Pogaduchy o CF Off-Top
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Witam.
Właśnie zastanawiam się nad CF MOTO 500. Obecnie posiadam Buyang Allroad 300 od ATV Sweden. Jestem średnio zadowolony z niego. Jako drugi właściciel nie wiem co się z nim działo. Kupiłem go od gościa z pod Jarocina gdzie są same lasy i możliwe że był katowany. Wymieniłem wariator bo był niedokręcony i zęby się poucinały. Teraz poszło sprzęgło rozrusznika którego nigdzie nie mogłem dostać. Poza tym bardzo sobie chwale. Palił zawszę od tyknięcia zima czy lato.
Zastanawiam się od oddaniem mojego i dopłaty do nowego. Niedaleko mnie jest dealer. Oto jego oferta:
http://allegro.pl/nowy-quad-cf-moto-500 ... 86749.html
Nie jestem jeszcze do końca przekonany czy kupić tego quada czy może używana yamahe, honde. Sprzedawca ma w ofercie takie egzemplarze. Po rozmowie z mechanikiem ciągle nie jestem zdecydowany. Używane japońce też mogą być dojechane i odpicowane na sprzedanie. Znowu nowe to nowe wiem jak będzie jeżdżone.
Wiem że rozpisałem się bez sensu ale mam kilka pytani:
1- Czy ten CF Moto różni się czymś od innych?
2- Chyba to nie jakiś zamiennik?
3- Czy rocznik ma tu znaczenie tzn nowszy to jakieś poprawki i zmiany w konstrukcji
Właśnie zastanawiam się nad CF MOTO 500. Obecnie posiadam Buyang Allroad 300 od ATV Sweden. Jestem średnio zadowolony z niego. Jako drugi właściciel nie wiem co się z nim działo. Kupiłem go od gościa z pod Jarocina gdzie są same lasy i możliwe że był katowany. Wymieniłem wariator bo był niedokręcony i zęby się poucinały. Teraz poszło sprzęgło rozrusznika którego nigdzie nie mogłem dostać. Poza tym bardzo sobie chwale. Palił zawszę od tyknięcia zima czy lato.
Zastanawiam się od oddaniem mojego i dopłaty do nowego. Niedaleko mnie jest dealer. Oto jego oferta:
http://allegro.pl/nowy-quad-cf-moto-500 ... 86749.html
Nie jestem jeszcze do końca przekonany czy kupić tego quada czy może używana yamahe, honde. Sprzedawca ma w ofercie takie egzemplarze. Po rozmowie z mechanikiem ciągle nie jestem zdecydowany. Używane japońce też mogą być dojechane i odpicowane na sprzedanie. Znowu nowe to nowe wiem jak będzie jeżdżone.
Wiem że rozpisałem się bez sensu ale mam kilka pytani:
1- Czy ten CF Moto różni się czymś od innych?
2- Chyba to nie jakiś zamiennik?
3- Czy rocznik ma tu znaczenie tzn nowszy to jakieś poprawki i zmiany w konstrukcji
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Kolego zacząłbym od tego że coś kojarzę że na temat tego handlarza były jakieś opinie...poszukaj!
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Pewnie podpadnę Grzegorzowi ale..... przyszedł nowy Quadzik iiiiiiii................
czekałem długo a przeczytałem właściwie w 2 godziny (z przerwami) - pozostał wielki niedosyt ...
Nie wiem jak inni ale ja bym był skłonny zapłacić więcej za numer ale żeby był obszerniejszy.... więcej opisów rekreacji, imprez itp... cos z techniki jazdy - może coś z tematów podobnych do poruszanych na forum.... co sądzicie?
czekałem długo a przeczytałem właściwie w 2 godziny (z przerwami) - pozostał wielki niedosyt ...
Nie wiem jak inni ale ja bym był skłonny zapłacić więcej za numer ale żeby był obszerniejszy.... więcej opisów rekreacji, imprez itp... cos z techniki jazdy - może coś z tematów podobnych do poruszanych na forum.... co sądzicie?
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Jedyne co znalazłem o nich informacje to
http://motoryzacja.dariuszkaczorowski.p ... tno.html#9
Więc za dużo nie wiem o nich.
http://motoryzacja.dariuszkaczorowski.p ... tno.html#9
Więc za dużo nie wiem o nich.
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
No ...to raczej pozytywna opinia nie jest .
Następna firmą która znam i jest w miarę blisko (160km) jest muddy. Parę osób brało od nich CF-ki więc chyba są ok?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Słyszałem że muddy jest ok - chwalą go sobie bardzo kupujący.
Co do CF - wg mnie zmiany z roku na rok raczej znaczącej nie ma, to co się sypało pewnie sypię się nadal bo to pierdoły, wątpię żeby coś znacząco poprawiali chodź mogę się mylić
Ten z ogłoszenia, który podałeś to dla mnie jakaś bida.
Ja jak kupowałem swoje CF 500 dostałem oparcie dla pasażera, kufry na przód i tył, licznik miałem cyfrowy a nie analogowy, wyciągarkę a ten jakiś taki golas.
Poruszany był temat na forum, że gdzieś ktoś załatwił jakąś lepszą cenę.
CF Moto 500 to dobry quad.
Co do CF - wg mnie zmiany z roku na rok raczej znaczącej nie ma, to co się sypało pewnie sypię się nadal bo to pierdoły, wątpię żeby coś znacząco poprawiali chodź mogę się mylić
Ten z ogłoszenia, który podałeś to dla mnie jakaś bida.
Ja jak kupowałem swoje CF 500 dostałem oparcie dla pasażera, kufry na przód i tył, licznik miałem cyfrowy a nie analogowy, wyciągarkę a ten jakiś taki golas.
Poruszany był temat na forum, że gdzieś ktoś załatwił jakąś lepszą cenę.
CF Moto 500 to dobry quad.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- timi1
- Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
- Imię: Tomek
Hej ja mam maszynę od Muddyego i jak najbardziej mogę polecić gościa.
Serwis też potem prowadzi na przyzwoitym poziomie
Serwis też potem prowadzi na przyzwoitym poziomie
Również polecam Muddy. Kupiliśmy w kwietniu nową 500-tke. Fajne warunki kredytowe, chłopaki w porządku.
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Marcin MUDDY ok polecam .