Pogaduchy o CF Off-Top

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Re: Pogaduchy o CF Off-Top

Post autor: Supriseme » czw 13 paź, 2016

X8 jest awaryjne w delikatnie większym stopniu niż reszta, problemem nie jest może wymiana części tylko ich koszt. Podobne części w Can amie kosztują 2 - 3 razy mniej niż do CF, czy to wina CF Moto? Nie to wina naszego dystrybutora. Często oglądam wspomniane wyżej przez olsztyniaka filmiki, to co się wyprawia na X8 w Rosji wymusza na milion procent awaryjność 10 krotnie większą niżeli u nas. Pakują zatem w maszyny tone nowych części! myślicie, ze ich bardziej na to stać ?

Musze jednak stanąć w obronie DKfan`a, większość z jego opinii raczej jest raczej poparta faktami, jednakże Jacek musisz troche wyluzować, w 99% twoich wypowiedzi kończy się narzekaniem na markę.

Co do Second Hand`ow, łatwość manipulacji przy przebiegu, "kruchość" przy zalaniu czy inne czynniki wpływają na dużo większe prawdopodobieństwo kupna "g****". Niestety nieuczciwi są wśród nas czy tego chcemy czy nie.

Jednakże marka słucha klientów i robi postępy, złośnicy i zazdrośnicy będą zawsze krytykować.

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtekski » czw 13 paź, 2016

Dkfan chyba trochę przesadzasz ludzie x8 też startują w rajdach pucharach przeprawowych itp i znasz kilka przypadków a ile x8 jest w Polsce ? Prawda jest że jak popatrzysz u ruskich jak x8 katują to naprawdę nieźle, u mnie tez wymieniałem zaworek ciśnienia dwa razy i kostka od pompy paliwa nie łączyła a tak jeździ i nic się nie dzieje.Do listy musisz dodać podlaskie hehe .Kolega ma tez i dwa rajdy zaliczył w pucharze i jeszcze jeździ ;) .I jak powiedziałem nie faworyzuje marki bo nie o to chodzi , myślę że na awaryjność duży ma wpływ ma jazda.Popatrz na to co filmik to topienie i co wyjazd zmienia sondy ? https://www.youtube.com/watch?v=av1JwUI7JFI albo ma sposób albo u nich nie siadają ? tego nie wiem a o wałach to nigdy nie słyszałem zaś że silniki się zacierały to tak niestety.
A i żeby nie było różowo to ten kolega który gryzlaka przeklinał to most przód tez poszedł w rozsypkę tylko on kupił używanego żeby nie było ale on ma dar do jazdy i u niego to oj nasze razem pewnie by poszły i szybko żywota dokonały hehe nie ważne czy misiek czy cf czy zółtek .
Jak to Robsson napisał akcja przed premierą :D .
Ostatnio zmieniony czw 13 paź, 2016 przez Wojtekski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » czw 13 paź, 2016

Second hand ma to do siebie ze im bardziej skomplikowany sprzęt tym łatwiej kupić śmietnik. W tym przypadku właśnie najbardziej dotyka to x8, can-ama, Polarisa.

Aha i proszę zauważ że ja nie narzekam na markę tylko na konkretny model. Jestem raczej obiektywny bo nie jestem wielbicielem jednej konkretnej marki, w Can_amie narzekam zawsze na generację g2 ponieważ mnie to krok do tyłu jakościowy i koncepcyjny chociaż poprawiono bolączki generacji G1 przy czym pojawiły się nowe charakterystyczne dla tej generacji. Grizzly też nie uważam za ideał choć jest go blisko. Podobnie w X8 można wyeliminować wszystkie wady jakościowe i koncepcyjne tylko to droga zabawa chociaż zakładając że dany element i tak padnie chyba taniej by wyszło zamontować markowe odpowiedniki a części że swojego X8 sprzedać.

Wojtekski jeżeli chodzi o rajdy to to już było, po jednym sezonie wszystkich którzy startowali na nich dotknęła ta sama epidemia sprzedaży. Nie oszukujmy się, to ostatnie do czego X8 się nadaje. Natomiast w kwestii Rosjan to nie wiem na ile władasz językiem rosyjskim ale jak poczytasz na ich forach jak są przygotowane te quady do jazdy w tych warunkach to możesz wrócić do powyższego akapitu. Stosy kasy na modyfikacje i wymianę elementów na handmade albo markowe komponenty zastepujace fabryczne badziewie
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » czw 13 paź, 2016

Heheheh Jacek , nie masz g2 wiec narzekasz........
G550 kiedys pisałęs że jest niewarte kupna, a po kupnie spodobało sie.

Wojtekski

Tak ale też pamiętaj że x8 jest długie co w rajdach utrudnia manewrowanie i jakoś nie wierzę że tak u ruskich czy w innych krajach każdy przygotowuje do topienia i wywala fabrykę ? fakt pełno przenosi chłodnicę i to widać kominy a co dalej ? Ale jak chcesz topić renie to też musisz wyciągać kominy wiadomo ;)
Koleżka ma renie nówkę kupił z drugim niecałe 2000 tyś km krzyżaki do wymiany rozsypane a u drugiego 4500 tyś na liczniku i całe ? czemu ? Ja podejrzewam technikę jazdy a nie materiał ale kto wie.

robertmuszka

Wojtekski dobrze gadasz, dlatego misiek jest najlepszy, bo wsiadasz i walisz w wode nawet głębszą niż quad wysoki i to na całkowitym oryginale, czyli fabryka przygotowała sprzeta do jazdy.

Wojtekski

Tu mogę ci przyznać racje gdyż z tego co pamiętam misiek wlot powietrza ma wysoko ale cf potem też podniosło żeby nie było za różowo hehe.

robertmuszka

Wojtek, ale misiek to nie tylko wlot powietrza, to naprawde wiele , wiele elementów w budowie quada, które były już w 2008 roku, zrobiłem kilka kilometrów na miskach i jedyne co ingerowałem to zawieszenie w 2012 modelu, zamieniłem sprężyny na utwardzone epi i felgi z ofsetem 4+3 plus oponki meyhemy 26, 2014 miał zmienione oponki na bighorch 26 szerokie bo 9 przód i 12 tył.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » czw 13 paź, 2016

W Can_amie g2 również wlot powietrza jest wysoko, nawet wyżej niż w miśku bo na wysokości mocowania kierownicy. W g1 jest w dramatycznym miejscu
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

robertmuszka

NO i Jacku wlot jest nie jak w miśku do przodu ale w tył, do tego to taka zaje***** rurka. którą bardzo łatwo pociągnąć dalej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”