Polaris 500 H.O. problem z ponownym odpaleniem.
-
Polaris 500 H.O. problem z ponownym odpaleniem.
Witam, przed wyjazdem na wakacje wymieniłem filtr na TwinAir w 500 H.O. i sprzęt zostawiłem w garażu. Po tygodniowych wakacjach dzisiaj odpaliłem na ssaniu troche sie nagrzał, chodził równo, siadłem ruszyłem skręciłem kierownica i zgasł po przejechaniu 0,5 metra. Udało sie za któryms razem jeszcze raz odpalić, pochodził 20 sekund i tyle. Luz na lince jest ok 3 mm juz ten temat przerabiałem, ale zastanawiam się czy styki w tym pudełeczku powinny byc zwarte, czy powinny miec luz ? Paliwo to samo co było przed tygodniem, zakładma, że nikt mi niczego nie dolał w garażu. Święcę wykręciłem nie była zalana, kolor styków czarny, iskra trochę skakała po stykach ale po wyczyszczeniu iskra na moje oko ok kolor niebieski. Sprzęt na gwarancji przejechane jakies 600 km, ale do serwisu ok 100 km , a może to znowu jakiś banał i dzień stracę. Ktoś ma jakiś pomysł ??? Jak można sprawdzić, czy paliwo dociera do gaźnika i dalej ? Może gaźnik zasyfiony ?
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Re: Polaris 500 H.O. problem z ponownym odpaleniem.
A filtr nasączyłeś płynem? Jak nie to syf w gaźniku, jak tak to może przesadziłeś?
![I love POLARIS :I love POLARIS:](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/polaris.gif)