Pogaduchy o CF Off-Top
-
- Quad:: Cf moto x8
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Raczej bez roznicy czy zimny czy cieply , pali czy zimny czy cieply jak trzeba . A tak z innej beczki na temat blokad bo jedna to ten bolczyk ogranicajacy ruch przepustnicy , a druga sprawa ze Pingwin wspominal cos o pryszczu na klapce przepustnicy oraz jeden z uzytkownikow pisal cos ze w serwisie mechanik wzial wiertlo 5 i cos przewiercil w przepustnicy , cos ktos wie ?
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Nie chodziło mi o to jak pali tylko czy przydławianie występuje na zimnym silniku czy tylko na ciepłym
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
nie ma różnicy i na zimnym i na ciepłym , zrobiłem dziś jak radziłeś - ściągnąłem filtr powietrza i polatałem chwile z otwartym airboxem , i tak na 90 % jestem pewien ze problemu nie było . Na 100% pewność musiałbym polatać więcej , możliwe ze ori filtr go tak przydławia ?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Raczej nie chyba że jest zawalony syfem
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
Filtr praktycznie nowka
Witam wszystkich , posiadam 800 z 2016 roku , dziś wziąłem sie za wymianę oleju w silniku po 100 km , rozgrzałem silnik i odkręciłem spust oleju , po godzinie nic już nie leciało nawet nie kapało i trochę sie zdziwiłem jak zobaczyłem ze zleciało go równo 3L . Stan oleju był przed spuszczeniem 100 % prawidłowy , max na miarce ( po odpaleniu 3min i zgaszeniu ). Oczywiście filtr oleju tez odkręcony i wyjęty , mam unosić przód żeby zleciało te 3,5 L ?
Nie kolego. Jest wszystko OK. Nigdy 100% Ci nie zleci. 3 litry zleciało plus 100-150ml filtr. Wlewaj nowy i heja w drogę.
Będzie dobrze
Będzie dobrze
V2.....sound of madness
No i tak zrobiłem ale zastanawiałem sie czy aby nie za mało zlałem bo czytałem w temacie oolsztyniaka ze wlewał do swojej 3,2 + 0,5 = 3,7 , tymczasem u mnie ciepły olej na prostej powierzchni trochę ponad godzinę stał i zleciało może trochę ponad 3 L . Zalałem od razu 3,4 L i miałem nad stan to odessałem i wyszło ze wlałem około 3100 ml.
Dzięki Robsson
Dzięki Robsson
Witam
Panowie propo oleju jak prawidłowo sprawdzać poziom oleju w CF500?
Panowie propo oleju jak prawidłowo sprawdzać poziom oleju w CF500?
Chwila pracy silnika, gasisz i po minucie wykręcasz miarkę wycierasz po czym wkręcasz - wykręcasz i sprawdzasz. Najlepiej pomiędzy połową a górą kratki na miarce żeby było.
V2.....sound of madness