozdrawiam !!!
... byle przed siebie !!!

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » sob 21 kwie, 2007

Sprubuj podociskać wszystkie kostki... nic nie powinno się dziać od mycia karcherem...
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » ndz 29 kwie, 2007

Generalnie nie powinno sie myć gadów po cisnieniem. Wiem że lepiej schodzi błoto ale mozna narobic bałaganu w instalacji elektrycznej i powciskać syf w rózne dziwne miejsca. Ja muje gada z węza tylko używam do tego dużo wody i cierpliwości. Dzis znalazłem w kostce pod siedzeniem oznaki utleniania a nigdy tam nie lałem wody pod cisnieniem . Myslę że warto co jakis czas prysnąć w kostki i konektory od styczników wazelina techniczna w spray-u. Napewno nie zaszkodzi. A suche moga zrobić wiele kłopotów. ( tzw. śniedź i rdza )
Wystarczy chcieć .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”