Pogaduchy o CF Off-Top
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Ja też taki lałem.
10w40 4t
10w40 4t
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Dzięki, i taki dziś zaleje.
- Ranid
- Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
- Imię: Mirek
Radzę przy wymianie oleju wyczyścić impulsator licznika jest on na magnesie i łapie opiłki,mi przestał licznik pokazywać prędkość i teraz co wymiana czyszczę.Przy około 2 tyś dopiero miał mało opiłków.kosik10 pisze:Dzięki, i taki dziś zaleje.
Koło wlewu oleju masz taki kabelek na klucz 8,wyciąga się lekko.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Panowie jaką linkę syntetyczną polecacie do swoich sprzętów? miałem kiedyś syntetyka szarego i nie za bardzo byłem z niego zadowolony , porwał się jak szmata , szukam sprawdzonej linki które nie zerwie się z byle powodu, najlepiej aby miała 5mm i nie była jakąś tanią podróbą bo jest tego na rynku trochę a tak na prawdę nie wiadomo które są warte uwagi , a i może ktoś polecić jakiś dobry ślizg do niej tzn, który nie będzie się za szybko niszczył- dobrze by było aby był z jakiegoś dobrego stopu ,,amelinium''
- jarecki13
Nikt nic nie wie w tym temacie bo co oglądam to wszystkie niby takie same ,ale mają różne wartości zerwania , do tego widać ,że jedne są lepiej wykonane inne trochę gorzej , jedne napisane że mają 12 zaplecionych elementów (6 w jedną stronę 6 w drugą) a inne ,że niby 5mm a ma 4,7mm jeszcze inne że zamiast 5mm to mają 5,3mm już sam nie wiem . Kiedyś miałem taką linkę i to ze znanego sklepu i powiem tylko tyle ,że się zawiodłem na niej i nie chce teraz popełnić drugi raz błędu a ze stalówką nie chce mi się walczyć
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
siema
ja mam taką z aledrogo, z sklepu który sprzedaje sprzęt do ATV i crossów.
"LINA SYNTETYCZNA DYNEEMA FI 5MM - UCIĄG 1950KG, ODCINEK 15,3M Z UCHEM - LINA DO QUADA"
ja liczyłem wagę quada 500kg z kierownca razy 4 (moc przy szarpnięciu) =2000kg,
wytrzymała i rąk nie kaleczy
ja mam taką z aledrogo, z sklepu który sprzedaje sprzęt do ATV i crossów.
"LINA SYNTETYCZNA DYNEEMA FI 5MM - UCIĄG 1950KG, ODCINEK 15,3M Z UCHEM - LINA DO QUADA"
ja liczyłem wagę quada 500kg z kierownca razy 4 (moc przy szarpnięciu) =2000kg,
wytrzymała i rąk nie kaleczy
- jarecki13
No właśnie chodzi mi o jakąś sprawdzoną , jak byś mógł to podeślij linka , ja już chyba po przeczytaniu wszystkiego co możliwe zdecyduje się na model powerline 6mm niby mocniejsza i jakąś tam renomę już ma do tego wezmę ze ślizgiem i hakiem całość około 200zł
- oolsztyniak
- Moderator
To dobra cena bo sam ślizg kosztuje w granicach 100 zł
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Ja osobiście nigdy nie używałem ślizgu do liny syntetycznej , rolki mi wystarczały lecz pod warunkiem że były zawsze sprawne ( obracały się ) .
Moim skromnym zdaniem zbędny gadżet i nawet to one linkę właśnie niszczą i potem się zrywa .
Moim skromnym zdaniem zbędny gadżet i nawet to one linkę właśnie niszczą i potem się zrywa .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- oolsztyniak
- Moderator
A to ciekawe bo ja właśnie stoję przed zakupem slizgu bo syntetyk założyłem a nad slizgiem się zastanawiam jeszcze
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son