polaris 800 efi 2011 chce kupic pomozcie
polaris 800 efi 2011 chce kupic pomozcie
mam pytanie polaris sportsman 800 efi 2011 za 20000 bez wspomagania i prawdopodobnie bez systeumu kontroli zjazdu warto??? cięzko sie tym jeżdzi bez wspomagania?? czy jest mozlowosc załozenia systemu kontroli zjazdu i jaki byłby ewenyualny koszt takiej pzerobki??i jeszcze jedno pytanko czy wszystkie 800-etki mają blokade dyferenciału i jak to dokładnie działa??mile widziane opinie i rady o tym roczniku!!z góry dzieki!!!!!!!!
-
- Quad:: Polaris Sportsman 500 6x6 oraz SP 800 2011
- Imię: Mirek
Re: polaris 800 efi 2011 chce kupic pomozcie
Ja mam 2011 I powiem ci tak nie mam ani wspomagania ani systemu zjazdu a zabawa i tak jest super
- Chochol
- Quad:: POLARIS
- Imię: Michal
- Kontakt:
taaa, 6x6 toż to mały czołg 
wracajac do tematu:
Nie wiem czy sie opłaca zakup rzeczowego Polarisa,
System kontroli zjazdu EBS ja nie mam i jakos mi tego nie brakuje, jezdziłem z EBSem i powiem że trzeba sie przyzwyczaić
, jednak wole bez
Wspomaganie fajna rzecz, w tym Polarisie w czasie jazdy nie odczuwałem jakiegoś specjalnego dyskomfortu braku wspomagania, jedynie w miejscu, przy nawracaniu trzeba uzyć troszke siły.
Blokada dyferencjału - tak jak 99% tył ma szpere 100% a przód w Polarisie to już inna bajka
Z tego słynie Polaris ze ma rewelacyjny napęd na 4 koła a nie na 3 tak jak konkurencja
jesli mam rozwinąc ten temat to pisz.

wracajac do tematu:
Nie wiem czy sie opłaca zakup rzeczowego Polarisa,
System kontroli zjazdu EBS ja nie mam i jakos mi tego nie brakuje, jezdziłem z EBSem i powiem że trzeba sie przyzwyczaić

Wspomaganie fajna rzecz, w tym Polarisie w czasie jazdy nie odczuwałem jakiegoś specjalnego dyskomfortu braku wspomagania, jedynie w miejscu, przy nawracaniu trzeba uzyć troszke siły.
Blokada dyferencjału - tak jak 99% tył ma szpere 100% a przód w Polarisie to już inna bajka

-
- Quad:: Polaris Sportsman 500 6x6 oraz SP 800 2011
- Imię: Mirek
Chochol hehe ja mam też jeszcze 800 i to było o 800 a 6x6 do zabawy nie bardzo bo to 2002 rok na sztywnym tyle i kopie sie jak porąbane jak nie obciążony
chochol jak znasz temat to pisz chetnie poczytam wiecej o tej maszynie!!
ale cena jest niezła( trudno znalesc cos podobnego w tyc
h
pieniadzach na alegro), jak myslisz?? bo maszyna wygląda super wizualnie, przyszła ze stanów od znajomego to niema jakis ukrytych wad tylko chodzi o cene w takiej wersji bez tych bajerek,czy za taką kase lepiej kupic cos innego??
ale cena jest niezła( trudno znalesc cos podobnego w tyc
h
pieniadzach na alegro), jak myslisz?? bo maszyna wygląda super wizualnie, przyszła ze stanów od znajomego to niema jakis ukrytych wad tylko chodzi o cene w takiej wersji bez tych bajerek,czy za taką kase lepiej kupic cos innego??
za taką kasę to ja dwa poprosze !
Jak przyjdzie co do czego to jeszcze cło , akcyza i coś tam i wyjdzie 29 999 pln .
Jak przyjdzie co do czego to jeszcze cło , akcyza i coś tam i wyjdzie 29 999 pln .
jakies opinie o podmiotowym polarisie jeszcze???
- Chochol
- Kontakt:
Wygodny, awaryjny jak się nie dba, części z USA, zamienników sporo na naszym rynku (wszystkie eksploatacyjne) to tyle, należało by odnieść go do jakiegoś innego quada, wtedy można porównać.
Co do napędu 4x4 o którym mówiłem wcześniej, o tym że konkurencja ma napęd raczej 3x4 pokazane jest na tym filmie:
od 4:20
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1GlkFv2EvJM[/youtube]
Co do napędu 4x4 o którym mówiłem wcześniej, o tym że konkurencja ma napęd raczej 3x4 pokazane jest na tym filmie:
od 4:20
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1GlkFv2EvJM[/youtube]
Nie będę rozpętywać kolejnej wojny
tutaj prawda Polaris ma świetny system 4WD, jednakże przeglądając takie porównawcze filmiki możemy sobie zrobić niezłą wodę z mózgu
Ten filmik został nakręcony przez Polarisa, więc wiadomo, że Polaris wszystkich deklasuje, w przypadku BRP to Polaris tylko patrzy zazdrosnym okiem na visco-locka, filmiki Japońców tak samo Hamburgery i Kanadyjczyki nie mają szans. Obiektywizm stoi tu więc pod wielkim znakiem zapytania.
Niemniej jednak prawda jest taka, że 4x4 Polarisa rządzi

Niemniej jednak prawda jest taka, że 4x4 Polarisa rządzi

Ozo Drapers Squad
- Chochol
- Kontakt:
Ideal byłby taki, komfort Polarisa, silnik Canama, awaryjność Hondy